reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

reklama
u nas nadal Zosia (moj absolutny faworyt i jedny typ) ale delikatnie badam meza czy na pewno mu sie podoba. on mowi ze tak ale tak lekko raz rzucil "a moze jednak Lena?". zalezy mi na Zosi ale postanowilam byc ugodowa jakby jakies inne pomysly mu sie pojawily.

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

U nas jeśli będzie dziewczynka to będzie Zofia , jeśli chłopczyk to jeszcze nie wiemy... chyba podświadomie czekamy na to co lekarz zobaczy. Synek miął do 5 miesiąca być dziewczynką , wg obserwacji tego samego lekarza co teraz i chińskiego kalendarza. Teraz też chiński kalendarz mówi ze to dziewczynka a ja czuje ze chyba też to będzie chłopiec

Jeśli nie Hanna to jeszcze Martynka nam się podobała. Ale ja już sama nie wiem. Ja widzę już jak wołam do swojej córeczki "Hanka, chodź tu!" "Hanka, nie jedz tych robaków!" [emoji1][emoji1][emoji1] się zdziwię jak bedzie chłopak [emoji6]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Nigdy nie chciałam popularnego imienia a teraz wychodzi na to,że moja córka będzie jak w naszych czasach Anki i Kaski [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]

Nigdy nie chciałam popularnego imienia a teraz wychodzi na to,że moja córka będzie jak w naszych czasach Anki i Kaski [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]

Bo z tymi imionami to tak niestety lawinowo narasta popularność. Pierwsza zasada znalezienia mało popularnego imienia, to nie dawać dziecku na imię tak jak mają na imię dzieci celebrytek, albo bohaterów seriali. Popularność Hani i Helenki wynika z tego, że tak na imię dały swoim dzieciom bodajże Socha, Gardias i Rubik. Natomiast Amelki pojawiły się kiedy bohaterowie Na dobre i na złe tak nazwali swoją córkę. Podobnie było z Gniewkiem z któregoś serialu. Popularność Adasia wzięła się od Cichopek.

reklama
Nie znam imion dzieci celebrytek ani nie oglądam seriali... Hanna mam na drugie imię i nigdy mi się nie podobało a później jakoś tak na przekór stwierdziłam, że tak chce żeby miała na imię moja córka. ... ale ja mam w życiu takiego pecha,że zawsze jak mi się coś podoba to to za chwile robi się popularne... całe życie od podstawówki chciałam corke oliwie. I co? Z 5 lat temu to była dosłownie plaga. No wiec odpadla. To przekornie wybrałam Hanie, która myślałam, że już na pewno nikomu się nie podoba.. no I mam :) a nie chce też imienia takiego,że ktoś nie będzie wiedział czy to imię nazwisko czy ksywa ani też "zagranicznych" brajanow i dżesik bo to znowu wg. mnie jest obciach wiec stawiam na proste, zwykle.... mój adrian jeszcze mówił coś o Wiktorii ale to już w ogóle plaga jest i niezbyt mi się podoba. Hanka to kompromis wybrany z wieeeelu propozycji. Liczę,ze nie będzie ich tyle co kilka lat temu majek Julek i oliwek ;)

Do góry