reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę naszych Maleństw

to ja się wypowiem, że moja pediatra powiedziała, że można dzieciom podawać Danonki, Bakusie i inne twarożki owocowe, ale te dla dzieci i należy je podawać stopniowo, a jeżeli dziecko nie ma alergii i kłopotów z przyswajaniem, to następnym krokiem są np. Danio owocowe, ale nie sam twarożek, ani innej takie. Można podawać też jogurty owocowe, ale tez rozsądnie i najlepiej z przeznaczeniem dla dzieci. No i paróweczki- ale ja parówek nie zamierzam dawać w ogóle...

aha, co do obiadów dwudaniowych, to można (tak jak proponowała moniq), ale nie trzeba... no chyba,. że dziecko jest wyjątkowe wymagające i poradzi sobie z dwoma daniami,

Ostatnia edycja:
reklama
Przypomniało mi się coś.
To tak apropo tego, że Lili kończy dziś 10 m-c.
Jola mówiła mi, że ich HV kazała im od 10 miesiąca podawać dziewczynkom jajeczniczkę na masełku. Z jednego jajka i z dobrze ściętym białkiem.
Założenie jest takie, żeby robić ekspozycję na białko zwierzęce 2 miesiące przed szczepionką w 13 mż

Przypomniało mi się coś.
To tak apropo tego, że Lili kończy dziś 10 m-c.
Jola mówiła mi, że ich HV kazała im od 10 miesiąca podawać dziewczynkom jajeczniczkę na masełku. Z jednego jajka i z dobrze ściętym białkiem.
Założenie jest takie, żeby robić ekspozycję na białko zwierzęce 2 miesiące przed szczepionką w 13 mż
Poważnie:szok: Można:confused::confused::confused:
Ja dałam małej skosztować w zeszłym tygodniu jajecznicy i bardzo jej smakowała...chętnie bym jej zrobiła:tak:

Poważnie:szok: Można:confused::confused::confused:
Ja dałam małej skosztować w zeszłym tygodniu jajecznicy i bardzo jej smakowała...chętnie bym jej zrobiła:tak:

Z mojego punktu widzenia na pewno z tą ekspozycją to dobry pomysł.
Z tego co mnie wiadomo, te szczepionki preparowane są napodłożach właśnie z białkiem kurzym.
Zawsze taka ekspozycja przygotowawcza ma znaczenie.
A takie szczepionki, poza tym spektakularnym tematem autyzmu, wywołują przede wszystkim silne i przykre w skutkach reakcje alergiczne na białko zwierzęce właśnie.

Jak już ktoś tu kiedyś powiedział. Przecież dzieci w Anglii nie różnią się od naszych. Ja będę dawać. Szczególnie że mam na targu pod domem wiejskie jajeczka od mojej pani :tak:

To dzisiaj Nadina zje jajeczniczke:tak:
Dzięki Moniq...nie wiedziałam o tym:zawstydzona/y:

A co do wspomnianej szczepionki to nie ukrywam że boje sie jej jak "diabeł wody święconej":baffled:

Jakby co, to my już mamy jajeczniczkę za sobą ...
Lili się zajadała :tak:

Załączniki

• IMG_3989..jpg
    IMG_3989..jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 142
  • IMG_3984..jpg
    IMG_3984..jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 135
  • IMG_3988..jpg
    IMG_3988..jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 142
roxy, patrzyłaś skład tych Flipsów?

tsarina, ja nie daje obiadków dwudaniowych... młody by tego nie zjadł (chodzi mi o ilość).

mamstud, ojj kurcze :-:)-( wychodzi na to że Twoja Gaba jest chyba najbardziej uczulona ze wszystkich majowych skazańców :-:)-( strasznie mi przykro, bo wiem przez co przechodzisz.... mi też się serce kraje jak widze że inne dzieci jedzą jogurciki, jajecznice i inne frykasy :zawstydzona/y:

moniq, super że Liliance smakuje jajecznica. Pozytywnie zazdroszczę wam kolejnego dania w jadłospisie :tak:

Moniqsan...my już też po jajecznicy...smakowała:tak: tylko za wolno łyżeczką machałam i troche krzyków było:tak::-D

Barmanko...nie byłam w sklepie spożywczym także flipsów nie sprawdzałam:sorry2:
Ale mam w domu inne chrupki Mr Snaki...na opakowaniu mają pieska...i patrze a one bez soli 100% kukurydzy bez dodatków:tak:
Także tych długich już nie będe kupowała bo sól mają...zostane przy tamtych:tak:

reklama
oto moja seria pytań:
1. od kiedy kawa Inka (zbożowa)- oczywiście na mleku mod...
2. kakao i czekoladę podaje się po roku, ale jest z hippa kaszka czekoladowa manna na dobranoc, więc jak to z tym jest?
3. ale to z serii pytań mnie intrygujących... od kiedy wieprzowina?

Do góry