reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Intymne rozmowy listopadówek.

Ja miałam nadżerkę długi czas i jakoś rok przed zajściem w ciąże miałam ją leczoną płynem solcogyn,po 2 smarowaniach nadżerka zniknela. Jak zaszłam w ciążę to nadżerka znowu się pojawiła i osattnio nawet rozmawiałam z moją ginką to mówiła ze narazie zostawiamy jak cytologia będzie ok to nie ma potrzeby jej ruszac bo prawdopodobnie przy kolejnej ciązy znowu by wylazła

reklama
źle sformułowałam pytanie... chodziło mi o wypalankę, czy któraś z was miała ją robioną przed pierwszą ciążą??

u mnie już się ona trochę "rozlała" i do tego mam stan zapalny, a cytologia nie czytelna przez liczne komórki zapalne... :crazy:

a ja słyszałam że nie powinno się nic robić z nadżerką jak się jeszcze w ciąże nie zaszło moja gin tak twierdzi..ja mam małą i na razie nic z tym nie robimy.

Ja miałam nadżerkę jakieś 6 lat temu. lekarz powiedział mi tak że lepiej ją usunąć jeśli w najbliższym czasie nie będę zachodziła w ciążę bo jakbym miała zaraz zachodzić to bezsensu usuwać ale jeśli jeszcze na jakiś czas to odkładam to warto usunąć żeby się nie zrobił właśnie stan zapalny
ja miałam wymrażanie bo mój gin powiedział że tak jest mniej ewentualnych komplikacji przy porodzie później
Ale przecież wypalanie też wiele kobiet robi i potem rodzi nic się nie dzieje

Któraś z nas listopadówek miała jakiś problem chyba z blizną że się szyjka nie rozwierała przez to - może napisze co to sie podziało i jak nadżerka była usuwana

Z tego co kiedyś czytałam to kobiety dzielą się na takie które mają nadżerkę, miały albo będą miały:tak:

ja wole mieć @ czuje się spokojniejsza :-)

akusch teraz ty miałaś obawy :tak: ja miałam już @ 5 dni... 2 ostre krwawienie zużyłam chyba z 50 podpasek...:-D nawet jest udowodnione naukowo,że drugie dziecko w rodzinie może nie mieć kolek, nawet sprawdziło się to u szwagierki pierwszy miał do 3 miecha w dzień dzień i jest w ogóle łobuz, a drugi zero kolek i grzeczny bardzo :-) to tak na pociesznie, a z drugiej strony ja nigdy nie będę się zarzekać drugiego dziecka, różnie bywa.
Oj ja też miałam problemy z donoszeniem dziecka i chciałam bardzo, a teraz to staram się żeby nie było :tak:

bee- ja słyszałam opinie lekarzy,że nawet nadżerka jak jest przed ciążo to ciąża ją może wyleczyć. Moja szwagierka miała przed i nie wiedziała a w czasie ciąży poszła do innego lekarza niż do tego co chodziła i powiedziała,że ma już conajmiej 3 letnią, a tamta powiedziała,że nie ma :szok: a w ciąże bez problemu zaszła i jedno po drugim nie planowane ma :-)

A swoją drogą czytaliście,że nadżerka może być spowodowana częstym współżyciem seksualnym :tak:

Ja często uprawiam i jeszcze nie miałam , ale prawie każda kobieta ma prędzej czy później ważne żeby wykryć jak najszybciej, bo początkowo to nic takiego, ale z czasem może zrobić się nowotwór

Nadżerka - rodzaje, objawy i leczenie nadżerki - Nadżerka

Ja teraz w marcu zakładam spirale kurcze przez tą chcice się boje,że w ciąży będę wczoraj mojemu mówiłam żeby gumki kupił,bo mam ochotę ostro poszaleć... nie wiem skąd mi się to bierze przed porodem też miałam ciągle ochotę, a teraz rośnie mi jak apetyt u wilka coraz bardziej mi się chcę i częściej...:szok:

nawet jest udowodnione naukowo,że drugie dziecko w rodzinie może nie mieć kolek, nawet sprawdziło się to u szwagierki pierwszy miał do 3 miecha w dzień dzień i jest w ogóle łobuz, a drugi zero kolek i grzeczny bardzo :-) to tak na pociesznie, a z drugiej strony ja nigdy nie będę się zarzekać drugiego dziecka, różnie bywa.

U mnie było na odwrót...starszy aniołek...żadnych kolek, bólów brzucha...jadł i spał....a młodszy dał nam popalić...kolki, nietolerancja laktozy (na szczęście przejściowa), ciągle coś :-D. Gdyby mój młodszy był pierwszym moim dzieckiem, to na pewno były jedynakiem :-D

Co do nadżerek...nie wypowiem się, bo nigdy nie miałam.

andrzelika: u kobiet jest tak że z wiekiem apetyt na sex rośnie , podobno szczyt chcicy około 30tki,wiec wszystko przed tobą - chociaż ja tego nie zauważam bo ostatnio jestem zmęczona i zniechęcona brakiem wsparcia i 2-3 razy na tydzień to już norma
Nie słyszałam że to od nadmiaru sexu :-(

A swoją drogą na początku naszego związku przez parę lat nie wyobrażałam sobie jak może się nie chcieć?? :-D Ostatnio nawet leżeliśmy już w łóżku i szykowaliśmy się do spania i mężowi mówię-wyobrażałeś sobie 10 lat temu że tak po prostu kiedyś wykąpiemy sie i pójdziemy spać? :-D tak samo się go zapytałam jak sie cieszył z okazyjnego zakupu Doblo: wyobrażasz sobie siebie 10 lat temu jak nawet nie kupujesz taki samochód tylko dostajesz za darmo i mówisz że jest fajny? :-D a on: no racja, nawet bym nie wsiadł ;-) :eek: oj starzejemy się

A mój T siedzi teraz , guga i ściska malutką mówiąc mi: zobacz jakiego mamy ślicznego grubaska, musimy mieć następne jak nam takie ładne dzieci wychodzą :rofl2:

katerinka na tej stronie co wkleiłam piszę o nadżerce, oj a ja 2,3 razy to na dzień...bo inaczej jakaś nie wyżyta jestem i ciągle myślę o seksie, ale mój mały wcale się nie budzi jak dźwięki jakieś idą lub łóżko skrzypki, bo materac się wyrobił :-D chyba już się przez wyczaił Alan,że to norma i śpi jak zabity

reklama
No to Ja chyba jakis odmieniec jestem bo ostatnio to nie mam ochoty na sex :baffled: jak dla mnie to moge zyc bez sexu :tak: a moj znowu wiecznie zmeczony zaganiany wiec tez ochoty nie ma jedynie jak przyjdzie weekend to troszke dzialamy ale tez nie zawsze :tak:
A co do nadzerki to Ja mam,przynajmniej mialam jak jeszcze w PL bylam u gina a to bylo dawno temu i nic z tym nie robilismy a teraz to nie mam pojecia bo tutaj do gina sie nie chodzi wiec nawet nie mam jak tego sprawdzic.

Do góry