reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla kwietniowych dzieciaczków

U nas w końcu zapadła decyzja, bo skoro Mały próbuje pchać się na świat to raczej nie wypada tak bezimiennie. Dostanie dostojnie i dumnie brzmiące imię Cezara i Verna - Juliusz :tak: Mąż mnie przekonał tym, że będę do niego mogła mówić Hulio :-)

Juliusz bardzo ładnie, lubię takie dźwięczne imiona :tak:

agata1991 my nie mamy zapasowego, wierzę mocno w swoją kreatywność i gdyby była potrzeba to problemu nie będzie :-) Jak jeszcze nie znałam płci to straszyłam rodzinę, że bardzo Nam się Prudencjusz podoba :-D Na ostatnim prenatalnym lekarz powiedział, że jest ewidentna bułeczka i on sobie daje łapy poobcinać!

auliya, Viltutti - no nie napiszę, że mi się nie podoba bo bym skłamała!
patuśka - Emilka bardzo ładnie!

reklama
An-fotografia ja z roznych wzgledow nie chciałam Aleksandra, a tu mnie naszło ze jednak mi pasuje. Poczekałam pare dni zanim zdradziłam mężowi odmiane bo wiedziałam że mi już nie odpuści-co zreszta już zapowiedział. Olo, Olek, Alek, Aleksander... pole do popisu rodzinka bedzie miała bardzo duże. A i brat sie nauczyl od razu jak napisać Olek :)

No tak :] imię Aleksander daje bezkres możliwości zdrabniania. Przez te kilka miesięcy ciąży przerobiliśmy chyba wszystkie możliwe warianty, ale najczęściej pojawia się Olo :)
Żeby było śmieszniej, żeńskiej wersji imienia, czyli Ola nieznoszę :) Podobnie jak Wiktoria, za to męskie Wiktor uwielbiam. Jakoś tak dziwnie mam z tymi imionami.

Dzisiaj tak w ogóle w moim kalendarzu figurują imieniny Aleksandra :] mógłby się młody w związku z tym zmobilizować. Poza tym data ładna, a ja fanką takich okrągłych jestem :p

A dla mnie Tolek to od Antoni, wujek mojej mamy miał na imię Antoni i czasem do niego mówili Tolek ;)

Viltutti z Wiktorem i Wiktorią mam tak samo :p Wiktor mi się bardzo podoba a Wiktorii po prostu nie cierpię

reklama
No i wybraliśmy imię :-) Jak to mówia lepiej późno niż wcale. Teraz się muszę oswoić ;-) Bo Bąbel to Marek.

Do góry