reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

Ja też nie znałam etymologii tego imienia i masz rację, że dziecko będzie miało w życiu ciężko. Jak będą na niego wołać??? Belli?

Ja mam kilka imion, ale szczerze nic mi się nie podoba.
Mój syn miał być kiedyś Mikołajem, ale obecnemu w brzuchu jakbym takie imię dała, czy na starość nie będzie miał pretensji, że wołają na niego święty?
Dylemat niesamowity.
Znam kilku Mikołajów i nie słyszałam, żeby na nich wołali "święty". mam wrażenie, że to imię jest dla ludzi równie przeźroczyste jak Piotr, czy Dominik.

reklama
Ja tez miałam miec Mikołaja, ale po pierwsze będzie dziewczynka a po drugie Mikołajów jak mrówków. Ale też nie słyszałam żeby do jakiegoś wołali święty

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam w szkole Mikołajów i takie przydomki "święty" zyskali. Straszne szykaniwanie w tamtych czasach.
Ale cieszę się że u was tak nie ma.

Dominik też mi się podoba, ale mąż oczywiście swoje imiona ma, uparty jest :p

Ja tez na samym poczatku myslalam o Mikolaju, ale jednak po osluchaniu sie z tym imieniem przestalo mi sie podobac. Dominik bardzo fajne, jeszcze Bruno mi sie podoba :)

Jakub miał być u mnie ale dużo teraz ich. Mikołaj widzę tak samo ale na szczęście jeszcze nigdzie ani w rodzinie ani znajomych nie ma.

cb7wugpju04jz4q8.png

Jakub miał być u mnie ale dużo teraz ich. Mikołaj widzę tak samo ale na szczęście jeszcze nigdzie ani w rodzinie ani znajomych nie ma.

cb7wugpju04jz4q8.png
No właśnie wiem, że Jakub popularne, ale już sami nie potrafimy się zdecydować, a najgorsze, że te imiona ktore mi się podobają to mój odrzuca i na odwrót. Ehhh....[emoji20]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez na samym poczatku myslalam o Mikolaju, ale jednak po osluchaniu sie z tym imieniem przestalo mi sie podobac. Dominik bardzo fajne, jeszcze Bruno mi sie podoba :)
Ja mam sasiadke co ma Borysa [emoji6]

Moja cora ma na drugie Dominika, bardzo ladne imie.

A ja sie smialam zebjak urodzi sie w Mikolajkibto bedzie Mikolaj [emoji6] mnie sie to imie podoba. Ale rączej zostanie Szymus. Haha, i wczoraj mi sie Stefan spodobalo [emoji23] ale moj maz jest anty anty anty na wszystkie imiona [emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój mąż też anty na wszystkie moje propozycje. Jemu się Krzysztof podoba, a ja jakoś nie jestem przekonana. Z resztą ja to do żadnego imienia jakoś się w 100% przekonać nie mogę.

f2w3yx8d53zjrig5.png

Do góry