reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

reklama
Nigdy nie chciałam popularnego imienia a teraz wychodzi na to,że moja córka będzie jak w naszych czasach Anki i Kaski [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Haha doslownie :D U mnie to tez nie jest kwestia lecenia z nurtem, albo sugerowania sie gwiazdami a raczej imie, ktore podoba mi sie od dawna. Pech chcial, ze akurat teraz kroluje w rankingach popularnosci.
Btw widzialyscie ranking najpopularniejszych imion 2015 ? Sporo fajnych imion, mozna sie zainspirowac :)

Nie znam imion dzieci celebrytek ani nie oglądam seriali... Hanna mam na drugie imię i nigdy mi się nie podobało a później jakoś tak na przekór stwierdziłam, że tak chce żeby miała na imię moja córka. ... ale ja mam w życiu takiego pecha,że zawsze jak mi się coś podoba to to za chwile robi się popularne... całe życie od podstawówki chciałam corke oliwie. I co? Z 5 lat temu to była dosłownie plaga. No wiec odpadla. To przekornie wybrałam Hanie, która myślałam, że już na pewno nikomu się nie podoba.. no I mam :) a nie chce też imienia takiego,że ktoś nie będzie wiedział czy to imię nazwisko czy ksywa ani też "zagranicznych" brajanow i dżesik bo to znowu wg. mnie jest obciach wiec stawiam na proste, zwykle.... mój adrian jeszcze mówił coś o Wiktorii ale to już w ogóle plaga jest i niezbyt mi się podoba. Hanka to kompromis wybrany z wieeeelu propozycji. Liczę,ze nie będzie ich tyle co kilka lat temu majek Julek i oliwek ;)

Ja nie mówię, że Ty się kierowałaś imionami celebrytek, tylko, że jeśli nie chcesz, żeby Twoje dziecko miało popularne imię, to sprawdź jak mają na imię dzieci celebrytek i broń boże tak nie dawaj.
Jeśli chodzi o Oliwię, to wydaje mi się, że popularność tego imienia zaczęła się już dużo wcześniej, bo moja koleżanka z liceum, która zaliczyła wpadkę coś koło 19 urodzin dała tak na imię córce, bo już się wtedy zaczynało robić popularne. A to było 16 lat temu. Z kolei Julki były jeszcze wcześniej, bo inna koleżanka, która wpadła jeszcze wcześniej, bo jeszcze w 3 klasie też tak córce dała i ta "mała" ma teraz 17 lat.

A syn będzie Szymon i to chyba nie jest popularne?

Jeszcze Mieszko mi się podoba :)

No znam kilku Szymonów małych. Ale Mieszka to mam tylko kolegę w moim wieku.

Haha doslownie :D U mnie to tez nie jest kwestia lecenia z nurtem, albo sugerowania sie gwiazdami a raczej imie, ktore podoba mi sie od dawna. Pech chcial, ze akurat teraz kroluje w rankingach popularnosci.
Btw widzialyscie ranking najpopularniejszych imion 2015 ? Sporo fajnych imion, mozna sie zainspirowac :)
Ja takie rankingi to czytam tylko po to, żeby wiedzieć jak dziecku nie dać na imię :happy:

Ja mam siostrę Julkę i ma 17 lat, a w klasie jeszcze 5 Julek..Nie chcę, żeby moje dziecko się nazywało tak popularnie, chyba właśnie przez imię siostry i moje. Nigdy nie czułyśmy się wyjątkowe.
Ja jestem Klaudia, moi koledzy wszyscy mają dziewczyny Klaudie. Jak się spotykamy to są 4 Klaudie, Klaudyna i Dominika. Dramat. W klasie też miałam 3....

Hahah :D Spoko, Jan na 4 takze oryginalnie :cool2:
Ja w swoim roczniku mam bardzo oryginalne imie i z jednej strony sie z tego bardzo cieszylam, ale znow przez pisownie bylam czesto wysmiewana w szkole, ze taka zagraniczna jestem. Strasznie mnie to irytowalo przez wszystkie lata szkolne.

Ja mam siostrę Julkę i ma 17 lat, a w klasie jeszcze 5 Julek..Nie chcę, żeby moje dziecko się nazywało tak popularnie, chyba właśnie przez imię siostry i moje. Nigdy nie czułyśmy się wyjątkowe.
Ja jestem Klaudia, moi koledzy wszyscy mają dziewczyny Klaudie. Jak się spotykamy to są 4 Klaudie, Klaudyna i Dominika. Dramat. W klasie też miałam 3....
No właśnie ja mam to samo. Zawsze przynajmniej kilka Gosiek dookoła. W życiu nie zrobię tego mojemu dziecku. Ja się z tym rankingiem trochę załamałam, bo moje wymarzone imię dla córci to Aurora, a w zeszłym roku nadano to imię aż 5 dziewczynkom. Jak dla mnie zdecydowanie za dużo, więc już skreślam moją wymarzoną Aurorę z listy.

reklama
Hahah :D Spoko, Jan na 4 takze oryginalnie :cool2:
Ja w swoim roczniku mam bardzo oryginalne imie i z jednej strony sie z tego bardzo cieszylam, ale znow przez pisownie bylam czesto wysmiewana w szkole, ze taka zagraniczna jestem. Strasznie mnie to irytowalo przez wszystkie lata szkolne.
A jak masz na imię, bo nie pamiętam?

Do góry