reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Intymne rozmowy listopadówek.

Dziewczyny ból moze byc bo jak jestescie spiete to brak podniecenia, nawilżenia tam na dole i tak to sie kreci ;) Warto zakupic żele nawilżające intymne bo potrafia dzialac cuda :)

To raczej wszystko siedzi w psychice po porodach jak podswiadomosc nie daje Wam spokoju z ta mysla o porodzie SN, czy nawet o tym że po sexie mozna zajsc w koleja ciaze... Takie mysli zabijaja libido ;)

No i wiele z nas przechodzi teraz dolki psychiczne, czujemy sie malo atrakcyjnie.
To tez robi swoje....
Dobrze jest sprobowac zadbac o siebie szczegonie nim sie wybierzecie do sypialni - nawet ulozyc inaczej wlosy niz zwykle, ladniej sie ubrac i zalozyc fajna bielizne - zeby facet mial co zdejmowac :p Zrobic cokolwiek co pomoze czuc sie lepiej we wlasnym ciele :)

reklama
Gola gratuluję, straciłaś dziewictwo:-D:-D:-D

A tak na poważnie to mnie tez mega bolało także to chyba możliwe...

haha dobry tekst :-D

mnie tam nic nie bolało, bo nie byłam nacinana tam na dole, ale za to brzuch bolał znów mnie po seksie, od mięśni, a teraz już jest dobrze ;) my to tylko kiedy się da :-) czasem mój biedny chyba już siły nie ma, bo przecież też pracuje, ale mimo zmęczenia daję radę i ma chęci, ostatnio to , aż zdarci byliśmy, bo za często... Boże żeby z tego dzieci nie było, bo będziemy sami sobie winni...

problemy na pewno nie sprzyjają wyluzowaniu w takim momencie.
No to ciekawe, kiedy nastąpi mmój drugi "pierwszy raz". Też się obawiam tego bólu.. A poza tym kładę się jak Mały śpi, żeby choć trochę się wyspać (ok.22), kochany mąż siedzi przed tv albo kompem i myślę, że może już nie jestem dla niego atrakcyjna.. Rozmawialiśmy ostatnio o braku seksu przez tyle miesięcy, ale nic narazie się nie dzieje.:baffled:

nimfii-oki zrobię w przyszłym tyg, już teraz zawału dostaje...:szok:

angum- nie myśl tak, że jesteś atrakcyjna to nie pomoże, a zaszkodzi, bo myśląc o tym nawet podczas seksu nie będziesz czerpać przyjemności, na pewno jesteś piękna, przede wszystkim jesteś matką która urodziła dziecko i wiadomo prawie każda z nas nie będzie mieć już takiego ciała jak przed dlatego trzeba to zakceptować i myśleć pozytywnie :-) zachęć męża, może on teraz tego potrzebuję, może myśli, że ty ochoty nie masz, albo nie wie jak się zachować boi się pierwszego drugiego razu ma obawy żeby cię nie bolało to też jest dla niego nowa sytuacja, może czeka na twoje zezwolenie?

angun dla faceta tez jest to nowa sytuacja. Kazdy reaguje inaczej. Moze sam ma jakies nieprzyjemne wspomnienia jesli chodzi o porod jesli byl porod rodzinny SN? Moze czuje ze wiecej uwagi poswiecasz niemowlakowi niz jemu? To tez czesto zniecheca mezczyzn.
Znasz najlepiej swojego meza i wiesz co go kreci a co nie, dlatego moze uda ci sie dotrzec do sedna problemu.

No i druga sprawa to wlasne nastawienie - bo jesli sama bedziesz sie czula nieatrakcyjnie to inni beda ciebie tak widziec. Pomysl jaka rzecz moze sprawic abys poczula sie bardziej pewna siebie.

Nie ma brzydkich kobiet. Sa tylko zaniedbane ;)
Tej wersji trzeba sie trzymac.

A po porodzie wiele z nas jest zaniedbana :sorry2:

Golo no w końcu się zaspokoiłaś..:-D

Mój mnie jakoś zaraz po porodzie napastował a raczej jak byłam w połogu uuu i też bolało ..teraz to różnie jakoś nie ma czasu ani sił Martyna późno chodzi spać to przez nią :baffled:

ankusch siebie to nie za bardzo, bo bolało jak cholera i przyjemności zero, ale mojego na pewno tak :tak::-D

Gola wreście się przemogłaś, gratki, a boleć może, bo mnie gin uprzedziła że na początku bardzo delikatnie trzeba bo coś tam juz nie pamiętam może boleć.
mnie osobiście nie bolało tam w środku, wiadomo coś tam poczułam ale do przezycia, wręcz przeciwnie było całkiem przyjemnie nie wiem czy to przez ten celibat bardzoo długi czy ten poród sprawił takie a nie inne rzeczy.

reklama
Do góry