Musi być dobrze nie ma innej opcjiMam taką nadzieję nifty wyniki mam i niby wszyscy mi mówią, że dokladniejsze są te robione z wolnego dna dziecka i że nie ważne jak papp wyjdzie to będzie dobrze ( będę je mieć dopiero za tydzień) ale po moich wszystkich słabych doświadczeniach mam ten wew lęk ... Staram się go odganiać i całkiem nieźle mi to idzie ale są i słabsze momenty. Masz rację - musimy wierzyć , że będzie dobrze i tyle
reklama
Na szczęście ona mieszka w Polsce a my w UK wiec widujemy ją raz do roku ale to i tak dużoZ Tobą wszystko ok. To teściowa jest irytująca. Chyba ma jakąś obsesję na swoim punkcie. Zdecydowanie ogranicztlabym z nią kontakt. Porozmawiaj z mężem i powiedz jak na Ciebie działa. To on powinien zainterweniować. Ja z moim mężem mam złota zasadę, że jak jego rodzice coś przeskrobia czy wobec niego czy mnie to się nie wtrącam tylko on ich ochrzania. Jeśli moi zawinia - wtedy ja opierdzielam. Robimy tak ponieważ swojemu dziecku wszystko wybacza ... A już synowa po tych samych słowach może stać się wrogiem publicznym
Ona tak zawsze robi ze jest wredna dla mnie jak czuje że ja jestem na nią zła i sie nie odzywam...pare tyg temu coś do mnie odburknęła przez telefon to sie przestałam odzywać a jak mi wysłała wiadomośc na whatsappie to jej odp emotikonka bo nie miałam ochoty inaczej wiec ona dobrze wie i dlatego teraz mi dogryza...
Może i tak...może faktycznie wraca wspomnieniami, ale sposób w jaki to robi i ton jej głosu powoduje że wychodzi to zupełnie inaczej..Wiesz, zastanawiam się ile z tego to faktyczne porównywanie, wyznaczanie 'ciążowych standardow', a ile po prostu dzielenia się wspomnieniami. Może Twoja ciąża sprawia, że wraca wspomnieniami do własnej ciąży i po prostu się tym dzieli nie mając nic złego na myśli? Ciąża to dla kobiety bardzo ważny okres. Co do pytań czy jesteś już gruba to jest to, najdelikatniej mówiąc , niegrzeczne. Jeśli Twoja tesciowa tak dobrze pamięta czas noszenia dziecka pod sercem powinna pamiętać, że w ciąży się nie tyje, a przybiera na wadze - i to tyle, aby organizm był w stanie urodzić maluszka w terminie, a potem go wykarmić. A organizm wie najlepiej ile to ma być dodatkowych kg, nawet jeśli 20!
Tak wiem, że przytyję tyle ile bd musiała, bardziej chodzi mi o to żeby nie objadać sie pustymi kaloriami tylko dlatego że jestem w ciąży i mi wolno - jak to mówią moje koleżanki angielki
Absolutnie sie nie zgadzam z tym że jem teraz za dwoje..tylko z tym że jem dla dwojga..dlatego myślę że można to trochę kontrolować ale też wiadomo że z genami i naturą ciężko wygrać
W każdym razie przy nast rozmowie sprobuje delikatnie odpowiedzieć szanownej "mamusi" że każda ciąża jest inna i że to że ona miała tak nie znaczy że ja też będę tak mieć..a jak nie zrozumie to bede wychodzić z pokoju jak stary bdz z nia gadac nast razem
MamaAniola
Fanka BB :)
Pamietam
O kurczaki... teściowa ma charakterek!Na szczęście ona mieszka w Polsce a my w UK wiec widujemy ją raz do roku ale to i tak dużo
Ona tak zawsze robi ze jest wredna dla mnie jak czuje że ja jestem na nią zła i sie nie odzywam...pare tyg temu coś do mnie odburknęła przez telefon to sie przestałam odzywać a jak mi wysłała wiadomośc na whatsappie to jej odp emotikonka bo nie miałam ochoty inaczej wiec ona dobrze wie i dlatego teraz mi dogryza...
