reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

Koleżanka ma synka Borysa. A kolejna nazwała Hugo.

cb7wugpju04jz4q8.png
Te imiona byly na mojej liscie i jeszcze Bruno :) Mega mi sie podobaja!

reklama
Hehe.. no widzę, że nie tylko ja jeszcze imienia nie wybrałam :-) Gratulacje, dla tych co im się udało znależć to jedno jedyne :) U nas nadal kołomyja!! Codziennie cos mi do głowy wpada a po kilku dniach mi się nie podoba.
Podczytuję fora i to nasze na babyboom i nie mam natchnienia... hihi.
Mąż dzisiaj znów podpowiedział: Noelia i Elena?
Co sądzicie? Lepsze niż Chiara (Kiara), Louisa czy Patricia ?

Tak sobie myślę, że jakby w PL mieszkała i nazwisko polskie dziecko by mieć miało, to bym już dawno coś wybrała, choćby Joanna, ale tu u nas to nie do odczytania by to było :( Nawet i na Magdalenę bym się zgodziła, ale u nas to się czyta MAHDALENA... no tak, to ja dziękuję ;S
Pozdrawiam!!:happy::happy:

@elifit na dziewczynke Mania, Marysia .
Jedna Marysia, ktora znam jest w moim wieku i w szkole zawsze na nia Marys, Marysia, Mania wolali.
Druga to siostra mojej babci i dla mnie to cale zycie byla ciocia Marysia, ale obce osoby sie do niej zwracaja Pani Mario lub Pani Marysiu. To jest tak ciepla osoba, ze az ciezko per Mario sie do niej zwracac[emoji14]
Lila tez slicznie, sama myslalam o tym imieniu gdyby u nas byla dziewczynka. Znam tylko jedna Lile i jest przesympatyczna i kochana. Takie delikatne i dziewczece imie wg mnie :)

Lena mi sie osobiscie nie podoba, raz ze na facebooku co drugie dziecko znajomych to Lenki a dwa naprawde zle mi sie to imie kojarzy.
Majka [emoji6]

Ja mam ciocie Marysie i zawsze byla i bedzie to dla mnie ciocia Marysia, i wszyscy tak do niej mowia -Marysia.

A jesli chodzi o wiek szkolny/licealny to dziewczyny nazywaja siebie Majkami [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Daarikaa@ Szymek fajne!! I chyba niezbyt popularne teraz, Radek osobiście mi się podoba, tak jak Przemek :) Typowo polskie imiona! Jeśli chodzi o Marcela to moim zdaniem zbyt popularny się zrobił ... tak samo jak Tymek, Franek , Lena, Liliana i nadal Julia. Chyba, że popularność Ci nie przeszkadza ;-)

Maria moim zdaniem ma tyle zdrobnień, że można śmiało : Marysieńka, Marianka, Marynia, Marynka,
Marysia, Marylka, Mania, Maniusia,

Mąż natomiast zapodał dzisiaj: ELIZĘ... I tak codziennie coś nowego i ciągle to nie to :)
No my bedziemy mieli Szymusia [emoji6]

Oficjalnie Szymon Paweł B.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Hehe.. no widzę, że nie tylko ja jeszcze imienia nie wybrałam :-) Gratulacje, dla tych co im się udało znależć to jedno jedyne :) U nas nadal kołomyja!! Codziennie cos mi do głowy wpada a po kilku dniach mi się nie podoba.
Podczytuję fora i to nasze na babyboom i nie mam natchnienia... hihi.
Mąż dzisiaj znów podpowiedział: Noelia i Elena?
Co sądzicie? Lepsze niż Chiara (Kiara), Louisa czy Patricia ?

Tak sobie myślę, że jakby w PL mieszkała i nazwisko polskie dziecko by mieć miało, to bym już dawno coś wybrała, choćby Joanna, ale tu u nas to nie do odczytania by to było :( Nawet i na Magdalenę bym się zgodziła, ale u nas to się czyta MAHDALENA... no tak, to ja dziękuję ;S
Pozdrawiam!!:happy::happy:

Patricia super, nie wiem o co Ci chodzi???

A co powiesz na Kaja?
Mija kumpela francuska ma kaje, pisana Kaya.
Druga ma córkę o imieniu Imogen - takie nietypowe :)

Jak chcesz moge przejrzeć listę znajomych z UK i poszukam imion, może Ci coś wpadnie do ucha?

reklama
Ja od wczoraj wilam do brzucha Szymon.
A mój mąż woła Tymon :p

Ale oczywiście nikomu w rodzinie się nie podoba :p

Najgorsze jest to że pracuje w przedszkolu i żłobku i te imiona już przesunęły mi się przez ucho... Każde imię mi się z jakimś nietypowym dzieckiem kojarzy....

Do góry