reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2022

reklama
Ilu dniowy był mrozaczek? I co u Ciebie było podstawą do In vitro. Może już pisałaś ale nie pamiętam 😁
Był to 3 dniowy jedynak klasy A ❤️
Transfer był robiony na świeżym zarodku
Podchodziliśmy do in vitro ponieważ morfologia nasienia max wynosiła 2% byliśmy już po 4 nieudanych iui więc in vitro było dla nas jedną szansą, podczas procedury okazało się że moje jajeczka są kłopotliwe na 12szt miałam tylko 6 z oocysta z czego okazało się że tylko jedna była dojrzała, 3 dojrzewały w inkubatorze ale tylko jedna z tych trzech dojrzała a 2 kompletnie były niedojrzałe - nie wiem czy stało się tak przez zły dobór leków czy może moje jajeczka są problematyczne
Udało nam się uzyskać 2 zarodki, niestety jeden się nie zapłodnił ponieważ tam mija jedna dojrzała komórka okazała się "za stara" a drugi zarodek jest już ze mną :)

Był to 3 dniowy jedynak klasy A ❤️
Transfer był robiony na świeżym zarodku
Podchodziliśmy do in vitro ponieważ morfologia nasienia max wynosiła 2% byliśmy już po 4 nieudanych iui więc in vitro było dla nas jedną szansą, podczas procedury okazało się że moje jajeczka są kłopotliwe na 12szt miałam tylko 6 z oocysta z czego okazało się że tylko jedna była dojrzała, 3 dojrzewały w inkubatorze ale tylko jedna z tych trzech dojrzała a 2 kompletnie były niedojrzałe - nie wiem czy stało się tak przez zły dobór leków czy może moje jajeczka są problematyczne
Udało nam się uzyskać 2 zarodki, niestety jeden się nie zapłodnił ponieważ tam mija jedna dojrzała komórka okazała się "za stara" a drugi zarodek jest już ze mną :)
A kiedy testujesz? Skoro już jesteśmy bliźniaczkami transferowymi :p
Tylko że w moim wypadku to pięciodniowy zarodek... Oficjalna beta za 2 tygodnie, kto tyle wytrzyma?! :-D

reklama
Do góry