reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Intymne rozmowy listopadówek.

No u mnie i u nimfii- w tamtym roku jakoś w tym czasie zmajstrowaliśmy dzieciątka :-)

A ja mam chyba zapalenie pęcherza boli mnie strasznie jak siku robię ... biorę C witamine i doxycolinum czy jakoś tak, furagin jest chyba jeszcze dobry..., póki co chcę mi się,ale nie mogę, bo strasznie boli mnie...kurczę już kiedyś tak mi się zdarzyło po porodzie tylko z krwią i oczywiście nie poszłam a dodatkowo poprzedzone to jest letką biegunką ciekawe, czy to coś poważnego...

Ja muszę jechać do tego swojego gin i niech on mi powie dokładnie jak z tą wkładką, bo ta tu na NFZ mówi,że jeszcze nie mogę, a ja na net przeczytałam,że po poronieniach nawykowych to się nie nadaję raczej, bo może wypaść nie wiem czemu...

reklama
nimfi ja na razie miałam 2 @ ale krótkie i nic poza tym :-)
andzelika a widzisz jednak już nie wiadomo co z tą wkładką aby było dobrze.

ankusch najlepiej jechać do swojego gin on najlepiej mnie zna i wie jakie sytuacje itp... :tak: żeby później nie było,że założę i w ciąży będę , bo dostałam ostrzeżenie,że 2 lata mam się wstrzymać

Jest tu ktos w ogole kto ma tak czesto @? Co 2 tyg przy Cerazette to chyba sporo :(
Jeszcze tylko miesiac i spokuj.. ech

nimfii ja Ci nic nie poradzę z @.ja miałam narazie raz a w sumie to takie 4dniowe plamienia, zobaczymy czy teraz dostanę, ale ja żadnych tabsów nie biorę

Ja chyba też mam Filipka z okresu walentynkowego :p Ale dokładnie nie jestem pewna, bo robiliśmy to na okrągło :-D

Ja dzisiaj na przytulanki nie liczę. W sumie to na nic nie liczę. Mój A. pracuje do 19, wątpię, żeby mu się coś chciało skoro wstał o 6:00... chciał iść do jakiejś knajpy ale nie ma z kim zostawić Filipka. Koleżanka do mnie, że taki wieczór w trójeczkę to zawsze fajna sprawa. Może i tak, ale wyszłabym kiedyś TYLKO z A. nie w trójkę :-D

Nimfii, rezygnujesz z Cerazette? A co będziesz potem brać? Ja bym chciała mieć okres teraz jakoś, chcę założyć spiralę a nie mogę bo tylko podczas okresu można. Ostatni miałam 3 mce temu, mój A. odchodzi od zmysłów że to kolejna ciąża.

My też spędzamy Walentynki w trójkę, w końcu to święto miłości, nie tylko między mężczyzną i kobietą, ale miłości ogólnie, więc chcemy być razem z Leną. Będzie uroczysta kolacja przy świecach-dla nas tarta szpinakowa, dla Lenki mleczko:-)

My tez dzisiaj we trojkę będziemy świętować:-) a później mam nadzieję ze Zuzia pozwoli się mamie i tacie poprzytulać i ładnie zaśnie. Odnosnie okresu to ja wogóle jeszcze nie miałam i tak czekam kiedy mnie zaskoczy:baffled:

Nimfii ja tez biore Cerazette ale @ mialam tylko raz 5 stycznia ale konkretnie, od tamtego czasu cisza. Jak przestane karmic to tez chce cos innego, wole wiedziec kiedy dostane @ niz tak czekac z dnia na dzien.

reklama
Nimfii, rezygnujesz z Cerazette? A co będziesz potem brać? Ja bym chciała mieć okres teraz jakoś, chcę założyć spiralę a nie mogę bo tylko podczas okresu można. Ostatni miałam 3 mce temu, mój A. odchodzi od zmysłów że to kolejna ciąża.

Bralam cerazette tylko ze wzgledu na karmienia.
Zostalo mi ostatnie opakowanie a karmie raz dziennie piersia wiec wiem ze nim sie skonczy opakowanie to i karmienie mi odejdzie.
Przejde na zlozone tabletki. Mam na oku takie jak tu dziewczyny pisaly : microgynon, novynette, sylvie... Z takich tanszych. Poprosze o ktores z nich.

Trzy lata temu tez bralam cerazette i tez mialam z nimi jakies "jaja"
:-(
Czekam na normalne i normalne krwawienia.

Do góry