Straszniemi przykro ściskam❤Niestety, ale moje marzenie się nie spełniło. Beta poniżej 1,1mlU/ml, progesteron 13,2ng/ml
reklama
Strasznie mi przykro kochana❤moj pierwszy transfer zakończył sie porażka, beta nawet nie drgnęła
marzycielko
Fanka BB :)
hej, jest tu jakaś dziewczyna która przy pierwszej procedurze miała bardzo mało komórek które nadawały sie do zapłodnienia a w następnej procedurze wynik był lepszy ?
Pytam poniewaz przy pierwszej procedurze udalo mi sie uzyska tylko dwie komorki ktore poszly do zaplodnienia z czego jedna okazala sie za stara i uzyskaliśmy tylko jeden zarodek. Chcemy podjesc do drugiej procedury albo bardzo sie boje ze sytuacja moze sie powtorzyc i znowu zostaniemy z niczym
Pytam poniewaz przy pierwszej procedurze udalo mi sie uzyska tylko dwie komorki ktore poszly do zaplodnienia z czego jedna okazala sie za stara i uzyskaliśmy tylko jeden zarodek. Chcemy podjesc do drugiej procedury albo bardzo sie boje ze sytuacja moze sie powtorzyc i znowu zostaniemy z niczym
Hej marzycielko, ja tak miałam.powiem nawet więcej ze w 3 procedurze uzyskałam najwięcej dobrych komórek W pierwszej procedurze często jest tak że lekarz sprawdza jakie leki i w jakich dawkach Ci dać więc w drugiej może zmienic podejście i wynik będzie dużo lepszy. Trzymam kciuki za owocną kolejna procedurę.
Niestety, ale moje marzenie się nie spełniło. Beta poniżej 1,1mlU/ml, progesteron 13,2ng/ml
Bardzo mi przykro
Tak jak Góralka napisała pierwsza procedura jest taka testowa. Ja miałam w pierwszej 3 komórki i 1 zarodek. W drugiej już 6 komórek i 5 zarodków lekarz na pewno zmieni u Was podejście tak żeby było więcej dobrych komórek! Powodzenia! Nie ma co się bać tylko trzeba działać!hej, jest tu jakaś dziewczyna która przy pierwszej procedurze miała bardzo mało komórek które nadawały sie do zapłodnienia a w następnej procedurze wynik był lepszy ?
Basiulko jak się trzymasz?Niestety, ale moje marzenie się nie spełniło. Beta poniżej 1,1mlU/ml, progesteron 13,2ng/ml
Cześć dziewczyny, jestem nowa w tym wątku. Czuję, że muszę bo się uduszę. Mam za sobą pierwszą procedurę ivf. 17.03 miałam punkcję, pobrano 8 jajek, z czego 5 dojrzałych i tyle udało się zapłodnić. Ja mam 30 lat, mąż 34, dobre nasienie. Zarodki do 4 doby rozwijały się pięknie, klasa a i b. W zasadzie nasza doktor była pewna transferu, zwłaszcza, że zarodki wysokiej klasy. I w 5 dobie WSZYSTKIE naraz padły, nie przeszły w stadium blastocysty. Embriolodzy w szoku, doktor w szoku. Bo oczywiscie, brak zarodkow się zdarza, ale raczej nie tak, że padają wszystkie naraz. Nie muszę Wam pewnie pisać jak się czujemy z mężem. Koszmar. Szok w klinice jest do tego stopnia, że nawet sprawdzali w labie czy zastosowane podkłady nie były jakieś przeterminowane. Ale okazało się, że inna dziewczyna miała z tej samej butelki te podkłady i u niej się tak nie stało. Czy któraś z Was ma podobne doświadczenia? Czy komuś po 3 dobie padła znaczna liczba dobrych zarodków jednocześnie?
Madame JS
Fanka BB :)
@Madame JS , jak u Ciebie ?
Cześć! Na ten moment pozytywnie :-)
reklama
Niestety. Jestem na różnych forach o in vitro i pierwszy raz słyszę tak straszną historięCześć dziewczyny, jestem nowa w tym wątku. Czuję, że muszę bo się uduszę. Mam za sobą pierwszą procedurę ivf. 17.03 miałam punkcję, pobrano 8 jajek, z czego 5 dojrzałych i tyle udało się zapłodnić. Ja mam 30 lat, mąż 34, dobre nasienie. Zarodki do 4 doby rozwijały się pięknie, klasa a i b. W zasadzie nasza doktor była pewna transferu, zwłaszcza, że zarodki wysokiej klasy. I w 5 dobie WSZYSTKIE naraz padły, nie przeszły w stadium blastocysty. Embriolodzy w szoku, doktor w szoku. Bo oczywiscie, brak zarodkow się zdarza, ale raczej nie tak, że padają wszystkie naraz. Nie muszę Wam pewnie pisać jak się czujemy z mężem. Koszmar. Szok w klinice jest do tego stopnia, że nawet sprawdzali w labie czy zastosowane podkłady nie były jakieś przeterminowane. Ale okazało się, że inna dziewczyna miała z tej samej butelki te podkłady i u niej się tak nie stało. Czy któraś z Was ma podobne doświadczenia? Czy komuś po 3 dobie padła znaczna liczba dobrych zarodków jednocześnie?