reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Intymne rozmowy listopadówek.

Andrzelika chodzi mi głównie o świadomość, że mam jakieś ciało obce w środku.
Ja też się do was dziewczyny przyłączam. Planuję za ok.2 lata, 3 to trochę za długo :-)

reklama
angun nie jest źle nic nie czuć :) tylko tak dziwnie się kochać, że normalnie, jakiś strach , że mogę być w ciąży to dla mnie dziwne przecież mam zabezpieczenie, ale czuje jakby go nie było z jednej strony super kiedy się zachcę nie ma problemu :) oby ta metoda była pewną metodą ponoć wkładka jest jedną z najlepszych zabezp. tylko żeby się nie opsuneła itp.

Laski, jak byłyśmy w ciąży, żadna o drugiej dzidzi chyba jeszcze nie mówiła! Popatrzcie, teraz nasze małe mają po pół roku, a my już planujemy :-D

gola ja od zawsze wiedziałam,że dwójka musi być ja bardzo kocham dzieci, a nie ma to jak swoje szkraby :) dzieci są naprawdę cudem kochanym, jakby i trójka była też bym nie przeżywała :)

Szalone laski jesteście ;-) Ja też chcę drugie dzieciątko, ale za jakieś 5 lat - u mnie jednak to ''czysta kalkulacja" z tymi latami = muszę przez ten czas do jakiegoś awansu dojść, żeby mieć stabilną sytuację finansową, niestety o kasę się rozchodzi. Ale Franuś musi się na świecie pojawić :-D

andrzelika, Anek - u mnie też wiele moich życiowych decyzji od kasy jest uzależnionych :-( Co z tego , że 3 lata pracowalam, jak zaszłam w ciążę i mi podziękowano. Muszę znaleźć w miarę dobrze płatną ,stabilną ( dzisiaj nawet to nie jest pewne) pracę. Zawsze chciałam mieć dwoje, troje dzieci ;)

Kochane ja tez bym chciała drugiego szkrabka. Nie wiem tylko jak pogodzę pracę z opieką nad dwójką dzieci. Teraz do Mai przyjdzie niania ale jak już dwójka będzie to moze byc problem.. o zobaczymy. póki co wracam do pracy:-D

dokładnie macie racje pierw stabilna praca itp żeby mieć do tego środki i warunki dla dzieci, ja chciałam mieć dziecko wcześniej bez względu na finanse, bo bałam się,że nigdy tego nie doczekam z poronienia na poronienie co raz bardziej mnie to przerażało ile myśmy się najeździli i kasy wydali po ginach kiedyś, wtedy jeszcze na początku mieliśmy dobry start i pięniążki później było trudniej , ale i tak staraliśmy się o dziecko i dobrze,że nie zaprzestaliśmy teraz jest Alan i praca damy radę, ehh teraz przypomniały mi się moje aniołki i te smutne chwile mąż był przy mnie dziwie się,że zniósł moje płaczę codzienne i histerie, oj a było tego, ile ja mu nagadałam czasem, aż żałuje, pamiętam to jak dziś chciałam nawet żeby mnie zostawił i miał z kim innym dziecko tak czułam się winna, myślałam też o adopcji, ale kto da dziecko takim młodym i z takimi środkami do życia. Dobrze,że jest Alan często jak na niego patrze wzruszam się KOCHAM GO NAD ŻYCIE ...boję się tylko jakie będą starania o kolejne ciąże nie chcę tego przechodzić co kiedyś mam nadzieję, że się uda... ohhh , ale się rozpisałam sorki :/

Jeszcze pytanko wiecie może, czy od razu po założeniu spirali można spokojnie uprawiać seks bez dodatkowych zabezp. ? Ponoć przy spirali krwawienia są większe to u mnie się nie sprawdziło mi krwawienie zanikło nic mnie nie boli czuje się dobrze, a nitki są na miejscu jak były, wczoraj żeśmy zaszaleli i myślę, czy dobrze zrobiłam.

onanana - a mogę zapytać na ile godzin nianie będziesz miała i ile będziesz jej płacić? Będzie coś w domu Wam robić, czy tylko zajmować się małą?

reklama
Echhh ano tak... kasa sie przydaje jak ma sie dzieci, a im ich wiecej tym wiecej kasy ;)

Ja sie ciesze ze miedzy chlopakami jest 3 lata roznicy. To tak w sam raz. Tylko wiaze sie z tym to, ze moja "kariera" lezy i kwiczy :p Gdybym te ostatnie 3 lata pracowala to moglabym juz starac sie o kierownicze stanowisko... Tak jak wiekszosc moich kolezanek zrobilo... a tak... to nie wiem czy za 3 lata bede chciala wracac do tej firmy. Jestem zatrudniona w KFC poki co na stanowisko oblslugi klienta - praca dosc ciezka. A jak wroce bede miala juz prawie 28lat! Nie wiem czy fizycznie dam rade.... No i byc moze tez mi przyjdzie rozgladac sie za inna praca, tylko jaka :/
Chyba jeszcze musze sie troszke podszkolic w jakims kierunku.... Sama ju nie wiem co robic z wlasna przyszloscia....

A sama chcialam miec trojke dzieci. Gdyby nie sytuacja finansowa :/
No zobaczymy moze jak mi sie chlopaki juz z domu wyprowadza to pomyslimy znow o niemowlaku :p Choc nie sadze aby sie mojemu mezowi chcialo tak a stare lata zaczynac od nowa wychowanie malego dziecka :/

Do góry