reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

U nas dokładnie tak samo.
Starszy ma bo tysiąc razy przypominałam mężowi o drugim.
Przy drugim synu, zapomniałam mu przypimniec no i nadal jedno [emoji23]

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
My z D na szczęście nie jesteśmy małżeństwem i do urzędu pójdziemy razem. Ja tak wolę, bo przynajmniej dopilnuję, żeby dziecko dostało właściwe imię :-p

reklama
My z D na szczęście nie jesteśmy małżeństwem i do urzędu pójdziemy razem. Ja tak wolę, bo przynajmniej dopilnuję, żeby dziecko dostało właściwe imię :-p

z doświadczenia wiem, że ja siedziałam z dziećmi w domu a mąż latał i wszystko załatwiał. Gdzie z małym dzieckiem pchać się do urzędu, jeszcze w zimę. :)

z doświadczenia wiem, że ja siedziałam z dziećmi w domu a mąż latał i wszystko załatwiał. Gdzie z małym dzieckiem pchać się do urzędu, jeszcze w zimę. :)
Z Bazylim byliśmy w urzędzie i jakoś nie było z tym problemu. Ale może tym razem zostawimy dzieci z którąś babcią (jeszcze się okaże).

U nas dokładnie tak samo.
Starszy ma bo tysiąc razy przypominałam mężowi o drugim.
Przy drugim synu, zapomniałam mu przypimniec no i nadal jedno [emoji23]

identyko!

i jeszcze po fakcie mówi, a można było dać Maria, teraz to już po ptokach :D
Ale to nie jest wazne dla nasz, więc dajemy spokój z drugim imieniem

My mamy pierwsze typy :

Synus - Fabian
Córcia - Lena

Lub

Synus - Maciuś
Córcia - Amelka

Joshi@ pierwszy zestaw piekny; drugi zestaw to imiona blizniakow nej ciotecznej siostry. Tez nie zle! Ale Amelka to chyba super popularna?

Mi lekarz w moim 10 tyg. wywrozyl syna... wiec imion dla dziewczynek juz nie szukam [emoji53] Tradycja w rodzinie ze 2 imiona. Drugi bedzie Jan po moim dziadku. Pierwsze powraca po 4 latach czyli Nicholas /moze urodzi sie w Sw. Mikolaja/.
Dla mnie jeszcze ładne Alexander. Mojemu podoba sie jeszcze Victor...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Joshi@ pierwszy zestaw piekny; drugi zestaw to imiona blizniakow nej ciotecznej siostry. Tez nie zle! Ale Amelka to chyba super popularna?

Mi lekarz w moim 10 tyg. wywrozyl syna... wiec imion dla dziewczynek juz nie szukam [emoji53] Tradycja w rodzinie ze 2 imiona. Drugi bedzie Jan po moim dziadku. Pierwsze powraca po 4 latach czyli Nicholas /moze urodzi sie w Sw. Mikolaja/.
Dla mnie jeszcze ładne Alexander. Mojemu podoba sie jeszcze Victor...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Drugi zestaw wymyślili chłopaki [emoji23]
Z racji tego że szukali imion w znajomych w klasie czy przedszkolu. Ograniczony zasób imion mają [emoji23][emoji23][emoji23]
Więc i wyboru dużego nie mieli.

Choć mój najmłodszy synek jeszcze głośno krzyczał Nina ( jego koleżanka z piaskownicy - ruska) też nie jest zle mi się podoba, ale mój mąż bardziej za Lenka stoi.

Co do drugiego imienia
synek dostanie po moim zmarłym tacie - Mieczysław, a córcia po mojej siostrze która żyła tylko 45 min. Była by dwa lata starsza ode mnie - Marta.

Moj syn mi Maciusia nie chce odpuscic od kiedy dowiedzial sie ze bedzie mial rodzenstwo!!!! Wsxystkim juz rozpowiedzial ze Macius u nas bedzie. Jest niemozliwy.

U mnie wstepnie Ida lub Maksym

reklama
u nas się zmieniło co do chłopca
dziewczynka na pewno Martyna
chłopiec na dziś Gabriel i chyba tak zostanie bo już wszyscy mówią Gabryś i Gabryś ... miał być Marcel ale zbyt popularny ...
mam nadzieję, że w czwartek na genetycznym dowiemy się już co będzie bo nie mogę się już opanować w sklepach dziecięcych żeby czegoś nie kupić :D

Do góry