reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

reklama
My dla chlopca bysmy chcieli Aleksander (Alek, Aluś, Olek ♡ ) albo ew. Filip, Szymon.
Jakos męskie imiona mi sie bardziej podobają :D
Dla dziewczynki chyba najbardziej Hania i Alicja.
Za to mielibyśmy duzy problem z dobraniem do tego drugich imion. U mnie w rodzinie zawsze daje sie drugie imię i uważam ze to fajny pomysł ale nie mam pojecia co by pasowało :) Wy będziecie wybierać drugie imiona?
Daj Alicja Hanna lub Filip Szymon [emoji4]

U nas Ola miala byc Dominika lub Aleksandra wiec dalismy Aleksandra Dominika. Tak samo Olivka i Victoria mi sie podobalo wiec jest Olivia Victoria [emoji4] i zalatwione hehe

Swoja droga moje corcie mialy byc Szymonami i nic im nie uroslo miedzy nozkami wiec juz nie chce Szymona [emoji3][emoji3] Filip tez mi sie podoba ale sasiadka ma Filipka..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja w pierwszej ciąży wiedziałam że będzie dziewczynka (od zawsze) więc nie zastanawialam się nad imieniem męskim A dla dziewczynki miałam wybrane jedno konkretne i koniec.

I właściwie przez 10 kolejnych lat nic nie wpadło mi po drodze w ucho (trochę dziwne).

Z pomocą przyszedł mój T. - jego dziadkowie mieli na imię Antonii (również drugie imię T.) i Jan (obrazy tego dziadka wisza u nas w domu). Stwierdziłam, że nie ma sensu szukać czegoś innego. Więc czekam teraz na potwierdzenie, że to chłopiec, bo coś tak czuję, A poza tym, tym razem nie mogę się zdecydować na żadne imię damskie (a mój T. jeszcze mi utrudnia wybór, bo odrzuca to co ewentualnie mi się spodoba).
To tak jak ja. Zawsze do tej pory mialam tylko dla dziewczynki bo tak czulam. Ale poki co sie Anilkow doczekalam. A teraz jakos wiem ze bedzie chlopak. Ba moj maz nawet to widzial w 9 tyg na usg!:))) Namawiam meza na Kazimierza po jego dziadku ale on jeszcze sie namysla (maz ma wybrac dla syna imie tak sie z nim juz dawno temu umowilam).
No jeszcze licze ze Kazik jednak sie moze na przekor moim odczuciom ale zgodnie z moja wielka checia bedzie dziewczynka a wtedy to wrocimy do Zosi po moje babci. A na drugie hetnie dam Hania po tesciowej albo Eugenia po babci meza. Obie bardzo lubie no i rownowaga niech tez bedzie:)
Swoja droga wiem ze moja mama by oszalala ze szczescia jak by jednak byla dziewczynka i jeszcze jakby po niej miala na imie Halinka:)))
Zdam sie ostatecznie na przeczucie jak zobacze dzidzie. Bo podobno to czasami widac ze nie pasuje wczesniej wybrane imie?:)

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

Mój syn przez pół ciąży miał zupełnie inaczej na imię. Jak się urodził to przez dwa dni był bezimienny, dopiero potem podjęliśmy z mężem decyzję. A w zasadzie to mąż podjął jadąc do urzędu :)

U nas jest Milosz, nie mamy pomyslu dla drugiego, napewno nie zadne stare imie, mam w rodzinie bardzo nieszczesliwe dzieci - genowefa- nastolatka, antoni i wlasnie kazimierz.. ani zadne spolszczone w denisy, brajany keviny alany itp

Ciezko zdecydowac ale trZeba pamietac ze imie jest na cale zycie, mam szefowa antonine ktora tez szczerze mowi o tym ze byla sobie mala.tosia - super, ale teraz jako dorosla kobieta przedstawia sie z nazwiska i drugiego imienia ;)

Chociaz nawet nasz Milosz spotkal sie z krytyka "cosmy to wymyslili"

Ja mam akurat jedno z najpopularniejszych imion, zawsze w klasie, czy w innej grupie w której się znalazłam była przynajmniej 1-2 osoby o tym imieniu. I właśnie dlatego szczerze go nienawidzę i postanowiłam sobie, że swojego dziecka nigdy tak nie skrzywdzę.

Ja też mam strasznie popularne imię i bardzo mnie to męczy. Chciałabym, żeby moje dzieci miały imiona wyróżniające się, ale tradycyjne mimo wszystko. Chyba będzie Jeremiasz lub Apolonia... :D Chociaż mój P. bardzo chce Witka.

Ja mam akurat jedno z najpopularniejszych imion, zawsze w klasie, czy w innej grupie w której się znalazłam była przynajmniej 1-2 osoby o tym imieniu. I właśnie dlatego szczerze go nienawidzę i postanowiłam sobie, że swojego dziecka nigdy tak nie skrzywdzę.

No to teraz chyba w ten sposób krzywdzi się dziecko dając na imię Julia, Pola, Kacper czy jakieś inne obecnie popularne imię. Moja córka podejrzewam że będzie jedną z niewielu dziewczynek o imieniu Asia w swoim roczniku. A kiedyś to było takie popularne imię :)

reklama
Moj synek ma na imię Julian. Nie znam innego dziecka o tym imieniuw okolicy. W grupie jest tylku Julien podobnie ale po francusku chyba. Teraz bym chciala Dylana. Zakochalam sie w tym imieniu a córka prawdopodobnie byla by albo Rosalie albo Rosa to by sie zobaczyło. Dla mnie to bylaby mała Różyczka ale nie wypowiedzą tego imienia a ja nie bede literowac

Do góry