reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

Majka [emoji6]

Ja mam ciocie Marysie i zawsze byla i bedzie to dla mnie ciocia Marysia, i wszyscy tak do niej mowia -Marysia.

A jesli chodzi o wiek szkolny/licealny to dziewczyny nazywaja siebie Majkami [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale Majka to też zupełnie inne imię. Nawet ponoć są dwa imiona Maja i Majka. Córka mojej przyjaciółki jest właśnie Majka.

No my bedziemy mieli Szymusia [emoji6]

Oficjalnie Szymon Paweł B.

Czyli jednak :happy: No jak w Waszej okolicy nie jest popularne, to tym lepiej. :happy:

reklama
Ale Majka to też zupełnie inne imię. Nawet ponoć są dwa imiona Maja i Majka. Córka mojej przyjaciółki jest właśnie Majka.

Czyli jednak :happy: No jak w Waszej okolicy nie jest popularne, to tym lepiej. :happy:
Znam kilka Maryś i wszystkie pisza sie Majka [emoji23] poważnie

No Szymusia już nie zmienimy, podoba nam sie to imie od lat i nie ma co kombinowac [emoji6] wlasnie o to chodzi by nie bylo popularne przynajmniej tutaj [emoji6]

Olivia i Aleksandra tez niby takie popularne a u nas naprawde malo dziewczynek o tych imionach. Olusia ma chyba w grupie jedna Oliwke. A tak to jakies pojedyncze sztuki gdzies wyzej w klasach [emoji6]

Patricia super, nie wiem o co Ci chodzi???

A co powiesz na Kaja?
Mija kumpela francuska ma kaje, pisana Kaya.
Druga ma córkę o imieniu Imogen - takie nietypowe :)

Jak chcesz moge przejrzeć listę znajomych z UK i poszukam imion, może Ci coś wpadnie do ucha?

Kaja też ładne, nawet z "J" uszłoby czytanie belgom:) Maja też mi się podoba, ale wiesz jak to jest, wiele imion się podoba a cieżko wybrać (przynajmniej mi ciężko :). Imogen też tu słyszałam, ale kiedyś myślałam, że to imię męskie :( ups.
Patrzę i ja na listy UK, czasem są fajne imiona, ale nie na warunki polsko-belgijskie, bo w UK "G" czytają "normalnie" a u mnie np. czyta się jak "H", co odrzuca Mag(h)dalenę z listy.
Na prawde boje sie, ze 3 dziecko przyjdzie na swiat i tak jak dwoje pozostałych bedzie przez jakis czas bez imienia. No tyle, ze tu w Belgii są tylko 2 tyg. na rejestrację a jak nie to zaraz kara... haha.

Chciałabym mieć przynajmniej te 3 imiona, ze jak sie malutka urodzi, to będe mogla wybrać, to które bedzie najbardziej pasować.
A ja mam jedno od 11 lat, (Chiara) które się meżowi nie podoba... O!
Wczoraj znów myślałam o Elenie, Elizabeth i Ninie.
Co myślicie o tych imionach?

Kaja też ładne, nawet z "J" uszłoby czytanie belgom:) Maja też mi się podoba, ale wiesz jak to jest, wiele imion się podoba a cieżko wybrać (przynajmniej mi ciężko :). Imogen też tu słyszałam, ale kiedyś myślałam, że to imię męskie :( ups.
Patrzę i ja na listy UK, czasem są fajne imiona, ale nie na warunki polsko-belgijskie, bo w UK "G" czytają "normalnie" a u mnie np. czyta się jak "H", co odrzuca Mag(h)dalenę z listy.
Na prawde boje sie, ze 3 dziecko przyjdzie na swiat i tak jak dwoje pozostałych bedzie przez jakis czas bez imienia. No tyle, ze tu w Belgii są tylko 2 tyg. na rejestrację a jak nie to zaraz kara... haha.

Chciałabym mieć przynajmniej te 3 imiona, ze jak sie malutka urodzi, to będe mogla wybrać, to które bedzie najbardziej pasować.
A ja mam jedno od 11 lat, (Chiara) które się meżowi nie podoba... O!
Wczoraj znów myślałam o Elenie, Elizabeth i Ninie.
Co myślicie o tych imionach?
Elizabeth jest piękne[emoji6]

Nasz chłopiec nadal bezimienny i nic się nie zapowiada na zmianę....

f2w3yx8d53zjrig5.png

Wiecie co, nie sądziłam, że wybór imienia jest aż taki trudny dla rodziców, do tego namiętnie utrudniany przez innych. Na każdym kroku spotykam się z pytaniami: a czemu wybraliście takie stare imie; a czemu takie długie; ale ono w ogóle nie jest popularne; Apolonia- a to będą mówić Pola, oklepane;
mamusia Antoniny powiedziała mi uwaga, że Apolonia to przecież nie modne i starodawne! :D

Kleo ale Ty się w ogóle ich nie słuchaj! Oststnio ktoś do mnie z tekstem wyjechał: a dlaczego Hania a nie Ania? A ja mówię, dlatego,że chcemy Hanie a nie Anie. A ktoś na to: eee i tak będą wołać na nią Ania! No ręce opadają. Kogo to obchodzi???

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Absolutnie nie słucham, ale dziwi mnie to, bo ja nigdy się nie wtrącałam do imion jakie ktoś dawał SWOIM dzieciom :p
Mam Hanke kuzynke, 8 lat ma, nikt Ania do niej nigdy nie mówił, skąd ludzie to biorą? Za to co prawda mam ciocie Anie do której mówią Hanka, ale ona ma z 80 lat...

Do góry