reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

Karoli, bądź twarda! Nie ma co się poddawać teściowej, bo później Ci na głowę wskoczy. I masz rację - nie, choćby dla zasady. Babci mojego męża ubzdurało się, że jeśli będzie u nas drugi synek, to Paweł. Mamy już Piotra. A ona się chyba za dużo M jak miłość naoglądała. Powiedziałam od razu, że taka opcja mnie nie interesuje i już.

reklama
Karoli, bądź twarda! Nie ma co się poddawać teściowej, bo później Ci na głowę wskoczy. I masz rację - nie, choćby dla zasady. Babci mojego męża ubzdurało się, że jeśli będzie u nas drugi synek, to Paweł. Mamy już Piotra. A ona się chyba za dużo M jak miłość naoglądała. Powiedziałam od razu, że taka opcja mnie nie interesuje i już.

hehehe macy dobre:-)

Starsza córa to WeroNisia Ewa
Teraz będzie Ewa... (nie wiem jakie drugie damy imię, albo po mnie albo po prababciach (Maria, Katarzyna))

co do imion to u nas co miesiąc zmienia się koncepcja!:szok:zawsze był Jasiek, nawet zanim w ciążę zaszłam i Jaśkiem był do 7 miesiąca, potem był Frankiem chociaż łamanym na Adasia no a teraz jest Oliwier i chyba tak juz zostanie:-Djak pytałam dzidziola czy Oliwier może być to dostałam kopniaka więc chyba mu pasuje, także nasza dzidzia odzyskała imię...znowu...mam nadzieję, ze tak już zostanie:-D:-D:-D:-D

Z imionami to tak już jest! Zawsze się znajdzie ktoś komu nie będzie pasowało!
U nas tez tak jest.Na początku wahaliśmy się miedzy imieniem Nikodem a Filipem.No moim rodzicom strasznie się żadno imię nie podobało,i zaczęli komentować że :
Filip - to Filip z konopi .....
Nikodem - Nikoś Dyzma.......
My wybraliśmy imię Nikodem a dziadkom powiedziałam że mają kochac wnuczka a nie imię! A jak chcą wybrać imię to polecam popracować nad własnym dzieckiem:-p:laugh2:

Mnie Oliwier też się podoba :tak: Znam dwóch chłopców o takim imieniu i niezłe ciacha z nich są (chłopców starszych ode mnie :-p)

Filipa chciałam, ale jak usłyszałam, że Anka ma Filipa, Gosia też i Kaśka,a w Oli brzuchu jest Filip, byłam w przedszkolu po Oliwkę a tam 4 Filipów na 11 chłopców, to przestało mi się podobać :-p

Nikodem jest ciężko powiedzieć!! Moja Paulinka mówi wszystko pięknie,a Nikodem nie wychodzi jej :tak: Znam dwóch małych Nikodemów, którzy nie potrafią powiedzieć jak mają na imię... Nie wiem dlaczego tak :eek::tak:;-)

My zdecydowaliśmy się na Adasia, ale teście wciąż gadają, że Adam to wujek, Adam sąsiad to pijak, Adam jakiś tam jest księdzem... Wszyscy panowie o tym imieniu są do pupy i oni będą do niego mówić Hubercik, bo im sie podoba, a tak będzie miał na drugie...
Nie wiem kto im to powiedział, ponieważ my już dawno zdecydowaliśmy, że córka będzie miała Aleksandra po babci drugie imię, a synek Vincenty po dziadku moim... Moje dziecko będzie miało na imię Adam i na żadne inne reagować nie będzie :-p:-D A już na pewno nie Hubercik!! ;-)

reklama
Z tym Hubercikiem to lekka przeginka (tzn imię ładne ale chodzi o zasadę). Jeśli tak zaczną wołać to, Ty wołaj na nich nie ich imionami też i wytłumacz, że to dlatego, że Ci się nie podobają. Zobaczysz od razu zmieknął...
Antonio mi się bardzo podoba -kojarzy z reklamą (już nie pamiętam czego? ice tea?) "Antonio fa freddo... " - ale zgadzam się, że nie wolno poddawać się teściowej. W ogóle w szoku jestem, że G tak szybko przestały się Twoje imiona podobać po mamusinej krytyce. Tym bardziej bym się nie poddała, bo jeszcze baba pomyśli, że we jej zdanie ważniejsze i we wszystko będzie się wtrącać...

Do góry