klaudia16
Fanka BB :)
no tragedii nie ma ale chyba jednak bym je trochę chciała obniżyć . Pytałaś endokrynologa czy tylko ginekologa ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no tragedii nie ma ale chyba jednak bym je trochę chciała obniżyć . Pytałaś endokrynologa czy tylko ginekologa ?
a mówił coś czemu tej wit.d nie suplementowac , bo ja też biorę według zaleceń Endo 4000 co drugi dzień , i dodatkowo mam jeszcze w fertistim , nic mi nie mówili że w razie ciąży odstawić a dobrze by było wiedzieć takie rzeczyCześć dziewczyny trochę mnie nie było więc gratuluję wszystkim 2 kreseczek
Miałam ostatnio dużo na głowie. I zapisałam się do grupy teatralnej nawet dostałam rolę w przedstawieniu dla dzieci zobaczymy co to będzie bo "premiera" w czerwcu
Byłam dziś u gina, zajrzał w podwozie, zrobił cytologię i dał mi nadzieję której już chyba nawet nie miałam. Na prawym jajniku owulki teraz nie będzie, za to na lewym znalazł dwa obiecujące pęcherzyki. Jeden 15 mm drugi odrobinę mniejszy. Oczywiście tak jak myślałam dał mi luteinę, ale w sumie skoro miałam taki niski prożek ( ) po ostatniej owulacji to chyba nic dziwnego.
Pytałam go o tą witaminę D to kazał mi ją olać bo cytuję "w ciąży lepiej nie suplementować". Tsh stwierdził że nie jest takie złe. Tak więc z nadzieją czekam na tą owulkę i zobaczymy co dalej
no ja słyszałam, że normalnie w ciąży się suplementuje, nawet niektóre zestawy dla kobiet w ciąży mają witaminę D w składzie.a mówił coś czemu tej wit.d nie suplementowac , bo ja też biorę według zaleceń Endo 4000 co drugi dzień , i dodatkowo mam jeszcze w fertistim , nic mi nie mówili że w razie ciąży odstawić a dobrze by było wiedzieć takie rzeczy
Ja całą ciążę miałam suplementować d3, więc dziwneno ja słyszałam, że normalnie w ciąży się suplementuje, nawet niektóre zestawy dla kobiet w ciąży mają witaminę D w składzie.
Z tego co wiem to można jak najbardziej, ale nie za duże dawki. Chyba 4000 max w przypadku kobiet otyłych. Nie ma podobno jakichś super badań w tym temacie, ale lekarze wolą być ostrożni.no ja słyszałam, że normalnie w ciąży się suplementuje, nawet niektóre zestawy dla kobiet w ciąży mają witaminę D w składzie.
no właśnie dlatego mnie to dziwiło , bo wsumie w tych suplach ciążowych też zazwyczaj jestno ja słyszałam, że normalnie w ciąży się suplementuje, nawet niektóre zestawy dla kobiet w ciąży mają witaminę D w składzie.
ja nie jestem otyła , a mnie kazała suplementowac 4000 najpierw codziennie , podobno pomaga też w odnoszeniu anty tpo i tg tak mi powiedziała , a teraz po wyniku z października powiedziała że co 2 dzień tym bardziej że jest jeszcze w fertistimZ tego co wiem to można jak najbardziej, ale nie za duże dawki. Chyba 4000 max w przypadku kobiet otyłych. Nie ma podobno jakichś super badań w tym temacie, ale lekarze wolą być ostrożni.
Nie polecam olewać witaminy D bo ma wpływ na rozwój dziecka.Cześć dziewczyny trochę mnie nie było więc gratuluję wszystkim 2 kreseczek
Miałam ostatnio dużo na głowie. I zapisałam się do grupy teatralnej nawet dostałam rolę w przedstawieniu dla dzieci zobaczymy co to będzie bo "premiera" w czerwcu
Byłam dziś u gina, zajrzał w podwozie, zrobił cytologię i dał mi nadzieję której już chyba nawet nie miałam. Na prawym jajniku owulki teraz nie będzie, za to na lewym znalazł dwa obiecujące pęcherzyki. Jeden 15 mm drugi odrobinę mniejszy. Oczywiście tak jak myślałam dał mi luteinę, ale w sumie skoro miałam taki niski prożek ( ) po ostatniej owulacji to chyba nic dziwnego.
Pytałam go o tą witaminę D to kazał mi ją olać bo cytuję "w ciąży lepiej nie suplementować". Tsh stwierdził że nie jest takie złe. Tak więc z nadzieją czekam na tą owulkę i zobaczymy co dalej
Mówię tylko co powiedziała mi Endo ostatnio. Ja z polecenia onkologa brałam 10000 przez 5 dni i 6000 przez 2 dni. I powiedziała mi że muszę z onkolog ustalić zmniejszenie dawki. Mówię już o ciąży jako takiej a nie o staraniach. Przed testem i w sumie do wczoraj brałam dalej te duże dawki.ja nie jestem otyła , a mnie kazała suplementowac 4000 najpierw codziennie , podobno pomaga też w odnoszeniu anty tpo i tg tak mi powiedziała , a teraz po wyniku z października powiedziała że co 2 dzień tym bardziej że jest jeszcze w fertistim