reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

Ja zrobiłam listę, która w sumie miała 37 pozycji. Mój D miał z nich wybrać. Podszedł do tego metodologicznie; zrobił tabelkę z tym jak imię pasuje dla chłopca, nastolatka, mężczyzny, jak pasuje do nazwiska i do imion rodzeństwa. Za każde mógł być jeden punkt. Potem zsumował te punkty i wyszedł mu Baltazar, a za nim byli: August, Gerwazy, Hektor i Herbert. Baltazar jako jedyny dostał od niego komplet punktów, czyli 5, Gerwazy i Herbert po 4, Hektor i August po 3. Potem 16 imion po 1 punkcie i reszta po 0. :happy:
Jakie zdrobnienie będzie miał Baltazar? Bo w szkole to Taz-u będą wołać :)

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Jakie zdrobnienie będzie miał Baltazar? Bo w szkole to Taz-u będą wołać :)

cb7wugpju04jz4q8.png
O Tazu fajne! ja szczerze dopiero się zastanawiam co i jak, bo ja myślałam, że mój D tego Baltazara nie do końca poważnie rozważa... Może Balti :happy:
Wow Antope pelna profesja. Ale ze ty 37 imion wypisala szacun. Ja z 5 I nie wiecej
Wiesz co, ja dałam takie, które podobają mi się mniej, albo bardziej, ale nie chciałam dawać tylko kilku imion, żeby mi D nie mówił, że to żaden wybór. Przyznam, że Baltazar nie był na szczycie mojej listy, no ale jednak się na niej znalazł... Powiedzmy, że gdzieś pośrodku. :happy:
Z tych 37 to mnie się najbardziej podobały: August, Hektor, Herbert, Bronimir, Radomir, Firmin, Radzim i Szczęsny. No ale słowo się rzekło... :happy:

O Tazu fajne! ja szczerze dopiero się zastanawiam co i jak, bo ja myślałam, że mój D tego Baltazara nie do końca poważnie rozważa... Może Balti :happy:

Wiesz co, ja dałam takie, które podobają mi się mniej, albo bardziej, ale nie chciałam dawać tylko kilku imion, żeby mi D nie mówił, że to żaden wybór. Przyznam, że Baltazar nie był na szczycie mojej listy, no ale jednak się na niej znalazł... Powiedzmy, że gdzieś pośrodku. :happy:
Z tych 37 to mnie się najbardziej podobały: August, Hektor, Herbert, Bronimir, Radomir, Firmin, Radzim i Szczęsny. No ale słowo się rzekło... :happy:
Tazik :)
Bazi i Tazik ;)
cb7wugpju04jz4q8.png

Ja zrobiłam listę, która w sumie miała 37 pozycji. Mój D miał z nich wybrać. Podszedł do tego metodologicznie; zrobił tabelkę z tym jak imię pasuje dla chłopca, nastolatka, mężczyzny, jak pasuje do nazwiska i do imion rodzeństwa. Za każde mógł być jeden punkt. Potem zsumował te punkty i wyszedł mu Baltazar, a za nim byli: August, Gerwazy, Hektor i Herbert. Baltazar jako jedyny dostał od niego komplet punktów, czyli 5, Gerwazy i Herbert po 4, Hektor i August po 3. Potem 16 imion po 1 punkcie i reszta po 0. :happy:

Typowe męskie podejście :D rankingi oceny analizy ;)

Ja widzę , że już chyba każde dzieciątko ma imię tylko moje bezimienne jeszcze . Nie możemy się zdecydować coś zawsze nie pasuje ... juz było prawie wybrane , miał być Ksawier , ale nam się odwidziało . Ciągle zachodzimy w głowę ... Chcemy imie nietypowe, rzadkie tak żeby pasowalo do Nataniela. Może któraś z Was ma jakiś pomysł?

reklama
nasz tez bezimienny, kompletnie nic nam nie pasuje... Zuzanna nie martw się mamy jeszcze pare miesięcy żeby się zastanowić ;)

Do góry