reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

reklama
Mój tez wybrzydza. A dzieci juz wolaja na brata po imieniu.
Antiope a co proponujesz ?
Na razie mam: Anzelm, August, Amadeusz, Albert, Radomir, Cyryl, Engelbert, Kosma, Felicjan.
Tylko mi proszę nie podkradać tych imion, bo może jeszcze przekonam mojego D.
No i jeszcze nie zaczęłam na dobre wymyślać, bo na razie jestem dopiero na A. Te pozostałe, to jakoś mi przypadkiem wpadły, albo były na liście, którą podesłałaś.

Spokojnie Antiope jestem bankowo pewno ze Nikt nie skopiuje. A pytam Bo doceniam u innych oryginale imiona Bo ja moge zapomniec musialabym nafaszerowac "narkolykami" swojego M zeby Anzelma czy Engelberta zarejestrowal.

Z tych Kosma moze spotkac imiennika.

Na razie mam: Anzelm, August, Amadeusz, Albert, Radomir, Cyryl, Engelbert, Kosma, Felicjan.
Tylko mi proszę nie podkradać tych imion, bo może jeszcze przekonam mojego D.
No i jeszcze nie zaczęłam na dobre wymyślać, bo na razie jestem dopiero na A. Te pozostałe, to jakoś mi przypadkiem wpadły, albo były na liście, którą podesłałaś.

Mi z takich bardzo oryginalnych podoba się Krzesimir, Felicjan, Kosma słyszałam o 2, poza tym ostatnio w jakimś serialu się urodził, więc pewnie już nie będzie oryginalne i Radzimir. Ale ja nie mogę przekonać mojego P. do Jeremiasza, a co dopiero do Krzesimira... :(

Z tego co pamiętam pisałaś kiedyś, że nie chcesz imienia pojawiającego się w rankingu nawet z ilością pięciu dzieci, a niektóre te imiona które napisałaś chyba się tam pojawiają :) Coś się zmieniło, czy próbujesz osiągnąć kompromis z D. ?

Ja mam w rodzinie alberta facet juz 30 ma i Kosme a ten ma dwa latka. Ogolnie imię fajne ale wiesz Antiope jak mam na nazwisko to sobie wyobraz jak to razem brzmi. Jak pierwszy raz uslyszalam to padlam:D nie bede tu na otwartym pisac ale to tak smiesznie brzmi ze mi dziecka szkoda.

Spokojnie Antiope jestem bankowo pewno ze Nikt nie skopiuje. A pytam Bo doceniam u innych oryginale imiona Bo ja moge zapomniec musialabym nafaszerowac "narkolykami" swojego M zeby Anzelma czy Engelberta zarejestrowal.

Z tych Kosma moze spotkac imiennika.

No u mnie byl Kosma i Leon do wyboru:)
Drugi syn bedzie Kosma:)

a8doqqmz725nh9h0.png

reklama
Z tego co pamiętam pisałaś kiedyś, że nie chcesz imienia pojawiającego się w rankingu nawet z ilością pięciu dzieci, a niektóre te imiona które napisałaś chyba się tam pojawiają :) Coś się zmieniło, czy próbujesz osiągnąć kompromis z D. ?
To na razie wstępna lista. Jak już zrobię całą to sobie jeszcze popatrzę jakie są popularne i wtedy dam D do wyboru. Na razie to ja mu tylko tak rzucam, bo wiem, że i tak powie nie.

Ja mam w rodzinie alberta facet juz 30 ma i Kosme a ten ma dwa latka. Ogolnie imię fajne ale wiesz Antiope jak mam na nazwisko to sobie wyobraz jak to razem brzmi. Jak pierwszy raz uslyszalam to padlam:D nie bede tu na otwartym pisac ale to tak smiesznie brzmi ze mi dziecka szkoda.

To racja, że ważne jak imię brzmi z nazwiskiem. Też będę potem robić kolejną selekcję pod tym kątem.

No u mnie byl Kosma i Leon do wyboru:)
Drugi syn bedzie Kosma:)

a8doqqmz725nh9h0.png
E nie, to już za dużo tych Kosmów, to skreślam z mojej listy.

Do góry