reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

A u nas niewielki postęp. Mój D przeczytał wreszcie moją listę imion (wcześniej nie chciał przeczytać, bo mówił, że się nie chce denerwować). No więc przeczytał i stwierdził, że nawet nie jest tak źle jak się spodziewał i będzie w stanie coś z tego wybrać (w sensie, że imiona nie są aż tak odjechane). :happy: No więc czekam. Mam nadzieję, że wybierze jak najszybciej, bo chciałabym już mówić o małym po imieniu.

reklama
Ni widzisz. Jak ja uslyszalam to sie śmiałam jak glupia. Nie wpadlabym na to zeby imie ktore samo w sobie jest ładne połączyć z naszym nazwiskiem :D

podobno prezenterka tv Paulina Sykut-Jezyna planuje nazwac swoja corke Róża. Czyli bedzie Róża Jeżyna... no mogla jeszcze rozwazyc imie Jagoda:)

moja Zosia przeszla jakos przez aklamacje. ja od razu bylam nastawiona na Zofie i jak tylko poznalismy plec to tak zaczelam mowic wiec maz sie przyzwyczail i juz tak zostanie.
Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Ostatnia edycja:
podobno prezenterka tv Paulina Sykut-Jezyna planuje nazwac swoja corke Róża. Czyli bedzie Róża Jeżyna... no mogla jeszcze rozwazyc imie Jagoda:)

moja Zosia przeszla jakos przez aklamacje. ja od razu bylam nastawiona na Zofie i jak tylko poznalismy plec to tak zaczelam mowic wiec maz sie przyzwyczail i juz tak zostanie.

Jak dla mnie Róża Jeżyna to niezbyt ciekawe połączenie ;)
Róża widocznie popularna w Europie się staje (bo u na Rose też się często słyszy), koleżanki córeczka z Warszawy też Róża sześć mies. temu urodzona :)
Ja wczoraj w nocy wymyśliłam jeszcze Patricię - u nas to się wymawia Patrisja... Moja lista w każdym razie ciągle ulega zmianom.

U nas pojawiła się propozycja Marysi

cb7wugpju04jz4q8.png

@Saranta Patricia bardzo ladnie i uwazam, ze bardzo fajnie brzmi :)

@elifit Marysia, slicznie! Znam dwie kobiety o tym imieniu i kojarza mi sie szalenie pozytywnie i obie maja strasznie dobre serducha :)

Tak się tylko zastanawiam jak się mówi na Marysie gdy dorasta. Maria? Mania?

Mężowi podoba się jeszcze Lenka no i Lilka standardowo. Zosie za to chce syn.

cb7wugpju04jz4q8.png

@elifit na dziewczynke Mania, Marysia .
Jedna Marysia, ktora znam jest w moim wieku i w szkole zawsze na nia Marys, Marysia, Mania wolali.
Druga to siostra mojej babci i dla mnie to cale zycie byla ciocia Marysia, ale obce osoby sie do niej zwracaja Pani Mario lub Pani Marysiu. To jest tak ciepla osoba, ze az ciezko per Mario sie do niej zwracac :p

Lila tez slicznie, sama myslalam o tym imieniu gdyby u nas byla dziewczynka. Znam tylko jedna Lile i jest przesympatyczna i kochana. Takie delikatne i dziewczece imie wg mnie :)

Lena mi sie osobiscie nie podoba, raz ze na facebooku co drugie dziecko znajomych to Lenki a dwa naprawde zle mi sie to imie kojarzy.

reklama
Tak się tylko zastanawiam jak się mówi na Marysie gdy dorasta. Maria? Mania?

Mężowi podoba się jeszcze Lenka no i Lilka standardowo. Zosie za to chce syn.

cb7wugpju04jz4q8.png
na siostre mojego meza (lat 47) mowimy w rodzinie Marysia i w pracy kolezanki tez. tylko oficjalnie jest Maria.
za to moja kolezanka w liceum poprosila wszystkich nawet nauczycieli zeby mowili Miska. i tak wszyscy mowilismy. Chociaz moim zdaniem to akurat dziecinne. Mania za to bardzo ladnie!

Do góry