reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

no wiesz. moze ogolnie masz problem z decyzyjnoscia?:) ja gdybym miala watpliwosci to bym zrobila liste 3-8 imion ktorej najbardziej lubie i poczekala do porodu:) jak napisala moja ulubiona pisarka po porodzie jedna z bohaterek ksiazki zakrzyknela "ona wyglada na Gabrysie!" a jak sama nie mozesz sie zdecydowac na liste to niech ci kazdy z rodziny poda swoj typ:)

licze ze zgodnie z moja silna wola moja córcia bedzie wygladala na Zosie. jest jednak mala szansa ze po jej zobaczeniu zmienie zdanie i zostawiam sobie w myslach taka minimalna furtke. tylko musze sie pilnowac bo Zosia sie mezowi podoba a jak mowie Zośka to mnie poprawia ze Zosia.
oj, chyba bedzie ksiezniczka tatusia, tylko on jeszcze o tym nie wie:) pytalam go dzis czy kocha Zosie to mowi ze jeszcze nie czuje ze ona jest realna, ale nie biore mu tego za zle. Podobno faceci dopiero jak wezma dziecko na rece to im sie wszystko zaczyna:) moja mama mi mowila ze moj ojciec to wkrecil sie tak calkiem jak ja mialam tak poltora roczku, jak juz chodzilam i gadalam. podobno wtedy zaczal mnie wielbic bezkrytycznie i obnosic sie ze mna po ludziach jak paw dumny!

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Moja droga, bardzo się z Tobą zgadzam :) Mam problem i wiesz, że zgadzam się akurat pod względem "pasowania imienia do narodzonego dziecka". Głupi przykład moj pies; 10 lat temu przez zakupem psa, imię zostało wybrane (wtedy mieszkalam jeszcze w Italii), jedziemy po psa, patrzę na nią (sunia) i myślę sobie: kurcze, to imię w ogole nie pasuje do psa, ten pies wygląda mi na Lucy, i tak zostało;
Własnie stararam się przygotowac takową listę, ale ciagle mi jakies imiona dochodzą, wczoraj widzialam mala dziewczynke, która miala na imię Alicia (tu mówią ALISJA) i bardzo mi wpadło w ucho...
Moja lista ma już około 20 imion:( A jeszcze 5 miesięcy TO GO :) haha..
Myślę jednak, że czas wszystko rozwiążę, i że jak się urodzi to będę mieć tę pewność czy to Chiara, czy Ala czy wczoraj wymyślona Christina... :)
Pozdrawiam i milej niedzieli!!
Ja mam dzisiaj gości - moje urodziny! Pa:happy:

reklama
Moja droga, bardzo się z Tobą zgadzam :) Mam problem i wiesz, że zgadzam się akurat pod względem "pasowania imienia do narodzonego dziecka". Głupi przykład moj pies; 10 lat temu przez zakupem psa, imię zostało wybrane (wtedy mieszkalam jeszcze w Italii), jedziemy po psa, patrzę na nią (sunia) i myślę sobie: kurcze, to imię w ogole nie pasuje do psa, ten pies wygląda mi na Lucy, i tak zostało;
Własnie stararam się przygotowac takową listę, ale ciagle mi jakies imiona dochodzą, wczoraj widzialam mala dziewczynke, która miala na imię Alicia (tu mówią ALISJA) i bardzo mi wpadło w ucho...
Myślę jednak, że czas wszystko rozwiążę, i że jak się urodzi to będę mieć tę pewność czy to Chiara, czy Ala czy wczoraj wymyślona Christina... :)
100 lat :) ;)

A moze nie Christina tylko Christine ? Czy jakos tak sie to pisze. W kazdym razie czyta sie "Kristin" i jak dla mnie bomba

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie pierwsze dziecko to Kacper ( miał być Mikołaj). Kilka tygodni przed porodem śniło mi się że otrzymałam swojego synka na rękach i mówiłam do niego Kacperek. I tak zostało.
Dla dziewczynki nie mam imienia ( jak będzie dziewczynka) konkretnie wybranego.
Jest kilka: Ada, Adrianna, Oliwia.... Sama nie wiem.
Jak będzie chłopiec to pewnie Mikołaj ...
Ale czuję że jednak dziewczynka, dowiem się za tydzień

Nie było mnie tu ponad tydzień, ale widzę, że dużo nie straciłam :)
U mnie mąż w sobotę zapoczątkował rozmowę: "Czy znalazłam inne imię w miejsce Chiary?"
Myślę, że przestraszył się swej decyzji, iż dał mi wolną rękę... no i zaczęlismy rozmowy nt. imienia...
Mężowi się podoba; Lea, Elena, Laura i Francesca (Franczeska). Co sędzicie o tych imionach?
Mi jeszcze ostatnio spodobało się Alexandra ale nie lubię zdrobnienia OLA :((
Pozdrawiam mamusie!

U mnie mąż w sobotę zapoczątkował rozmowę: "Czy znalazłam inne imię w miejsce Chiary?"
Myślę, że przestraszył się swej decyzji, iż dał mi wolną rękę... no i zaczęlismy rozmowy nt. imienia...
Mężowi się podoba; Lea, Elena, Laura i Francesca (Franczeska). Co sędzicie o tych imionach?
Pozdrawiam mamusie!
Ja mam Aleksandre, i mowimy do niej Olusia, Luśka lub Oleńka [emoji6] mozna tez mowic Alex, wszystko zalezy od tego jak sie mowi i wymawia, tak wtedy wszyscy mowia [emoji6] nasza Aleksandra miala byc przez "x", ale w usc sie nie zgodzili.

Pozdrawiam mamusie!
Elena super :happy:

Ja mam Aleksandre, i mowimy do niej Olusia, Luśka lub Oleńka [emoji6] mozna tez mowic Alex, wszystko zalezy od tego jak sie mowi i wymawia, tak wtedy wszyscy mowia [emoji6] nasza Aleksandra miala byc przez "x", ale w usc sie nie zgodzili.

O! Alex jest fajne, nie pomyślałam!! Wiesz, nie o to chodzi, że mi się Ola nie podoba, po prostu moim zdaniem nie pasuje do Aleksandry i zastanawia mnie skąd się wzielo to zdrobnienie. Bardziej pasuje mi Ala :)
Imię Aleksandra jak i Aleksander są dla mnie piękne!
Biorę pod uwagę pisownię włoską Alessandra, z myślą, że w Polsce nie będą wołać Ola ;)

Dzisiaj jeszcze spodobało mi się imię Bianca ;)

reklama
Do góry