reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2022

Jestem 3 tyg przed terminem porodu, a dzidzia już 4 kg 😵‍💫😢 jestem przerażona, prawie na zawał nie padłam jak mi to lekarz powiedział. Dostałam skierowanie na patologię ciąży. Jutro przyjezdza moja mama przejąć dzieciaczki na wieczór, także ostatnia randka z mezem przed porodem i w środę jadę do szpitala. Na pewno mnie nie przyjmą, pewnie będą kazali czekać na telefon, ale przynajmniej 'ustawie się w kolejke'. Trzymajcie kciuki, bo zaczynam już panikować!
Ja jeszcze liczę na to że lekarz się pomylił i tak naprawdę ma 3,5kg. Chociaż wiemy że masz duże dzieci. Reklamację składaj do męża 😉 ważne żeby główka była mała, bo chyba lepiej rodzić 4kg z mała główka niż 3,5kg z dużą. Nie wiem jak Cie pocieszyć ale tyle razy dałaś radę to teraz też dasz. Masz już doświadczenie. Życzę Ci szybkiego porodu bez komplikacji i wiesz ze kciuki trzymam najmocniej jak tylko mogę.
Ps. Przynajmniej wiesz ze zarodka nie pomylili 😉

reklama
@Kaja356 gratulacje🧡 nacieszcie się sobą 🧡
@MamaAniola będzie dobrze🤞🏼 teraz to już ostatnia prosta w tej Waszej nierównej walne z niepłodnością 💪🏼 przy trzecim to ten czterokilowy bobas wyskoczy w 2h 😅
@WinWin jak objawy? Jak się czujesz?
@Lulaaa a u Ciebie ?
@Martuska. Toż to lada moment połówkowe 😱
Mało mnie tu ostatnio.... Grudzień to miesiąc kiedy miałam z Wami rodzic dziewczyny .... Więc trochę mi ciężko .... Ale bardzo cieszę się Waszym szczęściem 🥰

@MamaAniola będzie dobrze🤞🏼 teraz to już ostatnia prosta w tej Waszej nierównej walne z niepłodnością 💪🏼 przy trzecim to ten czterokilowy bobas wyskoczy w 2h 😅
@Lulaaa a u Ciebie ?
Mało mnie tu ostatnio.... Grudzień to miesiąc kiedy miałam z Wami rodzic dziewczyny .... Więc trochę mi ciężko .... Ale bardzo cieszę się Waszym szczęściem 🥰
Hej @Izuu007 dobrze że jesteś. Ja po histeroskopii, miałam łyżeczkowanie czekam na wynik. W grudniu, lub styczniu wizyta i kolejna stymulacja, tym razem jakoś tak bez większego entuzjazmu 😞

@Lulaaa a u Ciebie ?
Dzięki Izzu, już się dobrze czuję tak w 90% 😀 Dzisiaj oddałam krew na nifty. Za tydzień pappa.
Dla pocieszenia powiem Ci ze równo rok temu 4.12 miałam ostatni nieudany transfer 😞 mam nadzieję że grudniowe zle wieści się wyczerpały i teraz będzie ok!
A jak u Ciebie?

Hej @Izuu007 dobrze że jesteś. Ja po histeroskopii, miałam łyżeczkowanie czekam na wynik. W grudniu, lub styczniu wizyta i kolejna stymulacja, tym razem jakoś tak bez większego entuzjazmu 😞
@WinWin
Po nowym roku zmieniany klinikę (chociaż to trochę zachodu z udokumentowaniem niepłodności) na taką bliżej domu i tez podejdziemy kolejny raz. Ale jakoś z nastawieniem jak Twoje Lula... Bardziej na zasadzie "obecny lekarz nie chce dać się przekonać do zmiany leków przy stymulacji, to dla świętego spokoju podejdziemy gdzie indziej"
Miałam schudnąć... Idzie mi jak po grudzie... Ehh😤

@Lulaaa a u Ciebie ?
Tak, połówkowe jeszcze w grudniu 🙂
Czas leci tak szybciutko.

Czekamy na Ciebie Izuu ✊💚

znacie jakiś sposób na rozkręcenie laktacji? Oprócz częstego przystawiania dziecka.
W szpitalu w w czwartej dobie zrobił mi się zastój w cyckach, bolało jak cholera. Jak wyszłyśmy w piątek to domowymi sposobami ogarnęłam to.
A teraz jak ściągam to z dwóch cycków ledwo jest 40 ml. Staram się pić 2 litry dziennie a wiem że powinnam co najmniej 3.

znacie jakiś sposób na rozkręcenie laktacji? Oprócz częstego przystawiania dziecka.
W szpitalu w w czwartej dobie zrobił mi się zastój w cyckach, bolało jak cholera. Jak wyszłyśmy w piątek to domowymi sposobami ogarnęłam to.
A teraz jak ściągam to z dwóch cycków ledwo jest 40 ml. Staram się pić 2 litry dziennie a wiem że powinnam co najmniej 3.
A karmisz piersią? Czy swoim mlekiem z butelki? Ogólnie to z piersi leci lepiej niż z laktatora często. Jest coś takiego jak kolektor kiedyś koszt koło 20-30 pln karmiąc jedna piersią mleko zbierasz z drugiej do tego kolektora. Można pić ten farmatiker ale ja polecam piwo bezalkoholowe typu karmi jak lubisz lub pszeniczne. I to taki Maluszek, że to moi wtedy co 2 h do piersi chcieli lub częściej. Poza tym i tak pięknie po CC. Trzymam kciuki by karmienie poszło po Twojej myśli💚

reklama
A karmisz piersią? Czy swoim mlekiem z butelki? Ogólnie to z piersi leci lepiej niż z laktatora często. Jest coś takiego jak kolektor kiedyś koszt koło 20-30 pln karmiąc jedna piersią mleko zbierasz z drugiej do tego kolektora. Można pić ten farmatiker ale ja polecam piwo bezalkoholowe typu karmi jak lubisz lub pszeniczne. I to taki Maluszek, że to moi wtedy co 2 h do piersi chcieli lub częściej. Poza tym i tak pięknie po CC. Trzymam kciuki by karmienie poszło po Twojej myśli💚
Karmię z butelki. Mojego ściąganego starcza na dwa karmienia z czterech ściągań, reszta to modyfikowane.

Do góry