reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Intymne rozmowy listopadówek.

Anek ja też cyckowa only - i nawet zadnego plamienia jeszcze nie mialam z czego baaardz osie ciesze, bo zawsze mialam b,, bolesne okresy - tzn pogotowie, dwie pyralginy domiesniowo i dozylnie i traciam przytomnosc i wymiotowalam i ech duzo by gadac, dobrze, ze nie ma @ - oby jak najdluzej, choc ostatnio bolal mnie brzuch jak przed @, ale nie dostalam...

reklama
A Ja jeszcze prawdziwej @ nie mialam a jak bralam Cerazette to mialam jedynie 2 razy plamienie 2dni i to wszystko :tak:
A teraz biore Microgynon 30 i juz koncze prawie pierwsze opakowanie wiec za kilka dni bede przezywac swoja pierwsza @ :tak: jestem ciekawa jaka bedzie bo przed ciazo to Ja mialam dlugie i bardzo obfite @ czasem poradzilam krwawic lekko do 7 dni a potem jeszcze plamienie bylo wiec czasem @ mialam ponad tydzien :no::szok: slyszalam ze @ lubi sie zmieniac po ciazy wiec mam nadzieje ze u mnie sie zmieni :tak:

anek no widzisz kazda ma inaczej ;)Ja biorac Cerazette jeszcze nawet jak karmilam Kube to @ mialam co 2 tyg :( Teraz nadal tak jest. Jeszcze 2 tygodnie i bede na normalnych tabsach.
A u Ciebie moze byc tak ze sie pojawi jedna @ a nastepna po 203 msc. Nigdy nie wiadomo.

ssabrinaa po pierwszym porodzie moje @ staly sie lżejsze :) Zwlaszcza ze bralam wtedy tabletki anty, wiec te krwawienia naprawde byly bezbolesne i nie bardzo obfite.

Ja od stycznia karmię 5/6 razy dziennie z przerwą nocną 9 godzin. Nic się od tego czasu nie zmieniało... może to oznaka, że niedługo pokarm się skończy i organizm wraca co "normalności"? Co do tabsów, to nigdy nie brałam - u mnie full natura w tym temacie.

Ja tez jeszcze @ nie dostałam, miałam parę dni plamienie, ale b.delikatne. Karmię dość często, bo w dzień co 2 godz., w nocy co 3 mniej więcej.

Ostatnia edycja:
pepsi - to to wiem, chodziło i o to, że mój organizm chyba już się zaczyna powoli przygotowywać do zwykłego rytmu i "nie karmienia", bo ten wstrętny powrót do pracy zbliża się nieubłagalnie i będę musiała przestać karmić. Nie wiem tylko jak mądrze zaplanować to całkowite odstawienie od cyca:confused:

Anek chyba najlepiej stopniowo zmniejszać ilosć karmień w ciągu dnia. Wtedy mleczka bedzie coraz mniej. Bo jakby tak nagle odstawic to może byc problem.

anek a nie masz szans w pracy odciagac swoje mleczko i podawac je w butli Zosi? No i pamietaj ze mama karmiaca piersia ma prawo do przerw w pracy na karmienie dziecka - tj chyba 2 razy pol godziny. Mozesz sobie to zlaczyc jako jedna godzine i np wyjsc wczesniej z pracy (jesli szef sie zgodzi).

reklama
pepsi rzeczywiście to tylko teoria i to nie mająca nic wspólnego z realiami, bo ja okres dostałam w 6 tygodniu po porodzie gdzie przystawiałam małego bardzo często, tyle że od tamtej pory narazie mam spokój.

nimfii jeśli chodzi o mamę karmiącą to szef nie ma nic do gadania jeśli chodzi o pracę, zamiast 8 godzin pracuje się 7, tak jest w kodeksie. raczej nie spotkałam sie jeszcze z tym, żeby ktos dawał te dwie półgodzinne przerwy, bo to bardziej reorganizuje pracę niż wyjście godzine wcześniej :-)

Do góry