reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych lutowych maluszkow

Sylwia9 - mi też się podoba Marcel. Jak urodziłam synka to leżała ze mną na sali dziewczyna, która właśnie nazwała córeczkę Nela i też mi to imię chodzi po głowie. Utrzymujemy ze sobą kontakt i bardzo się przyzwyczaiłam do tego dośc niecodziennego imienia. Nela była chyba "W pustyni i w puszczy" ;-)

reklama
Mama Stacha, gabi84 z tego co czytałam to Nela to zdrobnienie imiona Aniela, Kornela i powiem szczerze że to zdrobnienie bardziej mi się podoba niż prawdziwie znaczenie tego zdrobnienia :)

Ja nie patze do nazwiska bo mi wszystko pasjuje, ale chce zebyimnie bylo maksymalnie 5 literowe i dwu sylabowe, nie chce dlugiego imienia, moja Lukrecja, Konstancja itd odpadaja niestety ale te nie podobaja sie w domu, na razie na drugie mamy pewne imie bo po babci mojego a nad pierwszym mysle , znalazlam fajne ale nie na nasza europejska kulture a ja za europejskimi jestem

My dziewczynce damy Zuzanna Janina (po naszych babciach:)) A jeśli chłopiec...po długich przemyśleniach chyba Adaś (po dziadku) :)

Ostatnia edycja:
hej moje propozycje to Alicja może Lena dla chłopaka Kajtek (ale się śmieją że Kajtek bez majtek:-D) Tymon, Borys i jak tu cos wybrać :-)
mój syn wymyślił Wiktoria i Krystian (bo to jego przyjaciele z przedszkola) cieszę się że to prawdziwe imiona a nie np. Fineasz albo Ferb bo taki pomysł był pierwszy:-D

Ostatnia edycja:
Grzechotka lubię bajkę Fineasz i Ferb :-):-) Chyba dogadałabym sie z Twoim synkiem :-)

Też stawiamy na "normalne" imiona. Czekamy na Michałka :-)

reklama
u nas na pewno będzie Lena albo Fabian, tak już postanowione.
U nas typowo polskie imiona odpadają bo mieszkamy za granicą i nie chcę żeby przekręcali albo łamali sobie języki;-)

Do góry