reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2022

reklama
Super. Nie było mnie kawał czasu 😁😁ale wracam. Nabrałam sił i zaczynam walkę z ostatnim moim mrozaczkiem. Niestety w tym cyklu i tak nie zacznę bo jakieś dziadostwo się przyczępiło. Tylko na pewno nie tak szybko tylko najpierw wszystkie możliwe badania. Po po dwóch razach i nic nawet beta nie drgnęła to musi być problem gdzieś indziej. Możecie mi trochę podpowiedzieć o jakie badania mogę pytać panią doktor?

Super. Nie było mnie kawał czasu 😁😁ale wracam. Nabrałam sił i zaczynam walkę z ostatnim moim mrozaczkiem. Niestety w tym cyklu i tak nie zacznę bo jakieś dziadostwo się przyczępiło. Tylko na pewno nie tak szybko tylko najpierw wszystkie możliwe badania. Po po dwóch razach i nic nawet beta nie drgnęła to musi być problem gdzieś indziej. Możecie mi trochę podpowiedzieć o jakie badania mogę pytać panią doktor?
Kir haplotyp robiłaś? Polecam wizytę u dobrego immunologa 🙂

Nie właśnie, żadnych dodatkowych badań
Osobiście ,mając ostatni zarodek, do transferu podeszlabym mając przebadaną immunologię, zrobioną histeroskopię( pod kątem stanu zapalnego, komórek nk w endometrium). Myślę, że w przypadku braku implantacji tak jak wcześniej napisałam - warto zrobić kir haplotyp. Dla mnie to taki must have 😊

Hej Dziewczyny, odnalazłam Was🙂 wracam do Was po przerwie z kafeterii, na pokładzie syn 15 m-cy (6 udany transfer❤️) i teraz 3.01 transfer brata lub siostry 💚✊💚 niestety nie dam rady przeczytać wszystkich 151 stron, ale mam nadzieję że od czasu kiedy nie śledzilam forum urodziło się dużo dzieci, część z Was jest teraz w ciąży, a wszystkie dalej spełniamy swoje marzenia💚

Hej dziewczyny. W końcu Was znalazłam😘😘 Jestem i ja. Pamiętacie mnie? 🤔🤔

Pamiętam Cię😃
Jeśli dwa poprzednie transfery były z zarodkami dobrej jakości to warto pomyśleć teraz o zrobieniu histeroskopii z pobraniem wycinków do badań komórek CD138 i uNK. Można też zbadać kiry.

Tak, na pewno będzie histeroskopia. Rozmawiałam już z Panią doktor i jeszcze zaproponowała mi scratching endometrium. A więc bez tego na pewno nie podejdę do ostatniego transferu. Te badania mam mieć jeszcze w tym cyklu a w następnym już będę prawdopodobnie przygotowywana do transferu. Nie wiem czy na immunologię się zdecyduję, czas mnie goni. Moja córka ma już 13 lat. Wierzę w to, że ten najsłabszy zarodeczek da radę 💪💪Czy wiecie może czy te badania bolą, jak wyglądają?

reklama
Tak, na pewno będzie histeroskopia. Rozmawiałam już z Panią doktor i jeszcze zaproponowała mi scratching endometrium. A więc bez tego na pewno nie podejdę do ostatniego transferu. Te badania mam mieć jeszcze w tym cyklu a w następnym już będę prawdopodobnie przygotowywana do transferu. Nie wiem czy na immunologię się zdecyduję, czas mnie goni. Moja córka ma już 13 lat. Wierzę w to, że ten najsłabszy zarodeczek da radę 💪💪Czy wiecie może czy te badania bolą, jak wyglądają?
Scratching podobno boli ale to są sekundy bólu, a histeroskopia zależy. Miałam raz w znieczuleniu takim jak do punkcji to było super a miałam też na żywca z pobraniem wycinków do badania ze znieczuleniem w szyjkę plus gaz rozweselający to bolało, ale przeżyłam ;)

Do góry