reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Pomaga w pęknięciu pęcherzyka jeśli same nie peękają :-) Jest tylko na receptę przy cyklu monitorowanym. Lekarz wyznacza termin podania zastrzyku i samemu się go robi w domu choć czasem lekarz go podaje jak pęcherzyk jest już odpowiedniej wielkości i akurat jest się na monitoringu. Dosyć droga sprawa bo ja kiedyś płaciłam 120zl za jeden zastrzyk w aptece. Nie wiem jak teraz stoi cenowo.
Ja płaciłam teraz 190

reklama
Cześć Dziewczyny, zarówno znajome nicki, jak i nowe!
W październiku było mnie mało, w listopadzie w ogóle, ale pomyślałam sobie, że fajnie będzie wrócić do Was na grudzień 😊
@klaudia16 proszę o zapisanie na ławeczkę. W tym cyklu mieliśmy bana na starania ze względu na diagnostykę w szpitalu, więc w grudniu na pewno nie zdążę zatestować (płodne wypadają teoretycznie idealnie na całe Święta - u teściów 🤣).

Czekam na wyniki biopsji (do 14.12 powinny być), po @ planowa cytologia (tym razem zrobię płynną), a 8.01 mam wizytę poszpitalną w poradni leczenia niepłodności i mam nadzieję, że będę na koncóweczce cyklu, dzięki czemu na wizycie lekarz nam rozplanuje wszystko i będziemy podchodzić już do IUI 😊 Wielkich nadziei nie mam, ale mimo wszystko światełko jest ✨
Dodatkowo na 20.01 udało mi umówić teleporadę z immunologiem i mam nadzieję, że tym razem nie zostanę tylko odesłana na dodatkowe badania za ponad 4tys. 😒 A jutro hematolog, bo potrzebuje wewnętrznego skierowania (Medicover) na badania, które już wcześniej zlecił mi inny, ale wszystkie mam w pakiecie, to po co płacić. Diagnostyka w kierunku skazy krwotocznej.
Także czuję się w pełni zaopiekowana i przebadana kompleksowo jak jeszcze nigdy 😅 A, no i Mąż jeszcze leci na powtórkę badania nasienia po zleconej suplementacji 😋
Teraz najtrudniejsze czekanie na wyniki tej biopsji i nadzieja, że nie wyjdzie żaden stan zapalny (chociaż w sumie nie wiem dokładnie co konkretnie będą badać z tego wycinka, bo na pewno nie będzie cd138).

Długo mnie nie było, to i długa aktualizacja tego, co u mnie 😅
Mam nadzieję, że grudzień będzie obfity w dwie kreseczki na testach i tego Wam wszystkim życzę! 🥰

Pamiętam że były spore różnice w cenach między aptekami. W Ziko raz kupiłam za 80zl. Najlepiej posprawdzac gdzie ile kosztuje to różnica zostanie na testy 😅

Kurcze ja cały czas mam nadzieję że ten cykl może się udać. Jutro jeszcze zrobię test 🤭 Mam ostatni :-)
Mi robią w klinice, więc za pewne przepłacam, ale patrząc na to ile płacę za wizyty tu, a ile płaciłam w Warszawie to już nie kombinuje 🙈

Ostatnia edycja:
Pamiętam że były spore różnice w cenach między aptekami. W Ziko raz kupiłam za 80zl. Najlepiej posprawdzac gdzie ile kosztuje to różnica zostanie na testy 😅

Kurcze ja cały czas mam nadzieję że ten cykl może się udać. Jutro jeszcze zrobię test 🤭 Mam ostatni :-)
Haha ja też mam jeden, ale myślę, że jak już w dniu miesiączki wyszedł biały to już nie ma na co liczyć.
Chociaż w pierwszej ciąży robiłam pierwszy test dopiero tydzień po terminie i była bardzo ale to bardzo blada kreska, że musiałam pod światłem w oknie oglądać.

reklama
Do góry