reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Intymne rozmowy listopadówek.

Anek ja mam podobnie do Ciebie z tymi piersiami, czasem to są takie twarde i bolesne, że aż boję się jak mała się przyssa...

Moja pierś już nie boli, widocznie mała mi ją musiała mocno wyciągnąć albo może mi ją przewiało faktycznie...

Ja @ miałam bolesne 1 dnia, jeszcze jak byłam nastolatką to miałam takie bóle, że aż mdlałam i z łóżka nie wychodziłam bo nie miałam siły, jak rozpoczęłam współżycie to @ stały się delikatnie bolesne i tylko 1 dnia, a teraz dziś np brzuch mnie nie boli wcale, gdyby nie to że muszę łazić w tych podpaskach i czuję ten głupi dyskomfort to bym nie odczuwała, że mam @ bo nie boli. Ale aż tak bardzo też już nie leci, to tylko takie uczucie jest przez chwile. Oby @ się szybko skończyła albo zebym chociaż 3 maja mogła w tamponach jechać na grilla bo w te pierwsze obfite dni nie lubię chodzić w tamponach, choć przed ciążą miałam takie @ że jedna podpaska to by mi starczyła na całą @ bo miałam bardzo skąpe i krókie 2-3dni max. Po porodzie jak był połóg to prawie wcale ze mnie krew nie leciała, lekarze bali się, że krwotoku dostanę bo czasem tak się zdarza ale było ok. Mam nadzieję, że będzie teraz też ok;)

reklama
A ja jeszcze nie mam @ chociaż Filip ma ponad 6 mcy... Karmię piersią ale czasem dajemy MM (jak wychodzę z domu, nie lubię ściągać) no i słoiczki już dajemy od dawna. Z jednej strony to fajne i się cieszę, że nie mam, ale z drugiej się martwię czy wszystko okej, zawsze miałam problemy z okresem, był nieregularny i tylko tabletki to normowały. teraz mój A. się martwi że ja znowu w ciąży jestem a ja nie wiem jak go uspokoić bo przecież nie mam @ nadal...

ponko ja biore tabsy i mam @ co miesiac, a moj maz i tak pancznie boi sie ciazy :baffled: Ech te chłopy :-p Ciagle ma gumki pod reka i bez nich ani rusz, choc sam przyznaje ze ma ich dosc.

No nic nasz nastroj z sypialni lezy i kwiczy :laugh2: Zero romantyzmu, sero spontanu, minimum czasu na przyjemnosc. Kiepsko, ale co tam... Za mlodych czasow poszalelismy, to mamy choc co wspominac ;-)

anek nie bolą, bo nie jest jego tak dużo, ale jak złapie się za pierś czy uciśnie nie chcąc to zaraz tryska ... mienkie są ogółem nie mam pojęcia czemu tak jest

Sabrina no masz pewnie racje ;)

Ja się strasznie boję, jak to będzie, jak zacznę odstawiać małą od piersi. Na razie ominęłam jedno karmienie cycem i zamieniłam je na słoiczek. Jutro kolejne karmienie zamienię na kleik kukurydziany/kaszkę. I jak nadchodzi pora cycowania to mi cycki pękają, nie mówię już o tym co mam nad ranem - aż na boku się położyć nie mogę, bo mam tak nabrzmiałe piersi.

Anek i u mnie cyce nabrzmiałe że szok przez ostatnie kilka dni a mleko tryska i non stop na wkładkach już z 9 miesięcy a w cycochy strasznie mi gorąco a jeszcze takie upały masakra.Jejku mała ostatnio bardzo mało mi je a ją na cyce namawiam chyba przez te zęby..
a co do okresu to ja nie mam miałam ostatni raz w styczniu na początku i to była 2 @ od porodu teraz cisza.Ale ja zawsze miałam bezbolesne i skąpe spoko 1 podpaska na cały dzień starczała :-)
andzelika a u ciebie z tym mlekiem to nieźle ;-)

ponko przypomniało mi się jak jakiś czas temu mój zdziwiony mówi" eee ty dawno okresu nie miałaś może jesteś w ciąży. :-D ale się boją chłopy :-D

A ja miałam @ i karmiłam piersią.
Ale u nas i tak wszystko na opak - może przez to że na początku ściągałam, a dopiero po 3 miesiącach zaczęłam karmić.

reklama
ja od wczoraj mam @ muszę się pochwalić założyłam wkładkę dzisiaj , bo lekarz kazał w @, bo drogi są bardziej otwarte i łatwiej się instaluje, troszkę uszczypło i dziwne uczucie, ale dałam radę wkładka na 5 lat koszt wszystkiego 300zł to nie drogo , wizyta za miesiąc i następna jak oki co roku, pytałam gina , czy póki co przez ten miesiąc uważać on powiedział,że nie zaszkodzi, bo jeśli za miesiąc będzie dalej na miejscu jak dziś to bardzo dobrze, a ja wole nie szaleć przez ten miesiąc wpuszczając kolegów do środka więc poczekam na potwierdzenie i stosunek przerywany będę stosować ;) dmucham na zimne, wkładkę i tak pewnie wyciągne do trzech lat, bo maluszka planuje za 2 góra trzy lata, ale , że takie miał na 5 to wzięłam plany jak bywa różne są, kto miał wkładkę, bo nie pamiętam, ja mam TT380 ktoś taką ma?

Do góry