reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

U nas dokładnie tak samo.
Starszy ma bo tysiąc razy przypominałam mężowi o drugim.
Przy drugim synu, zapomniałam mu przypimniec no i nadal jedno [emoji23]

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
My z D na szczęście nie jesteśmy małżeństwem i do urzędu pójdziemy razem. Ja tak wolę, bo przynajmniej dopilnuję, żeby dziecko dostało właściwe imię :-p

reklama
My z D na szczęście nie jesteśmy małżeństwem i do urzędu pójdziemy razem. Ja tak wolę, bo przynajmniej dopilnuję, żeby dziecko dostało właściwe imię :-p

z doświadczenia wiem, że ja siedziałam z dziećmi w domu a mąż latał i wszystko załatwiał. Gdzie z małym dzieckiem pchać się do urzędu, jeszcze w zimę. :)

z doświadczenia wiem, że ja siedziałam z dziećmi w domu a mąż latał i wszystko załatwiał. Gdzie z małym dzieckiem pchać się do urzędu, jeszcze w zimę. :)
Z Bazylim byliśmy w urzędzie i jakoś nie było z tym problemu. Ale może tym razem zostawimy dzieci z którąś babcią (jeszcze się okaże).

U nas dokładnie tak samo.
Starszy ma bo tysiąc razy przypominałam mężowi o drugim.
Przy drugim synu, zapomniałam mu przypimniec no i nadal jedno [emoji23]

identyko!

i jeszcze po fakcie mówi, a można było dać Maria, teraz to już po ptokach :D
Ale to nie jest wazne dla nasz, więc dajemy spokój z drugim imieniem

My mamy pierwsze typy :

Synus - Fabian
Córcia - Lena

Lub

Synus - Maciuś
Córcia - Amelka

Joshi@ pierwszy zestaw piekny; drugi zestaw to imiona blizniakow nej ciotecznej siostry. Tez nie zle! Ale Amelka to chyba super popularna?

Mi lekarz w moim 10 tyg. wywrozyl syna... wiec imion dla dziewczynek juz nie szukam [emoji53] Tradycja w rodzinie ze 2 imiona. Drugi bedzie Jan po moim dziadku. Pierwsze powraca po 4 latach czyli Nicholas /moze urodzi sie w Sw. Mikolaja/.
Dla mnie jeszcze ładne Alexander. Mojemu podoba sie jeszcze Victor...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Joshi@ pierwszy zestaw piekny; drugi zestaw to imiona blizniakow nej ciotecznej siostry. Tez nie zle! Ale Amelka to chyba super popularna?

Mi lekarz w moim 10 tyg. wywrozyl syna... wiec imion dla dziewczynek juz nie szukam [emoji53] Tradycja w rodzinie ze 2 imiona. Drugi bedzie Jan po moim dziadku. Pierwsze powraca po 4 latach czyli Nicholas /moze urodzi sie w Sw. Mikolaja/.
Dla mnie jeszcze ładne Alexander. Mojemu podoba sie jeszcze Victor...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Drugi zestaw wymyślili chłopaki [emoji23]
Z racji tego że szukali imion w znajomych w klasie czy przedszkolu. Ograniczony zasób imion mają [emoji23][emoji23][emoji23]
Więc i wyboru dużego nie mieli.

Choć mój najmłodszy synek jeszcze głośno krzyczał Nina ( jego koleżanka z piaskownicy - ruska) też nie jest zle mi się podoba, ale mój mąż bardziej za Lenka stoi.

Co do drugiego imienia
synek dostanie po moim zmarłym tacie - Mieczysław, a córcia po mojej siostrze która żyła tylko 45 min. Była by dwa lata starsza ode mnie - Marta.

Moj syn mi Maciusia nie chce odpuscic od kiedy dowiedzial sie ze bedzie mial rodzenstwo!!!! Wsxystkim juz rozpowiedzial ze Macius u nas bedzie. Jest niemozliwy.

U mnie wstepnie Ida lub Maksym

reklama
u nas się zmieniło co do chłopca
dziewczynka na pewno Martyna
chłopiec na dziś Gabriel i chyba tak zostanie bo już wszyscy mówią Gabryś i Gabryś ... miał być Marcel ale zbyt popularny ...
mam nadzieję, że w czwartek na genetycznym dowiemy się już co będzie bo nie mogę się już opanować w sklepach dziecięcych żeby czegoś nie kupić :D

Do góry