reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Ja tak miałam wczoraj, nie mogłam się podnieść z łóżka i cały dzień praktycznie ból głowy. Może jakiś power nap 20 min? :)
Ja ostatnie dwa dni cierpiałam z powodu bólu głowy. Nie wiem czy może pogoda miała jakiś wpływ. Dzisiaj o dziwo przypływ energi. W końcu robię normalny obiad, zrazy z młodymi ziemniaczkami, bo wcześniej na samą myśl o mięsie robiło mi się niedobrze. Ciekawe czy żołądek przyjmie😉 co chodzi o pobieranie krwi to nie mam z tym obecnie problemu, ale nigdy nie patrzę. Dziewczyny gratuluję 14 tygodnia🥰 Ja obecnie jestem według usg 9 i 3 dni.

reklama
Dziewczyny, które są w kolejnej ciazy/maja jedna ciąże za sobą. W którym tc czułyście ruchy lub te pierwsze motyle? Mówi się, ze niby szybciej niż w pierwszej a jak jest w praktyce? :) nie mówię o wyczuwalnych kopnięciach.

Czasami jak leżę, to mam wrażenie takiego smyrania nisko które trwa krotki moment, ale chyba świruje 😂
mnie lekarka powiedziała we wtorek że niemożliwe żeby czuć ruchy w 12 tygodniu więc to raczej gazy w jelitach 🙈
Ruchy już bardziej czuć q okolicach 16/17 tyg w kolejnej ciąży 🙂

hehe, najgorzej z tymi kolorami 😆 zobaczymy jak wyjdzie, ale ja raczej planuję iść w neutralne kolory typu beże, zgaszona zieleń. pewnie trochę różu też wpadnie 🙈 mam w planach kupić porządne ubranka i zostawić je dla drugiego dziecka, bo drugie planujemy tak, żebym nie wracała do pracy.
Co z tego wyjdzie- zobaczymy 😅
Mam kochana dokładnie taki sam plan😅😘

Dziewczyny, które są w kolejnej ciazy/maja jedna ciąże za sobą. W którym tc czułyście ruchy lub te pierwsze motyle? Mówi się, ze niby szybciej niż w pierwszej a jak jest w praktyce? :) nie mówię o wyczuwalnych kopnięciach.

Czasami jak leżę, to mam wrażenie takiego smyrania nisko które trwa krotki moment, ale chyba świruje 😂
w pierwszej ciąży czułam ok. 19 tyg. Chyba, a w drugiej w 18 jeszcze nie czułam a potem straciłam malucha. Niby mówią że szczupłe osoby czują wcześniej a ja jestem szczupła i nie czułam. Mnie też się czasem wydaje że coś tam czuje ale wiem że to jeszcze za szybko.

U nas będzie równo dwa lata różnicy, i coraz częściej mam chwilę zawahania czy damy radę bo synek to taki cycek. Cieszymy się bardzo ale też się bardzo boję jak to bedzie🙂
Chcieliśmy również mieć dwa lata różnicy ale niestety nam sie nie udało. Teraz będzie prawie trzy, bo urodzę w grudniu a synek w lutym skończy 3 latka. Też mam chwilę zawahania, bo wiadomę z jednym jest czasami ciężko a co dopiero z dwójką. Ale myślę, że damy radę.

Hej kobietki, trochę mnie nie było i szczerze nie mam jak nadrobić was, ale już pisze co się wydarzyło..
Dostałam jak pewnie każda z was cały zestaw badań do zrobienia, mocz, morfologia, glukoza itp..
Cała niedzielę dzwonił do mnie jakiś numer, ale byłam pewna, że to znowu ta natrętna pani z Play, ale dostałam smsa, że proszą o pilny kontakt synevo, więc od razu weszłam w wyniki badań online i Uwaga kiła wyszła dodatnia..! W poniedzielek już z samego rana byłam u swojej pani ginekolog dała mi skierowanie do dermatologa, ale coś mnie podkusiło i oddzwoniłam do tej pani co próbowała się ze mną skontaktować i powiedziała, żeby zrobić dokładniejsze badania i pojechałam 5 minut przed zamknięciem i wytłumaczyłam jaka sytuacja i panie mnie na spokojnie przyjęły i pobrały krew, od niedzieli miałam dni wyjęte z życia, płakałam i myślałam tylko i tym czy mąż mnie nie zdradził, chociaż on wyrzekał się żeby kiedykolwiek mnie zdradził, ale pewnie nie jedna z was na moim miejscu pomyślała by to samo, bo przecież z nikąd się nie wzięło...
Uwaga dzisiaj dostałam wyniki tych dokładniejszych badań, wynik UJEMNY..!
miałam fałszywie pozytywny wynik, a mi się świat zawalił, ale już wracam do żywych, bo tyle się napłakałam, że szok... Nie życzę nikomu

Hej kobietki, trochę mnie nie było i szczerze nie mam jak nadrobić was, ale już pisze co się wydarzyło..
Dostałam jak pewnie każda z was cały zestaw badań do zrobienia, mocz, morfologia, glukoza itp..
Cała niedzielę dzwonił do mnie jakiś numer, ale byłam pewna, że to znowu ta natrętna pani z Play, ale dostałam smsa, że proszą o pilny kontakt synevo, więc od razu weszłam w wyniki badań online i Uwaga kiła wyszła dodatnia..! W poniedzielek już z samego rana byłam u swojej pani ginekolog dała mi skierowanie do dermatologa, ale coś mnie podkusiło i oddzwoniłam do tej pani co próbowała się ze mną skontaktować i powiedziała, żeby zrobić dokładniejsze badania i pojechałam 5 minut przed zamknięciem i wytłumaczyłam jaka sytuacja i panie mnie na spokojnie przyjęły i pobrały krew, od niedzieli miałam dni wyjęte z życia, płakałam i myślałam tylko i tym czy mąż mnie nie zdradził, chociaż on wyrzekał się żeby kiedykolwiek mnie zdradził, ale pewnie nie jedna z was na moim miejscu pomyślała by to samo, bo przecież z nikąd się nie wzięło...
Uwaga dzisiaj dostałam wyniki tych dokładniejszych badań, wynik UJEMNY..!
miałam fałszywie pozytywny wynik, a mi się świat zawalił, ale już wracam do żywych, bo tyle się napłakałam, że szok... Nie życzę nikomu
Kurcze, strasznie współczuję tych nerwów i przeżyć. Masakra, ile może kosztować jeden błąd w labo. Tulę mocno, dobrze, że wszystko się wyjaśniło 🧡

reklama

Ja dokładnie. Nie. Pamiętam ale gdzieś około połowy ciąży 18 albo 20 tydzien. Jak maluchy były już duże. 🤷🏻‍♀️

Do góry