reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Intymne rozmowy listopadówek.

nie karmie już cycem ok miesiąca i nie miałam jeszcze ani razu @, a już pisałam że na Boże Narodzenie żeśmy trochę poszaleli ale to było 6 tyg po porodzie i karmiłam więc chyba nie, ale już jestem przeczulona:-)

reklama
my byśmy raz wpadli,ale się upiekło, bo mąż zapomniał umyć... i drugi raz, a później się zorientowaliśmy,że przecież nie mył no i zawsze jest szansa tak zajść w ciąże, bo plemniki się uchowają , ale dostałam okres nie cały miesiąc temu, a nie karmię z 8 tyg...też trochę czekałam na @ i martwiłam się,że ciąża mówię do męża najwyżej pewnego dnia ruchy poczuje, bo w tej miałam w 16tyg to w drugiej ponoć o wiele szybciej da się czuć... A tak to my ciągle szalejemy i tego się boję dlatego chcę spirale, ale jak wiadomo z kasą nie łatwo i trochę się czeka

Po połogu łatwo zajść w kolejna nieplanowana ciąze wlasnie dlatego ze nigdy nie wiadomo kiedy pojawi sie pierwsza @ i naturalna owulacja...
Jakbym nie brala tabsow to bym na pewno robila testy ciązowe co 2 tyg :p Zeby miec pewnosc i nie zyc w nieswiaodmosci... A no i baaa przeciez zeby dostac becikowe to tez trzeba miec ta świadomosć przed 10tc i sie zglosic do gina :-)

Aha! A tak propo testow to na allegro mozna kupic takie paskowe testy ciazowe i owulacyjne po 1zl za sztuke. Ja takich uzywalam przed ciąża z Kubą. Polecam bo sie oplaca zamowic hurtowo z 20szt. za 20zl.

nimfii ja własnie kupowałam te paskowe i owulacyjne i ciążowe jak staraliśmy się o Zuzie całkiem spoko są,szkoda przepłacać to i tak w kosz idzie pozniej.

nimfii- teraz spokojnie załatwisz że byłam u gin w 10tyg tylko musisz iść prywatnie wszystko się da :tak:

niuniunia, dzięki za odpowiedź! :tak:

leika ja myśle o tej bez hormonów na tą za 1000 zł wieki bym zbierała... prędzej bym znów w ciąży była :-D

Rozumiem. Ja też planuję miedzianą, ponieważ mam przeciwwskazania do hormonów.
A na jaką się zdecydowałaś?

Katarek - nie musisz czekać na @, jeśli karmisz. Wystarczy że minęło 6 tyg od porodu.

Ja sie z ginem umowilam na zalozenie wkladki po 6 m-cach od porodu. Tez chce ta bez hormonow,a gin zalecil po 6 -m-cach bo tyle najlepiej odczekac, a po drugie karmie cycem i gdyby sie cos dzialo to trzeba leczyc hormonami i wtedy cyca trzeba by bylo zamknac ;-) Powiedzial,ze to koszt 300 zł.
Poki co mam azalie.Podobno trzeba brac z dokladnoscia do 15 min,ja juz dwa raz wzielam godzine pozniej i przez to mam na koncie juz 4 testy:-D.Mialam jedna @ 2 miesiace temu, a od kilku dnie mnie strasznie mdli,to wiecie...:-p no ale na testach nic:tak:

leika- jeszcze nie wiem jaką ponoć za 300zł jest na 2 lata... A TY??

Madzia u nas jeden lekarz tez powiedział,że najlepiej po 6 miechach, bo może macica jeszcze się kurczyć i może się wysunąć, po Sn niby po 4 można, a po cc po 6...

reklama
Ja też jeszcze nie wiem. Ginka zaproponowała mi 3 różne, teraz czytam o nich i zbieram opinie.
Napisz mi, jak będziesz wiedzieć, co zakładasz!

Do góry