reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2024

U mnie brak jakichkolwiek objawów ciąży, co najwyżej biust bardziej jędrny:) Ale mam takie mieszane uczucia, bo we wtorek hcg miałam 14970 a w czwartek 19270. Teoretycznie przyrost mały a z drugiej strony przy tych wartościach już się wynik nie podwaja co dwa dni. Pozostaje mi czekać na wizytę u gin w czwartek.
Znów się wtrącę, żebyś się nie martwiła takim przyrostem bety. Ja leżałam w szpitalu z synkiem (nie było jeszcze zarodka), badali mi betę. Jednego dnia ponad 13 tys a na drugi dzień 16 tys ;)

reklama
U mnie brak jakichkolwiek objawów ciąży, co najwyżej biust bardziej jędrny:) Ale mam takie mieszane uczucia, bo we wtorek hcg miałam 14970 a w czwartek 19270. Teoretycznie przyrost mały a z drugiej strony przy tych wartościach już się wynik nie podwaja co dwa dni. Pozostaje mi czekać na wizytę u gin w czwartek.
Na tym etapie już się bety nie bada. Istotne jest już USG :)

Ja dziś w miarę ok, ale wczoraj wieczorem wymiotowałam. Myślę, że to wynik zbyt dużego łakomstwa 🙈 spać mi się chce, ale już nie ma tragedii. Niby w 9tc objawy są najbardziej dokuczliwe, a u mnie właśnie wszystko powoli mija.

No co tyyy... betę miałas 14 tys. To jeszcze mogło nie być zarodka. Ja z synem miałam betę 16 tys, z córką 15 tys I nie było jeszcze zarodka ;) a badania mi robili w uniwersyteckim szpitalu klinicznym. Za tydzień poszłam i już był zarodek 4 mm z bojącym serduszkiem. A z córką prawie tydzień później 0.9 cm już. Także różnie z tą beta a i owu się mogła przesunąć;) mówię Ci, idź za tydzień będzie już zarodek :)
Ja przy 20.000 nie miałam zarodka a potem piękny zarodek z sercem :)
Mnie odrzuca od wszystkie co jest jedzeniem, jem z rozsądku bo już schudłam dwa kilo, ale wszystko smakuje jak papier :( Dziś USG i mam nadzieję że zobaczymy już maleństwo z nóżkami i raczkami.

Ostatnia edycja:
A ja się pożalę 😩 posłałam córkę do przedszkola 1 marca. Skubana jest non stop chora a ja z nią. Od kiedy dowiedzialam sie o ciąży już raz mialam oskrzela, zapalenie gardla i teraz rozwija sie najprawdopodobniej jakas angina. A na to wszystko kaszel = wiekszy odruch wymiotny. Mam dosc. No nie znosze placówek typu żłobki i przedszkola. Macie jakies domowe sposoby na bol gardla? Na katar? Albo wiecie o jakichs lekach dla ciężarnych? 🥺🥺🥺

A ja się pożalę 😩 posłałam córkę do przedszkola 1 marca. Skubana jest non stop chora a ja z nią. Od kiedy dowiedzialam sie o ciąży już raz mialam oskrzela, zapalenie gardla i teraz rozwija sie najprawdopodobniej jakas angina. A na to wszystko kaszel = wiekszy odruch wymiotny. Mam dosc. No nie znosze placówek typu żłobki i przedszkola. Macie jakies domowe sposoby na bol gardla? Na katar? Albo wiecie o jakichs lekach dla ciężarnych? 🥺🥺🥺
Sa leki z seri pre-na len tam sa i na gardlo i inne specjalne dla kobiet w ciąży

Na ból gardła można stosować prawie wszystkie tabletki do ssania oprócz tych zawierających flurbiprofen, do psikania to larimax. Jeśli chodzi o katar no to często używać wody morskiej, najlepiej roztwór hipertoniczny. A jeszcze zrobię polecajke - niedługo będą zielone szyszki sosny i warto zrobić sobie z nich syrop, jest rewelacyjny na wszelakie choroby górnych dróg oddechowych. Ja daję to córce cały okres jesienno-zimowy i od września zachorowała jedynie 3 razy 🙂

reklama
Na ból gardła można stosować prawie wszystkie tabletki do ssania oprócz tych zawierających flurbiprofen, do psikania to larimax. Jeśli chodzi o katar no to często używać wody morskiej, najlepiej roztwór hipertoniczny. A jeszcze zrobię polecajke - niedługo będą zielone szyszki sosny i warto zrobić sobie z nich syrop, jest rewelacyjny na wszelakie choroby górnych dróg oddechowych. Ja daję to córce cały okres jesienno-zimowy i od września zachorowała jedynie 3 razy 🙂
Przy astmie tylko polecam uważać z sosną i czymkolwiek z nim, bo nie powinno się używać. Dla wielu astmatyków jest zabójcza. Mnie raz mama prawie na drugi świat wysłała syropem z sosny 🤣🤣🤣

Do góry