reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2024

Hej. Ja mam dzisiaj zły nastrój. Jestem jakąś przybita, smutna, nie.wiem... najmłodsza od rana (wstała o 4 rano) wyje, jeczy. Nie wiem co mam że sobą zrobić. Boli mnie gardło I głową. Mdłości są. Przełożyłam prenatalne na środę. Już się nie mogę doczekać aż zobaczę czy mój okruszek zyje ❤️
U mnie też kiepska noc. W środę byłam w biurze żeby złożyć w HR zaświadczenie o ciąży, jadłam obiad z dzieciatymi koleżankami i od wczoraj mój mózg mnie prześladuje myślami czy napewno nie złapałam od nich jakiegoś bezobjawowego wirusa

reklama
Dla mnie to ładny próg. Dla mnie maks to 15 :/

Spokojnie, jest wg mnie bardzo dobrze na ty. Etapie.

O kurcze. U mnie jest termin z om 29 listopad, 30 z pierwszego usg. Ale polozna u lekarza na nfz mi wpisała 24 listopad, bo okruszek jakiś duży był na tym usg xd ale i tak pewnie urodzę 9 grudnia. Tak obstawiam :) liczę sobie pelne 9 miesięcy od zapłodnienia xd

Ja dzisiaj jestem 11+5, mówię że jestem w 11 tygodniu. Jutro zacznę dla.mnie 12 tydzien(choć będzie skończony xd) 12+0 i zacznę mówić, że jestem w 12 tygodniu ;) wolę mówić jak lekarze

Hej! Ja miewam napady lękowe, dosyć silne. Najgorzej jak wykręcę sobie, że każdy kierowca chce zabić moje dzieci, każdy pies i zwierzęta chce je zagryźć. Dlugo brałam leki psychotropowe. Mam nadzieję, że będziemy się wpierac ❤️
To ja na odwrót, że mój organizm sam nagle umrze, coś mi się stanie, serce wysiądzie albo coś🤦‍♀️ najgorzej jak dochodzą kołatania serca...

Ja dziś nie spałam pół nocy, bo córka się pochorowała 🙄 ledwo jestem w stanie wysiedzieć w pracy.
Postanowiłam, że od razu po prenatalnych mówię w robocie o ciąży, brzuch jest coraz bardziej widoczny i mam już dość zakrywania się.

Hej. Ja mam dzisiaj zły nastrój. Jestem jakąś przybita, smutna, nie.wiem... najmłodsza od rana (wstała o 4 rano) wyje, jeczy. Nie wiem co mam że sobą zrobić. Boli mnie gardło I głową. Mdłości są. Przełożyłam prenatalne na środę. Już się nie mogę doczekać aż zobaczę czy mój okruszek zyje ❤️
Witam w gronie przeziębionych. Też bardzo źle się czuje, ciężko mi się funkcjonuje w pracy, ale tylko dziś i weekend.

Dziewczyny, u mnie od wczoraj straszny ból żołądka/jelit 😞 do tego wzdęcia... popijam rumianek, ale już nie wiem co jeszcze mogę zrobić...

U mnie też kiepska noc. W środę byłam w biurze żeby złożyć w HR zaświadczenie o ciąży, jadłam obiad z dzieciatymi koleżankami i od wczoraj mój mózg mnie prześladuje myślami czy napewno nie złapałam od nich jakiegoś bezobjawowego wirusa
U mnie schiza na punkcie cytomegalii, bo nigdy nie przechodziłam i nie mam przeciwciał🤷‍♀️ podobno najłatwiej to złapać od małych dzieci, z przedszkola itd... No, ale skoro w poprzednich ciążach nie złapałam, to może teraz też

Też mam te same obawy widząc się z dzieciakami. Naprawdę najadłam się sporo strachu gdy wyszło u mnie cmv reaktywne. Pocieszam się że jest maj, to może mniej tych groźnych wirusów atakuje, no i sam fakt że jeszcze tylko miesiąc i będę miała mniej kontaktu z dziećmi.

Dziewczyny, u mnie od wczoraj straszny ból żołądka/jelit 😞 do tego wzdęcia... popijam rumianek, ale już nie wiem co jeszcze mogę zrobić...

U mnie schiza na punkcie cytomegalii, bo nigdy nie przechodziłam i nie mam przeciwciał🤷‍♀️ podobno najłatwiej to złapać od małych dzieci, z przedszkola itd... No, ale skoro w poprzednich ciążach nie złapałam, to może teraz też
Że też musi Cię tak męczyć 😔 był chociaż jeden dzień gdy czułaś się znośnie?

Ja to jakieś dziecko pod kloszem, nigdy nie miałam kontaktu ani z cytomegalia, ani z rumieniem ani z toksoplazmoza. Jedyny plus że jestem bezdzietna lambadziara póki co więc nie mamy żadnego kontaktu z dziećmi. Jedynie się obawiam czy właśnie w pracy nie złapie, bo i u mnie i u męża masa dzieciatych ludzi.

Ja to jakieś dziecko pod kloszem, nigdy nie miałam kontaktu ani z cytomegalia, ani z rumieniem ani z toksoplazmoza. Jedyny plus że jestem bezdzietna lambadziara póki co więc nie mamy żadnego kontaktu z dziećmi. Jedynie się obawiam czy właśnie w pracy nie złapie, bo i u mnie i u męża masa dzieciatych ludzi.
To chyba musiałby być jakiś bliższy kontakt 😉
Że też musi Cię tak męczyć 😔 był chociaż jeden dzień gdy czułaś się znośnie?
Póki co nie... czekam na 4 miesiąc, bo w poprzednich ciążach zazwyczaj wtedy przechodziło 😅

reklama
To chyba musiałby być jakiś bliższy kontakt 😉

Póki co nie... czekam na 4 miesiąc, bo w poprzednich ciążach zazwyczaj wtedy przechodziło 😅
Pewnie histeryzuje, też się trochę przerazilam, bo w zeszłym roku jak wróciłam z urlopu prawie nikogo nie zastałam w biurze, a jak spytałam co się stało to okazało się, że jedna osoba przyszła chora bo było pożegnanie pracownika i położyła 12 (!) osób na antybiotyk. Jednak te systemy zamkniętej klimy w biurach bywają groźne.

Do góry