reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2024

Hej. Ja mam dzisiaj zły nastrój. Jestem jakąś przybita, smutna, nie.wiem... najmłodsza od rana (wstała o 4 rano) wyje, jeczy. Nie wiem co mam że sobą zrobić. Boli mnie gardło I głową. Mdłości są. Przełożyłam prenatalne na środę. Już się nie mogę doczekać aż zobaczę czy mój okruszek zyje ❤️
U mnie też kiepska noc. W środę byłam w biurze żeby złożyć w HR zaświadczenie o ciąży, jadłam obiad z dzieciatymi koleżankami i od wczoraj mój mózg mnie prześladuje myślami czy napewno nie złapałam od nich jakiegoś bezobjawowego wirusa

reklama
Dla mnie to ładny próg. Dla mnie maks to 15 :/

Spokojnie, jest wg mnie bardzo dobrze na ty. Etapie.

O kurcze. U mnie jest termin z om 29 listopad, 30 z pierwszego usg. Ale polozna u lekarza na nfz mi wpisała 24 listopad, bo okruszek jakiś duży był na tym usg xd ale i tak pewnie urodzę 9 grudnia. Tak obstawiam :) liczę sobie pelne 9 miesięcy od zapłodnienia xd

Ja dzisiaj jestem 11+5, mówię że jestem w 11 tygodniu. Jutro zacznę dla.mnie 12 tydzien(choć będzie skończony xd) 12+0 i zacznę mówić, że jestem w 12 tygodniu ;) wolę mówić jak lekarze

Hej! Ja miewam napady lękowe, dosyć silne. Najgorzej jak wykręcę sobie, że każdy kierowca chce zabić moje dzieci, każdy pies i zwierzęta chce je zagryźć. Dlugo brałam leki psychotropowe. Mam nadzieję, że będziemy się wpierac ❤️
To ja na odwrót, że mój organizm sam nagle umrze, coś mi się stanie, serce wysiądzie albo coś🤦‍♀️ najgorzej jak dochodzą kołatania serca...

Ja dziś nie spałam pół nocy, bo córka się pochorowała 🙄 ledwo jestem w stanie wysiedzieć w pracy.
Postanowiłam, że od razu po prenatalnych mówię w robocie o ciąży, brzuch jest coraz bardziej widoczny i mam już dość zakrywania się.

Hej. Ja mam dzisiaj zły nastrój. Jestem jakąś przybita, smutna, nie.wiem... najmłodsza od rana (wstała o 4 rano) wyje, jeczy. Nie wiem co mam że sobą zrobić. Boli mnie gardło I głową. Mdłości są. Przełożyłam prenatalne na środę. Już się nie mogę doczekać aż zobaczę czy mój okruszek zyje ❤️
Witam w gronie przeziębionych. Też bardzo źle się czuje, ciężko mi się funkcjonuje w pracy, ale tylko dziś i weekend.

Dziewczyny, u mnie od wczoraj straszny ból żołądka/jelit 😞 do tego wzdęcia... popijam rumianek, ale już nie wiem co jeszcze mogę zrobić...

U mnie też kiepska noc. W środę byłam w biurze żeby złożyć w HR zaświadczenie o ciąży, jadłam obiad z dzieciatymi koleżankami i od wczoraj mój mózg mnie prześladuje myślami czy napewno nie złapałam od nich jakiegoś bezobjawowego wirusa
U mnie schiza na punkcie cytomegalii, bo nigdy nie przechodziłam i nie mam przeciwciał🤷‍♀️ podobno najłatwiej to złapać od małych dzieci, z przedszkola itd... No, ale skoro w poprzednich ciążach nie złapałam, to może teraz też

Też mam te same obawy widząc się z dzieciakami. Naprawdę najadłam się sporo strachu gdy wyszło u mnie cmv reaktywne. Pocieszam się że jest maj, to może mniej tych groźnych wirusów atakuje, no i sam fakt że jeszcze tylko miesiąc i będę miała mniej kontaktu z dziećmi.

Dziewczyny, u mnie od wczoraj straszny ból żołądka/jelit 😞 do tego wzdęcia... popijam rumianek, ale już nie wiem co jeszcze mogę zrobić...

U mnie schiza na punkcie cytomegalii, bo nigdy nie przechodziłam i nie mam przeciwciał🤷‍♀️ podobno najłatwiej to złapać od małych dzieci, z przedszkola itd... No, ale skoro w poprzednich ciążach nie złapałam, to może teraz też
Że też musi Cię tak męczyć 😔 był chociaż jeden dzień gdy czułaś się znośnie?

Ja to jakieś dziecko pod kloszem, nigdy nie miałam kontaktu ani z cytomegalia, ani z rumieniem ani z toksoplazmoza. Jedyny plus że jestem bezdzietna lambadziara póki co więc nie mamy żadnego kontaktu z dziećmi. Jedynie się obawiam czy właśnie w pracy nie złapie, bo i u mnie i u męża masa dzieciatych ludzi.

Ja to jakieś dziecko pod kloszem, nigdy nie miałam kontaktu ani z cytomegalia, ani z rumieniem ani z toksoplazmoza. Jedyny plus że jestem bezdzietna lambadziara póki co więc nie mamy żadnego kontaktu z dziećmi. Jedynie się obawiam czy właśnie w pracy nie złapie, bo i u mnie i u męża masa dzieciatych ludzi.
To chyba musiałby być jakiś bliższy kontakt 😉
Że też musi Cię tak męczyć 😔 był chociaż jeden dzień gdy czułaś się znośnie?
Póki co nie... czekam na 4 miesiąc, bo w poprzednich ciążach zazwyczaj wtedy przechodziło 😅

reklama
To chyba musiałby być jakiś bliższy kontakt 😉

Póki co nie... czekam na 4 miesiąc, bo w poprzednich ciążach zazwyczaj wtedy przechodziło 😅
Pewnie histeryzuje, też się trochę przerazilam, bo w zeszłym roku jak wróciłam z urlopu prawie nikogo nie zastałam w biurze, a jak spytałam co się stało to okazało się, że jedna osoba przyszła chora bo było pożegnanie pracownika i położyła 12 (!) osób na antybiotyk. Jednak te systemy zamkniętej klimy w biurach bywają groźne.

Do góry