reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2022

ostatnie pytanie i nie męczę już, a objawy ciąży miałaś wtedy?
Nie męczysz! Przecież od tego jest forum, żeby m.in. pytać i dzielić się doświadczeniami 🙂
Tak, miałam objawy ciąży. Mało tego - nawet brzuszek zaczął mi się zaokrąglać (u mnie ciążę widać na bardzo wczesnym etapie). Na tym etapie nie masz podstaw do zmartwień. Przyrosty na pierwszy rzut oka wygladaja ok, sprawdzałaś w kalkulatorze? Puste jajo nie zdarza się często, także nie martw się na zapas.

I odpowiadając na pytanie z posta wyzej - tak, mam przebadane zarodki i znam plec. Zarówno zarodek transferowany, jak i ten na zimowisku to dziewczynka

reklama
Nie męczysz! Przecież od tego jest forum, żeby m.in. pytać i dzielić się doświadczeniami 🙂
Tak, miałam objawy ciąży. Mało tego - nawet brzuszek zaczął mi się zaokrąglać (u mnie ciążę widać na bardzo wczesnym etapie). Na tym etapie nie masz podstaw do zmartwień. Przyrosty na pierwszy rzut oka wygladaja ok, sprawdzałaś w kalkulatorze? Puste jajo nie zdarza się często, także nie martw się na zapas.

I odpowiadając na pytanie z posta wyzej - tak, mam przebadane zarodki i znam plec. Zarówno zarodek transferowany, jak i ten na zimowisku to dziewczynka
Nie sprawdzam w kalkulatorze Wysyłam lekarzowi a ten potwierdza że jest ok 😄

To imię już wybrane?

Widziałam, że niebawem podchodzisz do drugiej procedury! Trzymam mocno kciuki! Ile zarodków uzyskałaś z pierwszej? Jak tam Twoja latorośl? 😃
Tak...
Z pierwszej procedury udało się uzyskać 1 zarodek (z 5 komórek zdolnych do zapłodnienia) i dziś ma równe 2 latka 😍
Młody... Już mamy kryzysy za sobą ale pierwszy rok był ciężki... Nie raz zastanawialiśmy się po co nam to było...🙉🤦🏼 Najgorsze jego spanie a w sumie budzenie się co godzina żeby postekac... Ale ... Mamy to już za sobą 😅 obecnie jest pięknie... Synek zdrowo rośnie, jest rozpieszczony przez męża do granic możliwości.. trochę nasze małżeństwo doatalo po tyłku.... Ale na nowo zaczynamy się słuchać i zabezpieczać potrzeby drugiego

Tak...
Z pierwszej procedury udało się uzyskać 1 zarodek (z 5 komórek zdolnych do zapłodnienia) i dziś ma równe 2 latka 😍
Młody... Już mamy kryzysy za sobą ale pierwszy rok był ciężki... Nie raz zastanawialiśmy się po co nam to było...🙉🤦🏼 Najgorsze jego spanie a w sumie budzenie się co godzina żeby postekac... Ale ... Mamy to już za sobą 😅 obecnie jest pięknie... Synek zdrowo rośnie, jest rozpieszczony przez męża do granic możliwości.. trochę nasze małżeństwo doatalo po tyłku.... Ale na nowo zaczynamy się słuchać i zabezpieczać potrzeby drugiego
Mądra mamusia z Ciebie 🩵
Wszystkiego najlepszego dla Synka! Przypomnisz mi imię?
Widać, że poczatki nie były dla Was łatwe. Cieszę się jednak, że to za Wami i zapragneliscie rodzenstwa dla malucha 🙂

Wygląda obiecująco 😉 oby tak dalej. Trzymam kciuki. Ja np teraz miałam przyrosty aby aby w normie, takie na styk. Długo serduszka też nie było. Że lekarka mi już powiedziała że czekamy jeszcze tydzień i jak nie będzie odstawiamy leki. Między czasie krwawienie i bóle brzucha. A teraz obecnie już połowa ciąży. I jest wszystko dobrze.

Wygląda obiecująco 😉 oby tak dalej. Trzymam kciuki. Ja np teraz miałam przyrosty aby aby w normie, takie na styk. Długo serduszka też nie było. Że lekarka mi już powiedziała że czekamy jeszcze tydzień i jak nie będzie odstawiamy leki. Między czasie krwawienie i bóle brzucha. A teraz obecnie już połowa ciąży. I jest wszystko dobrze.
Nie wiem czy sprawdzać dalej. Lekarz odpisał że starczy

reklama
Do góry