Dzięki. Bo na stronie szpitala nic nie piszą ale pytałam też lekarza to mówił że ubranka na pobyt daje szpital, u Ciebie nie ma tak ? Czy po prostu wolisz swoje?Co dla siebie to odpowiem Ci może w przyszłym tygodniu. Jeszcze nawet o tym nie myślałam.
Dla dziecka spakowałam to co przydalo mi się po poprzednich porodach: 1 paczka pampersów, 1 paczka chusteczek, 3 różki, pieluszki tetrowe i bawełniane (niemalo), kocyk, ubranka - pajacyki, body, spodenki, skarpetki, niedrapki (mimo, że nie lubie), cienkie czapeczki. Body jak miałam to pakowałam kopertowe, pajacyki i body - najlepiej z zakładkami na dłonie. Żeby odciążyć męża to spakowałam też już stroj dla maluszka na wyjście ze szpitala. Dodam tylko, że moje dzieciaczki rodziły się z długimi paznokciami (w szpitalu paznokci się nie obcina) I bardzo dużo ulewaly oczyszczajac się w ten sposób z wod plodowych, których się nalykaly jeszcze przed porodem - stąd duża ilość rozkow, ubranek i pieluch.
reklama
MamaAniola
Fanka BB :)
Ooo ale super! U mnie tak nie ma!Dzięki. Bo na stronie szpitala nic nie piszą ale pytałam też lekarza to mówił że ubranka na pobyt daje szpital, u Ciebie nie ma tak ? Czy po prostu wolisz swoje?
Kiedy teraz wizyta?Kawał dzieciątka! Na płeć jeszcze będzie czas
Za 2 tyg ale muszę sobie znaleźć lekarza prowadzącego!Kiedy teraz wizyta?
Jennn
Fanka BB :)
Wszystko ok! Pulsowało serduszko
Asiu, to jest najpiękniejsza wiadomość jaką dzisiaj przeczytałam
A badałaś progesteron?Dziewczyny które byłyście na cyklu sztucznym. Czy lekarz też odstawiał Wam tak szybko estrofem? W 7tc mam już go zakończyć! No i też odstawia mi prolutex... będę brała tylko 2xduphaston + 2xcyclogest z progesteronu.
Mi prolutex odstawił gdzieś w 14tc , przed wizytą badałam poziom i był 80
I o ile dobrze pamiętam zostałam z luteiną pod język2x1 i dopochwową 2x1 przez 14 dni. Z estrofemem nie pamiętam jak było.
Właśnie powiedział że nie badać że duphaston i cyclogest wystarcza. Mam 20mg duphastonu i 800 cyclogestu i to odstawiac dopiero po 12 tyg.A badałaś progesteron?
Mi prolutex odstawił gdzieś w 14tc , przed wizytą badałam poziom i był 80
I o ile dobrze pamiętam zostałam z luteiną pod język2x1 i dopochwową 2x1 przez 14 dni. Z estrofemem nie pamiętam jak było.
Basiaaaa007
Zaangażowana w BB
Każda ciąża inna. Ja byłam w dwóch na cyklach sztucznych. W jednej i drugiej estrofem odstawiłam coś w okolicach 8-9 tydzień. A prolutex w pierwszej ciąży w okolicach 12 tygodnia. Ogólnie do 16 już zeszłam ze wszystkich leków co do progesteronu. A np w drugiej ciąży miałam ogromny problem z progesteronem i przy każdej próbie odstawienia miałam plamienia zaraz. I w sumie z prolutexu dopiero zeszłam w 22 tygodniu ciąży. A brałam dwa razy dziennie. A inne leki dopiero w okolicach 30 tygodnia odstawiłam.Dziewczyny które byłyście na cyklu sztucznym. Czy lekarz też odstawiał Wam tak szybko estrofem? W 7tc mam już go zakończyć! No i też odstawia mi prolutex... będę brała tylko 2xduphaston + 2xcyclogest z progesteronu.
reklama
O kurcze to muszę się obserwować czy coś się nie będzie działo i w razie czego szybko reagować. Recepty sama sobie nie wypisze...Każda ciąża inna. Ja byłam w dwóch na cyklach sztucznych. W jednej i drugiej estrofem odstawiłam coś w okolicach 8-9 tydzień. A prolutex w pierwszej ciąży w okolicach 12 tygodnia. Ogólnie do 16 już zeszłam ze wszystkich leków co do progesteronu. A np w drugiej ciąży miałam ogromny problem z progesteronem i przy każdej próbie odstawienia miałam plamienia zaraz. I w sumie z prolutexu dopiero zeszłam w 22 tygodniu ciąży. A brałam dwa razy dziennie. A inne leki dopiero w okolicach 30 tygodnia odstawiłam.