reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

reklama
Emilcia a ja znam Adama, jest ratowniekiem i taaakim ciachem że się od lasek opędzać musi a do tego jest naprawde zajefajnym gościem:-D:-D:-D

Chyba poza granicami kraju bo polskie juz chyba wszystkie były:-) Raz na tydzień się zmienia i najgorzej właśnie przez to że później nie można sobie chodzić do urzędu i zmieniać:-) Co chwilę mi się nudzi i wydaje się do niczego.

Macy u mnie było to samo :-D Miała być Kinga, Klaudia, Dorota, Marietta, Lena, Blanka, Maja, Justyna.... :-D:-D:-D Aż w pierwszej dobie życia stanęło na Anna Maria. A mój mężulek po tygodniu szybko pojechał ją zarejestrować, żeby znów mi się nie odmieniło :-D

Black, u nas konsekwentny jest tylko mój synek. Mi się marzy Pola lub Maja, ale syn mówi: to Agatka ma być! I chyba nie mam wyjścia.;-)

Black, u nas konsekwentny jest tylko mój synek. Mi się marzy Pola lub Maja, ale syn mówi: to Agatka ma być! I chyba nie mam wyjścia.;-)

My konsekwetnie z męzolem jak nie wiedzieliśmy czy to facecik czy dziewojka chcieliśmy Agatke ... :cool2:
później jednak oboje stwierdzilismy ze chcemy mniej spotykane imię i postanowiliśmy, że Greta

bedzie Borysek Aleksander który miał byc Filipem, później Aleksandrem a na koncu wyszło ze Borcio Aleksander :rofl2:

Mojemu Bratu urodził sie tydzien temu Marcel
a mojej siostrze stryjecznej pól roku wczesniej Gracjan

moja mama smieje się ze wszyscy powymyslalismy imiona z kosmosu trochę :rofl2:

reklama
Zuzi co prawda żadnej w rodzinie nie ma, ale też co chwilę ktoś kręci nosem ... że popularne, że znają głupie Zuzki, że są ładniejsze imiona ... rodzinie nie dogodzisz :no:
A myślałam, że tylko u mnie kręcą nosem na to imie.. od jakichś 5 miesięcy wszyscy w rodzinie wiedzą, że noszę w brzuchu Zuzię, wszyscy już ją nawet tak nazywają.. a ostatnio się dwie ciocie zbuntowały i stwierdziły, że Zuzia to tak pospolicie.. i żebym tak dziecka nie nazywała :no: tak mnie nastawiły, że sama zaczęłam mieć wątpliwości :szok:
no ale jedna ma syna Piotrusia (dość pospolite imie chyba?) a druga dwie córki: Gabrysię i Izę (również strasznie wymyślne imiona,co? :sorry:) więc stwierdziłam że nie będę przejmować się ich głupią gadką.
Mi jeszcze po głowie Marysia chodzi.. D ma babcię Marysię więc moglibyśmy dać dla Zuzi tak na drugie imię ...ale to nie Maria, tylko Marianna.. A Marianna mi się nie podoba :-p
Nie wiedziałam że wybór imion dla dziecka to taka trudna sprawa :szok:
Karoli a może Ty na drugie imie daj Marcin dla synka? Skoro Ci się tak bardzo to imie podoba, to myślę, że mąż nie miałby nic przeciwko :-p

Do góry