reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2022

Zaczynam swą przygodę z invito drugi raz. Przypomnę mam 14 miesięczna córkę. I mrożaczki na nas czekają. Po usunięciu tarczycy dostałam już zielone światło. Dziś jestem po pierwszej wizycie. Wymazy pobrane. W przyszłym tygodniu reszta badań. Chcę wszystko w tym cyklu ogarnąć, a w kolejnym transfer. Trzymajcie kciuki żeby nie było żadnych niespodzianek 😉

reklama
Hej dziewczyny wiem że niektóre z was badają immunologię, z partnerem robiliśmy badanie kariotypu i u niego jest taki komentarz "w kariotypie występuje polimorfizm dotyczący heterochromatyny zlokalizowanej w ramionach długich chromosomu Y " wiecie co to oznaczać? Spotkała się któraś z was z taki wpisem?

Jasne Basiulkaa, podaję jakie mam leki :)
Estrofem 2 mg, 1 op. 28 tabletek, termin ważności: 10/2025
Duphaston 10 mg, 3 op. 20 tabletek, termin ważności: 10/2026 i 11/2026
Cyclogest 400 mg, 1 op. 15 globulek, termin ważności: 07/2025
Lutinus 100 mg, 1 op. 21 tabletek dopochwowych, termin ważności: 03/2023
Luteina 50 mg, 1 op., 30 tabletek podjęzykowych, termin ważności: 06/2023
Opakowania rozpoczęte/ otwarte:
Lutinus 100 mg, 1 op. otwarte, 20 tabletek dopochwowych (1 tabletka zużyta), termin ważności: 03/2023
Luteina 50 mg, 1 op. otwarte, 26 tabletek podjęzykowych (4 tabletki zużyte), termin ważności: 06/2023
Fiołek, bardzo chętnie bym je od Ciebie wzięła. A czy dałoby radę abyś mi je wysłała? Oczywiście zapłacę, tylko zrobisz po prostu pobranie. Jeżeli oczywiście się zgodzisz 🙂🙃 Podaję Ci maila: kromka.1983@tlen.pl
Odezwij się proszę

Zaczynam swą przygodę z invito drugi raz. Przypomnę mam 14 miesięczna córkę. I mrożaczki na nas czekają. Po usunięciu tarczycy dostałam już zielone światło. Dziś jestem po pierwszej wizycie. Wymazy pobrane. W przyszłym tygodniu reszta badań. Chcę wszystko w tym cyklu ogarnąć, a w kolejnym transfer. Trzymajcie kciuki żeby nie było żadnych niespodzianek 😉
Trzymam kciuki :)

Nie wytrzymałam i pojechałam dzisiaj do innego lekarza bo plamienie nie dawało mi spokoju i najgorszy scenariusz się spełnił 😢 puste jajo, w zeszłym tygodniu był pęcherzyk żółtkowy a dzisiaj nic! Pusto! Nawet żółtkowego nie ma! Wchłonął się? Nie wierze, ze to się dzieje 😢 chcą mnie widzieć w szpitalu na wywołaniu poronienia. Nie umiem w to uwierzyć.

Nie wytrzymałam i pojechałam dzisiaj do innego lekarza bo plamienie nie dawało mi spokoju i najgorszy scenariusz się spełnił 😢 puste jajo, w zeszłym tygodniu był pęcherzyk żółtkowy a dzisiaj nic! Pusto! Nawet żółtkowego nie ma! Wchłonął się? Nie wierze, ze to się dzieje 😢 chcą mnie widzieć w szpitalu na wywołaniu poronienia. Nie umiem w to uwierzyć.
Tak mi przykro Olgiha😭😢😭

Dziewczyny. Czy jest inny immunolog tak dobry jak Paśnik? Bo nie wiem czy mam szanse dostać się do niego ☹️.
Rozmawiałam z kuzynką która poroniła kilka razy , oboje przebadani w każdy sposób.
Doszłyśmy do wniosku że problemy z zajściem ale i utrzymaniem ciąży mogą być w linii naszego pokolenia w rodzinie,(wada po stronie męskiej i damskiej)
Mój tata ma czworo rodzeństwa .
, moje dwie bratowe raz poroniły , ja nie zachodzę w ogóle, jedna kuzynka poroniła późną ciążę , druga miała problem z zajściem w ciążę, trzecia poroniła kilka razy a zachodzi naturalnie, żona kuzyna też miała problem z utrzymaniem dwóch ciąż.

reklama
Dziewczyny. Czy jest inny immunolog tak dobry jak Paśnik? Bo nie wiem czy mam szanse dostać się do niego ☹️.
Rozmawiałam z kuzynką która poroniła kilka razy , oboje przebadani w każdy sposób.
Doszłyśmy do wniosku że problemy z zajściem ale i utrzymaniem ciąży mogą być w linii naszego pokolenia w rodzinie,(wada po stronie męskiej i damskiej)
Mój tata ma czworo rodzeństwa .
, moje dwie bratowe raz poroniły , ja nie zachodzę w ogóle, jedna kuzynka poroniła późną ciążę , druga miała problem z zajściem w ciążę, trzecia poroniła kilka razy a zachodzi naturalnie, żona kuzyna też miała problem z utrzymaniem dwóch ciąż.
Zobacz sobie immunolog Małgorzata Jerzak. Mi ona nie przypadła do gustu, ale w wielu przypadkach bywa skuteczna. Ja poszłam do niej w oczekiwaniu na wizytę u Paśnika, która miałam umówiona na za 3-4 m-ce. Jeszcze na pewno polecają kogoś z południa, Kielc, Katowic ale nie pamiętam nazwiska.

Do góry