reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2024

Stres ma ogólnie negatywny wpływ na zdrowie. Ja przez mobing w pracy miałam mega stres, starania o dziecko nie wychodziły przez to, zmęczenie psychiczne, apetytu nie miałam, po nocach nie mogłam spać jak szłam na rano a jak na popołudnie to nie mogłam z nerwów przełknąć obiadu. Ogólnie była tragedia. Jeśli w pracy nie wiedzą o ciąży to lepiej żeby się dowiedzieli, jako pracownica w ciąży masz swoje prawa, musisz dbać o zdrowie swoje i maluszka a nie się teraz praca przejmować. Może warto przemyśleć l4?
W pracy już wiedzą, niestety w ostatnim czasie zwolniło się kilka osób i spadło na nas dużo więcej obowiązków, terminy gonią, stąd ten stres. 😣 niestety nie mogę teraz przejść na L4, muszę dokończyć kilka projektów, więc jeszcze tych kilka miesięcy będę się z tym męczyć. 🤷‍♀️

reklama
Ja po wizycie 😍serduszko bije mamy 1cm fasolki🥹 7+2🍀 🤞
Doktor anioł bardzo mily i wyrozumiały dokładnie zbadal w szyjce niema juz krwi niewiadomo skad to bylo. dostałam zalecenie zeby niedzwigac i odpoczywac . Mam brac wieksza dawke duphastonu a w razie czego jechac odrazu na ip.

Załączniki

• IMG20240516193151.jpg
    IMG20240516193151.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 42
Ja po wizycie 😍serduszko bije mamy 1cm fasolki🥹 7+2🍀 🤞
Doktor anioł bardzo mily i wyrozumiały dokładnie zbadal w szyjce niema juz krwi niewiadomo skad to bylo. dostałam zalecenie zeby niedzwigac i odpoczywac . Mam brac wieksza dawke duphastonu a w razie czego jechac odrazu na ip.
Cudowna wiadomości 😍 odświeżałam cały czas stronę i patrzyłam czy nie ma informacji od Ciebie 🙈 naprawdę, bardzo się cieszę ☺️ już za dużo nas stąd odeszło 😔

Wielkość dziecka zależy od genów. Jak i naszych, tak i od naszych partnerów. Gdy moje dziecko zaczęło zawrotnie przybierać, to gin się zapytał "jak dużego mam męża?" 😂 ja urodziłam się malutka nie miałam 3kg, a mąż miał ponad 4kg i tym o to sposobem córą miała 3.5kg. Moja mam urodziła nas 5 i największe dziecko miało 3.2kg 🙂
Nie ma raczej sensu porównywanie wielkości dzieci 🙂
Jaka jest różnica wieku między Wami? 😉

Luteina wychodzi
Duphaston nie
Ma zupełnie inny skład, inną substancję czynną

U nas w mieście można bez problemu zrobić w każdym punkcie, który oferuje badania prenatalne, samo USG bez biochemii. :)
O, to ciekawe. Muszę się zorientować. 😀

Ja to wam powiem że zwariuje chyba, muszę wyjść z tych grup o poronieniach na Fejsie. Mąż ma nieco słabsze wyniki, byliśmy z nimi przed ciążą u dwóch andrologow i obydwoje mówili że można się starać o ciążę. Dziś na grupie dziewczyna wrzuciła anonimowo wyniki swojego męża, niemal identyczne jak nasze i się zaczęło, dziewczyny ja prawie zjadły że jak się będzie starać z takimi wynikami to na 90% będzie mieć dziecko z wadami genetycznymi. Przyznam że mi ręce opadły. Wiem na logikę że opinie androloga są znacznie ważniejsze niż pan na forum ale tuż przed prenatalnymi strach mam razy sto 🫣

Ja to wam powiem że zwariuje chyba, muszę wyjść z tych grup o poronieniach na Fejsie. Mąż ma nieco słabsze wyniki, byliśmy z nimi przed ciążą u dwóch andrologow i obydwoje mówili że można się starać o ciążę. Dziś na grupie dziewczyna wrzuciła anonimowo wyniki swojego męża, niemal identyczne jak nasze i się zaczęło, dziewczyny ja prawie zjadły że jak się będzie starać z takimi wynikami to na 90% będzie mieć dziecko z wadami genetycznymi. Przyznam że mi ręce opadły. Wiem na logikę że opinie androloga są znacznie ważniejsze niż pan na forum ale tuż przed prenatalnymi strach mam razy sto 🫣
Ja wyciszyłam grupę bo mi źle robiła na głowę. Co do wyników nasienia, pamiętaj że wystarczy jeden zdrowy 😉 u nas się udało z morfologią 0%, czy będzie zdrowe - czas pokaże. Podejrzewam że gdy udało nam się z córką, wyniki wcale nie były lepsze.

reklama
Hej, czytałam Was ale dopiero się zarejestrowałam :) 9+4, termin na 16.12, dzidzia 2,5 cm. Mam nadzieję, że nadal będzie ok :) ogólnie zmagam się też z zaburzeniem lękowym i zawsze bardzo bałam się zajść w ciążę, ale jak narazie radzę sobie bardzo dobrze, chociaż oczywiście świruje o zdrowie dzidzi ale widzę że nie tylko ja :)
IMG_0394.jpeg

Do góry