reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

Siostra mojej babci jest Maria i od dzieciństwa wszyscy najpierw mówili do niej Maniusia, a potem to się przekształciło w Niusia i tak już zostało i wszyscy do niej tak mówią. Ja jako dziecko bardzo długo nie wiedziałam, że ona ma Maria na imię. Miałam ciocię Niusię i myślałam, że Niusia to takie imię. :happy:

reklama
U mnie dla dziewczynki na milion% Apolonia, ale dla chłopaka... Nie możemy się kompletnie dogadać, P. chce Nikodema... A ja Jeremiasza, Jędrzeja, Teodora... Nikodem kompletnie nie mój gust.. Zobaczymy na połówkowych jak dziecię zechce pokazać co ma między nogami... Czy starzy się mają dalej kłócić o imię czy nie :p

U mnie dla dziewczynki na milion% Apolonia, ale dla chłopaka... Nie możemy się kompletnie dogadać, P. chce Nikodema... A ja Jeremiasza, Jędrzeja, Teodora... Nikodem kompletnie nie mój gust.. Zobaczymy na połówkowych jak dziecię zechce pokazać co ma między nogami... Czy starzy się mają dalej kłócić o imię czy nie :p
Pola ładne imię:) Też o nim myślałam na początku ciąży, ale jak wyszło, że będzie chłopak, to z imieniem katastrofa. Miał być kompromis i zgodzilismy się na Kubę, a po paru dniach stwierdziliśmy, że imię ładne, ale nie pasuje nam do naszego syna[emoji23] Więc poszukiwań ciąg dalszy...

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chciałabym dac naszemu synkowi na imie Marcel, ale mój kreci nosem, Radek wspomina cos o Bogusiu, Piotrku i Szymonie. Nie wiem jak się dogadamy :D

Apolonia pieeekne imie, Marysia z reszta tez :)

Daarikaa@ Szymek fajne!! I chyba niezbyt popularne teraz, Radek osobiście mi się podoba, tak jak Przemek :) Typowo polskie imiona! Jeśli chodzi o Marcela to moim zdaniem zbyt popularny się zrobił ... tak samo jak Tymek, Franek , Lena, Liliana i nadal Julia. Chyba, że popularność Ci nie przeszkadza ;-)

Maria moim zdaniem ma tyle zdrobnień, że można śmiało : Marysieńka, Marianka, Marynia, Marynka,
Marysia, Marylka, Mania, Maniusia,

Mąż natomiast zapodał dzisiaj: ELIZĘ... I tak codziennie coś nowego i ciągle to nie to :)

Daarikaa@ Szymek fajne!! I chyba niezbyt popularne teraz, Radek osobiście mi się podoba, tak jak Przemek :) Typowo polskie imiona! Jeśli chodzi o Marcela to moim zdaniem zbyt popularny się zrobił ... tak samo jak Tymek, Franek , Lena, Liliana i nadal Julia. Chyba, że popularność Ci nie przeszkadza ;-)

Maria moim zdaniem ma tyle zdrobnień, że można śmiało : Marysieńka, Marianka, Marynia, Marynka,
Marysia, Marylka, Mania, Maniusia,

Mąż natomiast zapodał dzisiaj: ELIZĘ... I tak codziennie coś nowego i ciągle to nie to :)
Szymon to obecnie w rankingach jedno z najpopularniejszych imion w Polsce.

Amadeusz piękne i też mi się podoba, mężowi niestety nie.

Patricia ładne - tym bardziej że to moje imię :D musi być ładne!!!!

Duża Marysia to Maria :)

Leon odpada bo to imię mojego dziadka i wujka.

reklama
Do góry