P
pooola
Gość
Jak wszystko będzie dobrze, to planujemy w sobotę ogłosić rodzicom nowinę, że zostaną dziadkami
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie, liczy się tygodniami skończonymi ciążę Teraz np mam 10+6 i w opisie USG mam że 10 tydzień ciąży. Pani doktor też tłumaczyła że robimy od 11 do 13 czyli od 11+0 do 13+6 ale ona poleca drugą połowę 12, bo ma sporo pacjentek które idą w 11, a potem muszą powtórzyć bo jeszcze nie wszystko widać.Ale 12+5 to nie końcówka 13?
Ok, dla lekarza ważny jest skończony tydzień i dzień lecącego, ale dalej jest to końcówka 13 w takim przypadku, a nie 12, bo cały 12 się już skończył i zleciało wtedy 5 dni z 13 Dlatego zawsze u lekarzy mówimy dokładnie, ile tygodni i dni za nami.Nie, liczy się tygodniami skończonymi ciążę Teraz np mam 10+6 i w opisie USG mam że 10 tydzień ciąży. Pani doktor też tłumaczyła że robimy od 11 do 13 czyli od 11+0 do 13+6 ale ona poleca drugą połowę 12, bo ma sporo pacjentek które idą w 11, a potem muszą powtórzyć bo jeszcze nie wszystko widać.
Ok, to czemu na logikę genetyczne zaleca się na tygodnie 11 do 14, ale de facto oznacza to 11+1 do 14+0 ? Idąc ta logika 11 tydzień to powinno być badanie od 10+0 do 10+6 a nie od 11+1 a gwarantuje że nikt się nie podejmie genetyczne w 10+cokolwiek.Ok, dla lekarza ważny jest skończony tydzień i dzień lecącego, ale dalej jest to końcówka 13 w takim przypadku, a nie 12, bo cały 12 się już skończył i zleciało wtedy 5 dni z 13 Dlatego zawsze u lekarzy mówimy dokładnie, ile tygodni i dni za nami.