reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Intymne rozmowy listopadówek.

ja czekam na kasę żeby spirale założyć, a jak na gumki będę wydawać to strace tyle co spirala kosztuje :p

reklama
Ja się nie zabezpieczam , zwłaszcza po tym jak mnie dziś małżon wqrzył to nie ma przed czym :angry:

A swoją drogą aż się dzisiaj zastanowiłam głębiej jak to sie stało że wierząc jako 17 latka w stosunek przerywany w połączeniu z kalendarzykiem nie zaszłam wtedy w ciążę :happy2: po pigułki poszłam po jakims pół roku takiego "igrania z ogniem" :-)

Teraz wierzę że karmienie piersią (czyli wcześniejsza podwyższona prolaktyna teraz na kosmicznie wysokim poziomie)+PCO+Hashimoto są wystarczającym zabezpieczeniem

a jak dodamy abstynencję to już mamy ponad 100% bezdzietności

ja teraz juz pilnuje sie na wszelkie mozliwe sposoby, tzn minipigulka plus prezerwatywy... :)

Ja niestety tez w tej kombinacji :-(
OMG, ale jeszcze tylko miesiac minipigułowania i potem wezme porobie z tych gumek baloniki :-D

Musze sie wziasc za normalne tabsy, bo przez prezerwatywy mi sie seksu odechciewa, a przez cerazette mam krwawienia co 2 tyg.... :wściekła/y:

katerinka nim postaralismy sie o starszego syna tez dlugo stosowalismy stosunek przerwywany i zadnej ciązy nie bylo ;-)ale teraz zasadniczo nie wierze rzadnej antykoncepcji. najchetniej tez bym sie pozbyta tabsow calkowicie bo kiepsko sie przez nie czuje....

my przed ciążami i pomiędzy też stosunek przerywany i ciąży nie planowanej nigdy nie było, ale chcę spiralę, bo wole dmuchać na zimne...

o odkrylam nowy interesujacy watek :) jejku katarek bez zabezpieczenia? niesamowita jestes!!! ja teraz juz pilnuje sie na wszelkie mozliwe sposoby, tzn minipigulka plus prezerwatywy... w polaczeniu z ciaglym zmeczeniem, a zatem brakiem seksu - mysle ze to antykoncepcja na 6 :)

Ja robiłam tak samo, ale źle się czułam po minipigułkach i zrezygnowałam. Teraz mi o niebo lepiej :tak: Swoją drogą mój A. w samych prezerwatywach strasznie się boi ale jakoś jestem go w stanie przekonać:-D W sumie z pigułkami to mi się w ogóle nie chciało, więc wyszło lepiej

ja czekam na kasę żeby spirale założyć, a jak na gumki będę wydawać to strace tyle co spirala kosztuje :p

W Twoim przypadku na pewno :-D

no jak obliczyłam,że opakowanie durex kosztuje 10zł, a nam dziennie zdarza się 2, 3 razy gdzie w tym opakowaniu jest 3 gumki to 10zł*30 takich pudełek to mam spirale:-D

andrzelika no przynajmniej na durexa sie pokusilas :p a moj maz ostatnio kupil 12pak w Lidlu zeby bylo taniej :-p bo mu sasiad polecil :szok: ale beznadziejne takie gumki.... nie ma to jak jakość ;-)

ja się nasłuchałam,że np w biedronce są dziurawe i to parę osób mówiło, że takie dziurki się w nich zdarzają, a poza tym nie widziałam innych gumek,ale te durex gruby lateks mają, tyle,że nie lubię tych niby co doznania mają spotęgować i są na nich takie wybite kółka, mnie to prędzej trze;-)

andzelika to może na allegro zamawiaj niby taniej wyjdzie ;-) mój brejdak zamawia hurtowo i na razie jest tylko Laura planowana także nie trefne :-D:-D

reklama
Do góry