reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

Ja zrobiłam listę, która w sumie miała 37 pozycji. Mój D miał z nich wybrać. Podszedł do tego metodologicznie; zrobił tabelkę z tym jak imię pasuje dla chłopca, nastolatka, mężczyzny, jak pasuje do nazwiska i do imion rodzeństwa. Za każde mógł być jeden punkt. Potem zsumował te punkty i wyszedł mu Baltazar, a za nim byli: August, Gerwazy, Hektor i Herbert. Baltazar jako jedyny dostał od niego komplet punktów, czyli 5, Gerwazy i Herbert po 4, Hektor i August po 3. Potem 16 imion po 1 punkcie i reszta po 0. :happy:
Jakie zdrobnienie będzie miał Baltazar? Bo w szkole to Taz-u będą wołać :)

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Jakie zdrobnienie będzie miał Baltazar? Bo w szkole to Taz-u będą wołać :)

cb7wugpju04jz4q8.png
O Tazu fajne! ja szczerze dopiero się zastanawiam co i jak, bo ja myślałam, że mój D tego Baltazara nie do końca poważnie rozważa... Może Balti :happy:
Wow Antope pelna profesja. Ale ze ty 37 imion wypisala szacun. Ja z 5 I nie wiecej
Wiesz co, ja dałam takie, które podobają mi się mniej, albo bardziej, ale nie chciałam dawać tylko kilku imion, żeby mi D nie mówił, że to żaden wybór. Przyznam, że Baltazar nie był na szczycie mojej listy, no ale jednak się na niej znalazł... Powiedzmy, że gdzieś pośrodku. :happy:
Z tych 37 to mnie się najbardziej podobały: August, Hektor, Herbert, Bronimir, Radomir, Firmin, Radzim i Szczęsny. No ale słowo się rzekło... :happy:

O Tazu fajne! ja szczerze dopiero się zastanawiam co i jak, bo ja myślałam, że mój D tego Baltazara nie do końca poważnie rozważa... Może Balti :happy:

Wiesz co, ja dałam takie, które podobają mi się mniej, albo bardziej, ale nie chciałam dawać tylko kilku imion, żeby mi D nie mówił, że to żaden wybór. Przyznam, że Baltazar nie był na szczycie mojej listy, no ale jednak się na niej znalazł... Powiedzmy, że gdzieś pośrodku. :happy:
Z tych 37 to mnie się najbardziej podobały: August, Hektor, Herbert, Bronimir, Radomir, Firmin, Radzim i Szczęsny. No ale słowo się rzekło... :happy:
Tazik :)
Bazi i Tazik ;)
cb7wugpju04jz4q8.png

Ja zrobiłam listę, która w sumie miała 37 pozycji. Mój D miał z nich wybrać. Podszedł do tego metodologicznie; zrobił tabelkę z tym jak imię pasuje dla chłopca, nastolatka, mężczyzny, jak pasuje do nazwiska i do imion rodzeństwa. Za każde mógł być jeden punkt. Potem zsumował te punkty i wyszedł mu Baltazar, a za nim byli: August, Gerwazy, Hektor i Herbert. Baltazar jako jedyny dostał od niego komplet punktów, czyli 5, Gerwazy i Herbert po 4, Hektor i August po 3. Potem 16 imion po 1 punkcie i reszta po 0. :happy:

Typowe męskie podejście :D rankingi oceny analizy ;)

Ja widzę , że już chyba każde dzieciątko ma imię tylko moje bezimienne jeszcze . Nie możemy się zdecydować coś zawsze nie pasuje ... juz było prawie wybrane , miał być Ksawier , ale nam się odwidziało . Ciągle zachodzimy w głowę ... Chcemy imie nietypowe, rzadkie tak żeby pasowalo do Nataniela. Może któraś z Was ma jakiś pomysł?

reklama
nasz tez bezimienny, kompletnie nic nam nie pasuje... Zuzanna nie martw się mamy jeszcze pare miesięcy żeby się zastanowić ;)

Do góry