reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Intymne rozmowy listopadówek.

anna dostałam już porządny @ nareścię,aż mi ulżyło :-D póki co Alanek nie będzie mieć rodzeństwa:-)

reklama
U nas chęci zawsze są, ale musimy poczekać na swoje mieszkanie. Jeszcze kilka dni... W jednym mieszkaniu z rodzicami to tak głupio. Trzeba uważac zeby cicho było, bo za scianą spią, żeby ktoś do pokoju nie wparował. Idzie się pokochac ale to takie mało komfortowe :-/

andrzelika tez uważam że powinno się wszystkiego probowac i nowe rzeczy ,,wprowadzac,, caly czas jedno i to samo wprowadza nude i monotonię.
A drzwi zamykaj na klucz to teściowa nie wlezie.

Ja we wtorek mam wizytę u pani ginekolog. Piersią nie karmię wiec powiem jej aby przepisała mi te tabletki co brałam przed ciążą. Boję się @, mówią że boli okropnie

Justynaz-ja mam okres z prawdziwego zdarzenia przed ciążą miałam straszne bóle 5 tablet przeciw ból. mi nie pomagało, a teraz nic nie czuję, a leje się jak z cebra, także nie prawda każdy ma inaczej, ja się bardzo cieszę, że u mnie zmieniło się na lepsze.

Ciekawa tylko jestem ile @ będzie trwał jak to jest u was ???

Ja miałam 5 dni zawsze ten pierwszy plamienia 2/3 obfite 4 skąpe i 5 plamienia

A ja zawsze 3 dni @ pierwszy dzień mocniejsze krwawienie a potem takie ciapanie..:-)zero bólu itp jakby nic się nie działo..może dzień wcześnei takie lekkie pobolewanie brzucha ale to lekkie...

Ja póki nie zaczęłam się kochać z mężem to miałam "umierające" @. Okropieństwo tak bolało, a się lało ze mnie jak z kranu. A później jak już nie byłam dziewicą to brzuch bolał rzadko i malutko i małe te @ byly 2-3 dni. Teraz jeszcze prawdziwej @ nie miałam... aż się jej boję..

Co do seksu to postanowiłam iść w Andrzeliki ślady i co dzień lub co drugi zaciągam męża do łóżka:-):-):-) tylko wnerwia mnie to mieszkanie z mamą bo tak jak Justynaz twierdzi trzeba być cicho bo śpi za ścianą, a to moja lata po domu akurat jak my działamy - np wczoraj 3 razy łaziła jak akurat się kochaliśmy co mnie bardzo rozpraszało...

a co do ćwiczeń to będę co dzień trenowana przez męża;) (prócz seksu chodzi mi o ćwiczenia) bo mój mężulek ćwiczył przed ślubem kilka lat, jest bardzo umięśniony i ma ten "kaloryferek" na brzuszku zamiast mięśnia "piwowego" co bardzo lubię;)

no super niunia :-)jestem z ciebie dumna, ach tak to bywa jak się samemu nie mieszka wiem coś o tym też mnie to stresowało jak figlowaliśmy, a teście chodzili w tą i z powrotem, a na dodatek to nie było wszystko mieliśmy pokój z jego siostrą i jeszcze ona zapraszał swojego chłopaka na noc tragizm.... :/ zamiast on ją do siebie brać do ona go do siebie :szok: ale znaleźliśmy sposób jechaliśmy gdzieś i w autku mogliśmy się wyszaleć haha ,za to spoceni wróciliśmy to każdy na nas patrzył jak nie wiem :-D ja też ćwiczę na mężu :-)

andrzelika u mnie @ trwa teraz tydzien, ale wiem ze sie to unormuje jak przejde na normalne antytabletki
:tak:

A zostalo mi jeszcze 2 opakowania cerazette - chyba padne nim to wykoncze :cool: Bo mojemu sie ubzduralo ze przy Cerazette nie ma pelnej pewnosci na brak owulacji i co stpsunek to gumki bierze.... Już mam dość bo zawsze po jakiejś chwili czuje jak ona mi sie przylepia tam na dole....
Ech pocieszam sie długa gra wstępna :-p A potem konretna akcja trwa kilka minut ;-)

Oj no wiem ze maz ma troche racji. Ostroznosci nigdy za wiele, bo starczy nam dzieci na razie :-) Ale marzy mi sie taki spontaniczny seks, najlepiej przy wolnej chacie :-D Hehe ciekawe kiedy bedzie ku temu okazja... Moze za 10 lat jak chlopaki zaczna sami wychodzić się bawić :-p:sorry:

Ja przy pierwszej @ umierałam przez 2 pierwsze dni potem luz :-( trwała 7 dnia 2 dni przerwy i znowu @ przez 5 dni :eek: teraz czekam pewnie na dnach się zjawi.

A Ja jeszcze nie mialam konkretnej @ ale w czwartek ide do lekarza bo jak skonczylam podawac malemu moje mleczko to chce zaczac brac normalne tabsy bo te mini piguly dzialaja mi na nerwy i te plamienia doprowadzaja mnie do szalu bo to jest nic konkretnego.

reklama
U mnie ani śladu zapowiedzi jakiś @
Test ciążowy negatywny, zrobiłam zapas, pani endokrynolog powiedziała że mimo że zajście w ciążę zajęło rok i potrzebne były farmakologiczne wspomagacze, to nie ma reguły i ciąża jest możliwa, więc mam co 4 tyg robić test. No to mam jeszcze 3 :) Nie wierzę ale zawsze byłam posłusznym pacjentem to robię.

Proponuję rozmowę na temat: najdziwniejsze/najciekawsze miejsce gdzie TO zrobiliście?

U nas była spora inwencja ze względu na trudności lokalowe kiedy mieliśmy po 18-19 lat, więc min:
-łódka na jeziorze
-takie budki/schrony jak są na szlakach w górach z tym że w "Lasku Wolskim" - do dzisiaj pamiętam jak mi komary tyłek ścięły hihihi

Do góry