reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

Siostra mojej babci jest Maria i od dzieciństwa wszyscy najpierw mówili do niej Maniusia, a potem to się przekształciło w Niusia i tak już zostało i wszyscy do niej tak mówią. Ja jako dziecko bardzo długo nie wiedziałam, że ona ma Maria na imię. Miałam ciocię Niusię i myślałam, że Niusia to takie imię. :happy:

reklama
U mnie dla dziewczynki na milion% Apolonia, ale dla chłopaka... Nie możemy się kompletnie dogadać, P. chce Nikodema... A ja Jeremiasza, Jędrzeja, Teodora... Nikodem kompletnie nie mój gust.. Zobaczymy na połówkowych jak dziecię zechce pokazać co ma między nogami... Czy starzy się mają dalej kłócić o imię czy nie :p

U mnie dla dziewczynki na milion% Apolonia, ale dla chłopaka... Nie możemy się kompletnie dogadać, P. chce Nikodema... A ja Jeremiasza, Jędrzeja, Teodora... Nikodem kompletnie nie mój gust.. Zobaczymy na połówkowych jak dziecię zechce pokazać co ma między nogami... Czy starzy się mają dalej kłócić o imię czy nie :p
Pola ładne imię:) Też o nim myślałam na początku ciąży, ale jak wyszło, że będzie chłopak, to z imieniem katastrofa. Miał być kompromis i zgodzilismy się na Kubę, a po paru dniach stwierdziliśmy, że imię ładne, ale nie pasuje nam do naszego syna[emoji23] Więc poszukiwań ciąg dalszy...

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chciałabym dac naszemu synkowi na imie Marcel, ale mój kreci nosem, Radek wspomina cos o Bogusiu, Piotrku i Szymonie. Nie wiem jak się dogadamy :D

Apolonia pieeekne imie, Marysia z reszta tez :)

Daarikaa@ Szymek fajne!! I chyba niezbyt popularne teraz, Radek osobiście mi się podoba, tak jak Przemek :) Typowo polskie imiona! Jeśli chodzi o Marcela to moim zdaniem zbyt popularny się zrobił ... tak samo jak Tymek, Franek , Lena, Liliana i nadal Julia. Chyba, że popularność Ci nie przeszkadza ;-)

Maria moim zdaniem ma tyle zdrobnień, że można śmiało : Marysieńka, Marianka, Marynia, Marynka,
Marysia, Marylka, Mania, Maniusia,

Mąż natomiast zapodał dzisiaj: ELIZĘ... I tak codziennie coś nowego i ciągle to nie to :)

Daarikaa@ Szymek fajne!! I chyba niezbyt popularne teraz, Radek osobiście mi się podoba, tak jak Przemek :) Typowo polskie imiona! Jeśli chodzi o Marcela to moim zdaniem zbyt popularny się zrobił ... tak samo jak Tymek, Franek , Lena, Liliana i nadal Julia. Chyba, że popularność Ci nie przeszkadza ;-)

Maria moim zdaniem ma tyle zdrobnień, że można śmiało : Marysieńka, Marianka, Marynia, Marynka,
Marysia, Marylka, Mania, Maniusia,

Mąż natomiast zapodał dzisiaj: ELIZĘ... I tak codziennie coś nowego i ciągle to nie to :)
Szymon to obecnie w rankingach jedno z najpopularniejszych imion w Polsce.

Amadeusz piękne i też mi się podoba, mężowi niestety nie.

Patricia ładne - tym bardziej że to moje imię :D musi być ładne!!!!

Duża Marysia to Maria :)

Leon odpada bo to imię mojego dziadka i wujka.

reklama
Do góry