reklama
Tak dobrze trafiłaś. Odpisałam Ci przed chwilą na kafeteriiNiewiem czy na dobry wątek trafiłam. Odezwijcie się
Super. Nie było mnie kawał czasu ale wracam. Nabrałam sił i zaczynam walkę z ostatnim moim mrozaczkiem. Niestety w tym cyklu i tak nie zacznę bo jakieś dziadostwo się przyczępiło. Tylko na pewno nie tak szybko tylko najpierw wszystkie możliwe badania. Po po dwóch razach i nic nawet beta nie drgnęła to musi być problem gdzieś indziej. Możecie mi trochę podpowiedzieć o jakie badania mogę pytać panią doktor?
Kir haplotyp robiłaś? Polecam wizytę u dobrego immunologaSuper. Nie było mnie kawał czasu ale wracam. Nabrałam sił i zaczynam walkę z ostatnim moim mrozaczkiem. Niestety w tym cyklu i tak nie zacznę bo jakieś dziadostwo się przyczępiło. Tylko na pewno nie tak szybko tylko najpierw wszystkie możliwe badania. Po po dwóch razach i nic nawet beta nie drgnęła to musi być problem gdzieś indziej. Możecie mi trochę podpowiedzieć o jakie badania mogę pytać panią doktor?
Osobiście ,mając ostatni zarodek, do transferu podeszlabym mając przebadaną immunologię, zrobioną histeroskopię( pod kątem stanu zapalnego, komórek nk w endometrium). Myślę, że w przypadku braku implantacji tak jak wcześniej napisałam - warto zrobić kir haplotyp. Dla mnie to taki must haveNie właśnie, żadnych dodatkowych badań
Kinga123..
Zaangażowana w BB
Hej Dziewczyny, odnalazłam Was wracam do Was po przerwie z kafeterii, na pokładzie syn 15 m-cy (6 udany transfer) i teraz 3.01 transfer brata lub siostry niestety nie dam rady przeczytać wszystkich 151 stron, ale mam nadzieję że od czasu kiedy nie śledzilam forum urodziło się dużo dzieci, część z Was jest teraz w ciąży, a wszystkie dalej spełniamy swoje marzenia
Jennn
Fanka BB :)
Hej dziewczyny. W końcu Was znalazłam Jestem i ja. Pamiętacie mnie?
Pamiętam CięSuper. Nie było mnie kawał czasu ale wracam. Nabrałam sił i zaczynam walkę z ostatnim moim mrozaczkiem. Niestety w tym cyklu i tak nie zacznę bo jakieś dziadostwo się przyczępiło. Tylko na pewno nie tak szybko tylko najpierw wszystkie możliwe badania. Po po dwóch razach i nic nawet beta nie drgnęła to musi być problem gdzieś indziej. Możecie mi trochę podpowiedzieć o jakie badania mogę pytać panią doktor?
Jeśli dwa poprzednie transfery były z zarodkami dobrej jakości to warto pomyśleć teraz o zrobieniu histeroskopii z pobraniem wycinków do badań komórek CD138 i uNK. Można też zbadać kiry.
Tak, na pewno będzie histeroskopia. Rozmawiałam już z Panią doktor i jeszcze zaproponowała mi scratching endometrium. A więc bez tego na pewno nie podejdę do ostatniego transferu. Te badania mam mieć jeszcze w tym cyklu a w następnym już będę prawdopodobnie przygotowywana do transferu. Nie wiem czy na immunologię się zdecyduję, czas mnie goni. Moja córka ma już 13 lat. Wierzę w to, że ten najsłabszy zarodeczek da radę Czy wiecie może czy te badania bolą, jak wyglądają?
reklama
Scratching podobno boli ale to są sekundy bólu, a histeroskopia zależy. Miałam raz w znieczuleniu takim jak do punkcji to było super a miałam też na żywca z pobraniem wycinków do badania ze znieczuleniem w szyjkę plus gaz rozweselający to bolało, ale przeżyłamTak, na pewno będzie histeroskopia. Rozmawiałam już z Panią doktor i jeszcze zaproponowała mi scratching endometrium. A więc bez tego na pewno nie podejdę do ostatniego transferu. Te badania mam mieć jeszcze w tym cyklu a w następnym już będę prawdopodobnie przygotowywana do transferu. Nie wiem czy na immunologię się zdecyduję, czas mnie goni. Moja córka ma już 13 lat. Wierzę w to, że ten najsłabszy zarodeczek da radę Czy wiecie może czy te badania bolą, jak wyglądają?