reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Intymne rozmowy listopadówek.

ja czekam na kasę żeby spirale założyć, a jak na gumki będę wydawać to strace tyle co spirala kosztuje :p

reklama
Ja się nie zabezpieczam , zwłaszcza po tym jak mnie dziś małżon wqrzył to nie ma przed czym :angry:

A swoją drogą aż się dzisiaj zastanowiłam głębiej jak to sie stało że wierząc jako 17 latka w stosunek przerywany w połączeniu z kalendarzykiem nie zaszłam wtedy w ciążę :happy2: po pigułki poszłam po jakims pół roku takiego "igrania z ogniem" :-)

Teraz wierzę że karmienie piersią (czyli wcześniejsza podwyższona prolaktyna teraz na kosmicznie wysokim poziomie)+PCO+Hashimoto są wystarczającym zabezpieczeniem

a jak dodamy abstynencję to już mamy ponad 100% bezdzietności

ja teraz juz pilnuje sie na wszelkie mozliwe sposoby, tzn minipigulka plus prezerwatywy... :)

Ja niestety tez w tej kombinacji :-(
OMG, ale jeszcze tylko miesiac minipigułowania i potem wezme porobie z tych gumek baloniki :-D

Musze sie wziasc za normalne tabsy, bo przez prezerwatywy mi sie seksu odechciewa, a przez cerazette mam krwawienia co 2 tyg.... :wściekła/y:

katerinka nim postaralismy sie o starszego syna tez dlugo stosowalismy stosunek przerwywany i zadnej ciązy nie bylo ;-)ale teraz zasadniczo nie wierze rzadnej antykoncepcji. najchetniej tez bym sie pozbyta tabsow calkowicie bo kiepsko sie przez nie czuje....

my przed ciążami i pomiędzy też stosunek przerywany i ciąży nie planowanej nigdy nie było, ale chcę spiralę, bo wole dmuchać na zimne...

o odkrylam nowy interesujacy watek :) jejku katarek bez zabezpieczenia? niesamowita jestes!!! ja teraz juz pilnuje sie na wszelkie mozliwe sposoby, tzn minipigulka plus prezerwatywy... w polaczeniu z ciaglym zmeczeniem, a zatem brakiem seksu - mysle ze to antykoncepcja na 6 :)

Ja robiłam tak samo, ale źle się czułam po minipigułkach i zrezygnowałam. Teraz mi o niebo lepiej :tak: Swoją drogą mój A. w samych prezerwatywach strasznie się boi ale jakoś jestem go w stanie przekonać:-D W sumie z pigułkami to mi się w ogóle nie chciało, więc wyszło lepiej

ja czekam na kasę żeby spirale założyć, a jak na gumki będę wydawać to strace tyle co spirala kosztuje :p

W Twoim przypadku na pewno :-D

no jak obliczyłam,że opakowanie durex kosztuje 10zł, a nam dziennie zdarza się 2, 3 razy gdzie w tym opakowaniu jest 3 gumki to 10zł*30 takich pudełek to mam spirale:-D

andrzelika no przynajmniej na durexa sie pokusilas :p a moj maz ostatnio kupil 12pak w Lidlu zeby bylo taniej :-p bo mu sasiad polecil :szok: ale beznadziejne takie gumki.... nie ma to jak jakość ;-)

ja się nasłuchałam,że np w biedronce są dziurawe i to parę osób mówiło, że takie dziurki się w nich zdarzają, a poza tym nie widziałam innych gumek,ale te durex gruby lateks mają, tyle,że nie lubię tych niby co doznania mają spotęgować i są na nich takie wybite kółka, mnie to prędzej trze;-)

andzelika to może na allegro zamawiaj niby taniej wyjdzie ;-) mój brejdak zamawia hurtowo i na razie jest tylko Laura planowana także nie trefne :-D:-D

reklama
Do góry