cytrusowa85
Fanka BB :)
Wy będziecie wybierać drugie imiona?
Nie, u mnie dzieci maja po jednym
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wy będziecie wybierać drugie imiona?
Daj Alicja Hanna lub Filip Szymon [emoji4]My dla chlopca bysmy chcieli Aleksander (Alek, Aluś, Olek ♡ ) albo ew. Filip, Szymon.
Jakos męskie imiona mi sie bardziej podobają
Dla dziewczynki chyba najbardziej Hania i Alicja.
Za to mielibyśmy duzy problem z dobraniem do tego drugich imion. U mnie w rodzinie zawsze daje sie drugie imię i uważam ze to fajny pomysł ale nie mam pojecia co by pasowało Wy będziecie wybierać drugie imiona?
To tak jak ja. Zawsze do tej pory mialam tylko dla dziewczynki bo tak czulam. Ale poki co sie Anilkow doczekalam. A teraz jakos wiem ze bedzie chlopak. Ba moj maz nawet to widzial w 9 tyg na usg!)) Namawiam meza na Kazimierza po jego dziadku ale on jeszcze sie namysla (maz ma wybrac dla syna imie tak sie z nim juz dawno temu umowilam).A ja w pierwszej ciąży wiedziałam że będzie dziewczynka (od zawsze) więc nie zastanawialam się nad imieniem męskim A dla dziewczynki miałam wybrane jedno konkretne i koniec.
I właściwie przez 10 kolejnych lat nic nie wpadło mi po drodze w ucho (trochę dziwne).
Z pomocą przyszedł mój T. - jego dziadkowie mieli na imię Antonii (również drugie imię T.) i Jan (obrazy tego dziadka wisza u nas w domu). Stwierdziłam, że nie ma sensu szukać czegoś innego. Więc czekam teraz na potwierdzenie, że to chłopiec, bo coś tak czuję, A poza tym, tym razem nie mogę się zdecydować na żadne imię damskie (a mój T. jeszcze mi utrudnia wybór, bo odrzuca to co ewentualnie mi się spodoba).
Ja mam akurat jedno z najpopularniejszych imion, zawsze w klasie, czy w innej grupie w której się znalazłam była przynajmniej 1-2 osoby o tym imieniu. I właśnie dlatego szczerze go nienawidzę i postanowiłam sobie, że swojego dziecka nigdy tak nie skrzywdzę.