Są niestety takie złośliwe osoby. Może to nawet jej cel Cię zezłościć ( są takie typy ludzi). A może warto spróbować zmienić taktykę. Ja bym jej powiedziała, że marzę żeby przytyć że 100 kg - może mnie do rekordów Guinessa zapiszą co do wymiotów to powiedziałabym że strasznie jestem rozczarowana, że nie wymiotowałam. Po urodzeniu będę pić litrami wódkę żeby poczuć jak to jestNa szczęście ona mieszka w Polsce a my w UK wiec widujemy ją raz do roku ale to i tak dużo
Ostatnia edycja:
MamaAniola
Fanka BB :)
Pisząc o wadze miałam na myśli to, że moim zdaniem, nawet jakbyś miała w ciąży +20kg to nie daje to nadal innym prawa do komentowania tego ' jak utylas'. Ona czuje, ze może do Ciebie tak mówić, a jak Ty jej powiesz przy stole wigilijnym, że coś się roztyla ostatnio to też będzie dobrze?Może i tak...może faktycznie wraca wspomnieniami, ale sposób w jaki to robi i ton jej głosu powoduje że wychodzi to zupełnie inaczej..
Tak wiem, że przytyję tyle ile bd musiała, bardziej chodzi mi o to żeby nie objadać sie pustymi kaloriami tylko dlatego że jestem w ciąży i mi wolno - jak to mówią moje koleżanki angielki
Absolutnie sie nie zgadzam z tym że jem teraz za dwoje..tylko z tym że jem dla dwojga..dlatego myślę że można to trochę kontrolować ale też wiadomo że z genami i naturą ciężko wygrać
W każdym razie przy nast rozmowie sprobuje delikatnie odpowiedzieć szanownej "mamusi" że każda ciąża jest inna i że to że ona miała tak nie znaczy że ja też będę tak mieć..a jak nie zrozumie to bede wychodzić z pokoju jak stary bdz z nia gadac nast razem
mama 2012
Zaangażowana w BB
dokładnie i to się nazywa sposób na teściowąSą niestety takie złośliwe osoby. Może to nawet jej cel Cię zezłościć ( są takie typy ludzi). A może warto spróbować zmienić taktykę. Ja bym jej powiedzia, że marzę żeby przytyć że 100 kg - może mnie do recordow Guinessa zapiszą co do wymiotów to powiedziałabym że strasznie jestem rozczarowana, że nie wymiotowałam. Po urodzeniu będę pić litrami wódkę żeby poczuć jak jak to jest
Oj tak..żebyś wiedziała...podobnych historii mam całą masę ..mogłabym powieść napisaćPamietam
O kurczaki... teściowa ma charakterek!
Hahaha kiedyś się zorientowałam że nam grzebała po bagażach za każdymrazem jak byliśmy u niej w domu u nas z resztą też tak robi..i powiem ci że mam taką ochotę żeby przy jej nast wizycie zakupic jakies książki pt.jak zdzierżyć upierdliwą teściową...albo cos w tym stylu albo..."pochować" po szafkach sex zabawki może by sie w końcu nauczyłaSą niestety takie złośliwe osoby. Może to nawet jej cel Cię zezłościć ( są takie typy ludzi). A może warto spróbować zmienić taktykę. Ja bym jej powiedziała, że marzę żeby przytyć że 100 kg - może mnie do rekordów Guinessa zapiszą co do wymiotów to powiedziałabym że strasznie jestem rozczarowana, że nie wymiotowałam. Po urodzeniu będę pić litrami wódkę żeby poczuć jak to jest
reklama
Dziewczynki. Zapytam was. Czy po 13 tc też przeszła wam większość objawów ? Ja mam więcej energii, mdłości prawie ustały ( tylko od czasu do czasu przychodzą ) , temperatura jakby nizsza , piersi niby większe ale już nie nabrzmiałe ...wzdęcia też mniejsze ...jedynie brzuszek coraz większy mam USG w przyszłym tygodniu i trochę zastanawiam się czy takie ' normalne samopoczucie jest ok. Obecnie 13+4 ( wg USG to już 14+2 pewnie ).