reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

No ze Aurora było nadane 5 dziewczynkom w Polsce i to dyskwalifikuje. Bo przeciez jeśli imię istnieje no to wiadomo,że musiało komuś być nadane :) są takie imiona, których w ogóle nie było np w poprzednim roku?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Dyskwalifikuje, bo jak w tym roku jest 5, to w przyszłym może być 15, a potem coraz więcej. Jak moja siostra była w ciąży, to się zastanawiała nad Dorianem. Też był gdzieś na końcu wszystkich list popularności. Minęło 5 lat i już jest na 87 miejscu.
A widziałaś gdzieś na tej liście Bazylego? Jest jeszcze sporo imion, których tam nie ma.

reklama
Nie znam zadnego ani z przedszkola ani od moich kuzynów ani znajomych zadnych :D dlatego się powaznie zastanawiam. U nas bardzo popularne jest Silas, Noah, Nicklas, Marcel, Mike, Oliver :D hehe i Mohamed:D

Noah ♡ a Aurorę brałam pod uwagę w poprzedniej ciąży ale Liliana zwyciężyła ;)
MyDream skąd Twoim rodzicom takie imiona na myśl przyszły? Viki przez V jeszcze ujdzie ale "c" i Pati zangielszczone to nie dziwię się, że rówieśników to przerosło :p

Nie wiem aż tak nie wczytuje się w te listy ale jeśli w 2013 (o ile dobrze kojarze) Twój syn był jedynym Bazylim w całej Polsce to rzeczywiście może czuć się bardzo wyjątkowy [emoji4]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

A tak jeszcze a propos imion - dwa lata temu znajoma urodziła synka - Tristana ;) imię znaczy "smutny" ale młody urodził się o 7:37 7 dnia nie pamiętam jakiego miesiąca i to w czepku ;) także chyba będzie miał szczęście w życiu jeśli wierzyć przesądom :)
A nasz rodzinny ma na imię Oktawiusz :) żadnego z tych imion nie ma na ww liście więc chyba otrzymało je mniej dzieci niż 5. Albo żadne.
Moja wymarzona Oktawia jest na 161 miejscu (25 dziewczynek o tym imieniu w 2015) - zadowala mnie to.

Noah ♡ a Aurorę brałam pod uwagę w poprzedniej ciąży ale Liliana zwyciężyła ;)
MyDream skąd Twoim rodzicom takie imiona na myśl przyszły? Viki przez V jeszcze ujdzie ale "c" i Pati zangielszczone to nie dziwię się, że rówieśników to przerosło :p
Moi rodzice mieszkali 20 lat w DE i tam tez sie urodzilam stad pisowania. Do dzisiaj mi ludzie nie wierza, ze mam w dowodzie takie imiona. W UK mieszkam od 6 lat i fakt tutaj to nikogo nie dziwi, ale naprawde nawet na uczelni ludzie sie smiali... takze tego :p Z jednej strony fajnie jest miec wyjatkowe i oryginalne imie, ale z drugiej trzeba tez zachowac zdrowy rozsadek bo naprawde mozna dziecie skrzywdzic, bo rowiesnicy sa okrutni.

Moi rodzice mieszkali 20 lat w DE i tam tez sie urodzilam stad pisowania. Do dzisiaj mi ludzie nie wierza, ze mam w dowodzie takie imiona. W UK mieszkam od 6 lat i fakt tutaj to nikogo nie dziwi, ale naprawde nawet na uczelni ludzie sie smiali... takze tego :p Z jednej strony fajnie jest miec wyjatkowe i oryginalne imie, ale z drugiej trzeba tez zachowac zdrowy rozsadek bo naprawde mozna dziecie skrzywdzic, bo rowiesnicy sa okrutni.
Zgadza się. Dlatego dla mnie też ważne, żeby imię miało prostą pisownię, bez udziwnień, a poza tym, żeby się nie kojarzyło nieodpowiednio. Np. D powiedział stanowcze nie na moją Aurorę, bo stwierdził, że ją będą krążownik przezywać. Może i coś w tym racji jest, tylko które z pokolenia dzisiejszych dzieci słyszało o krążowniku Aurora. Podoba mi się też imię Regina, ale już chyba wszystkim kojarzy się z papierem toaletowym.

Ej dziewczyny dla mnie najbardziej krzywdzącym imieniem dla chłopca jest Wacuś.. Co o tym myślicie? ;)
W stanach z takiego powodu krzywdzący byłby Dick, ale jakoś tych Dicków w USA sporo. Wacław imię jak imię, ale faktycznie też bym chyba nie dała, pomijając wszystko inne, ze względu na skojarzenia.

reklama
Zgadza się. Dlatego dla mnie też ważne, żeby imię miało prostą pisownię, bez udziwnień, a poza tym, żeby się nie kojarzyło nieodpowiednio. Np. D powiedział stanowcze nie na moją Aurorę, bo stwierdził, że ją będą krążownik przezywać. Może i coś w tym racji jest, tylko które z pokolenia dzisiejszych dzieci słyszało o krążowniku Aurora. Podoba mi się też imię Regina, ale już chyba wszystkim kojarzy się z papierem toaletowym.
A mi nawet krazownik na mysl nie przyszedl, ale jak doczytalam do Reginy to fakt, odrazu papier toaletowy w glowie :p
W UK tez sie spotkalam z imieniem Dick, ale jak oni tutaj nazywaja pub'y Dirty Horse Cock to nic mnie juz nie zdziwi :p

Do góry