reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

Myślę że teraz już nie można mówić o "krzywdzie" przy nadawaniu imienia. Społeczeństwo staje się dużo bardziej tolerancyjne pod tym względem.
Mnie osobiście też rażą wszelkie spolszczenia zagranicznych imion jak Majkel, Brajan czy Dżesika, i jeśli miałabym cokolwiek postrzegać w kategorii "krzywdy" to tylko powyższe przypadki.

reklama
No to teraz chyba w ten sposób krzywdzi się dziecko dając na imię Julia, Pola, Kacper czy jakieś inne obecnie popularne imię. Moja córka podejrzewam że będzie jedną z niewielu dziewczynek o imieniu Asia w swoim roczniku. A kiedyś to było takie popularne imię :)
Dlatego nigdy nie dałabym dziecku na imię Julia czy Kacper. Ja nie mam nic do tych imion, bo same w sobie są ładne, tylko ta ich popularność jest dla mnie nie do przyjęcia. Pola to chyba z tego faktycznie najmniej popularna. Jeśli chodzi o Joannę, to faktycznie, że teraz wśród dzieci się nie słyszy.

Ja jestem zakochana w imieniu Pola.. Bardzo szkoda, że oklepane, ale Pola to zdrobnienie od Apolonii więc znalazłam wyjście :p

Mam dwie córki- Julię i Kingę. Na Julię uparł się mąż i w końcu dałam za wygraną [emoji6] Teraz typuję Blankę albo Franka [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No to teraz chyba w ten sposób krzywdzi się dziecko dając na imię Julia, Pola, Kacper czy jakieś inne obecnie popularne imię. Moja córka podejrzewam że będzie jedną z niewielu dziewczynek o imieniu Asia w swoim roczniku. A kiedyś to było takie popularne imię :)
Moja córcia też jest Asia :) też na to liczyłam wybierając to imię;)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Moja przyjaciolka, chrzestna Olivki ma na imie Asia. Dlatego odpada. Podoba mi sie tez Julianna ale mojemu mezowi nie. Olivka chce zeby byla Hania, ale mezowi sie nie podoba a mi sie podoba [emoji6]ale znow Gabriella tez tak jak mowilam jest ladnie, tak ustalilismy wstepnie, ale mam jeszcze watpliwosci.. Co do chlopca to Brajan, tak wole Bryan, ale watpie ze przejdzie w urzedzie.. I tak jeszcze mysle i bede myslala do konca. Na pewno bedzie latwiej jak poznam plec, wtedy bedzie mozna sie skupic nad meskimi lub zenskimi hehe

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

My tez nie znamy płci ale u mnie polskie imiona beda nadane na drugie imie, ze wzgledu na to ze tata nie Polak no i ze nie mieszkamy w PL. Wiec moj typ JAN /po moim dziadku/ i MARIA /po belgijskiej babci/. Na pierwsze imie jeszcze czas [emoji5]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

A co myslicie o imieniu Jowita ? A jakby byl syn to po mezu Paweł ? Dobry pomysl zeby syn mial imie po tacie ?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie sie Jowita nawet podoba. Na pewno nie jest popularne a przy tym nie jest jakos udziwnione i istnieje juz dlugo w polskim kalendarzu [emoji5]
Dla mnie nadawanie dziecku takiego samego imienia jak ma ojciec mija sie z celem...osobiscie bym rowniez nie chciala miec takiego samego imienia jak moja mama..

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry