reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2024

Ja już żałuję, że pobrałam ta krew na pappe 🤣 nie z forum, ale moja koleżanka nie zdecydowała się. Ma.36 lat ;) I ja byłam zdziowna ale to ich sprawa;) ja gdybym nie robiła prenatalnych z najstarsza, można powiedzieć że spałabym spokojnie :)
Czemu żałujesz :) ? Pappa to poza wadami też np ryzyko przedwczesnego porodu i można temu zapobiegać mając świadomość problemu :)

reklama
W poprzedniej ciazy miałam 34 lata lekarka mi proponowała prenatalne i nie skorzystaliśmy, ale tak jak mówił nam wtedy mój brat ze glupi jestesmy bo co nam szkodzi zrobić te badania skoro i tak nic nas to nie będzie kosztowało , i w sumie miał rację, teraz mam 36 lat i nawet się nie zastanawialiśmy od razu się zgodziłam

Ja już jestem po :) wszystko wygląda ok, CRL 55,0 mm, NT 1,40mm, kość nosowa obecna :) teraz tylko czekać na wyniki PAPP-a. Jedynie zastanawia mnie, że wyszła lokalizacja łożyska tylna ściana nisko.. :( czy jest się czym martwić? Lekarz nic nie mówił o tym, więc sama nie wiem :) i jeszcze PI tętnic macicznych - średnia wyszła 0,878 MOM. Lekarz mówił że wszystko ok więc nie wiem czy jest się czym martwić?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No to dziwne bo mój ginekolog ostatnio miałam 10+2 to mówił że jestem w 11 tygodniu :)
Pozwole się wtrącić. Każdy liczy inaczej. Ale trzeba liczyć tak jak w szpitalu.
Szpital jak ja np. Rodziłam w 39+5 to wpisali mi że urodziłam w 39 tygodniu a nie w 40. Tak samo urodziłam druga córkę 41+3 to wpisali ze 41 a nie 42.

reklama
Pozwole się wtrącić. Każdy liczy inaczej. Ale trzeba liczyć tak jak w szpitalu.
Szpital jak ja np. Rodziłam w 39+5 to wpisali mi że urodziłam w 39 tygodniu a nie w 40. Tak samo urodziłam druga córkę 41+3 to wpisali ze 41 a nie 42.
Bo urodziłaś w skończonym 39tc🙂 A lekarze posługują się skończonymi tygodniami.

Do góry