reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotowanie na ekranie- przepisy :)

reklama
przepis na pierniki

słoik miodu, taki jak od dżemu miodu , ja daje sztuczny
szklanka cukru
kostka margaryny
4 jajka, białka ubić na sztywno
2 paczki przypraw do piernika
1 łyżeczka cynamonu
4 łyżki kakao, można dać mniej jak kto woli
kg mąki
2 łyżki amoniaku
1,5 szklanki kwaśniej śmietany

Margaryne , cukier i miód zagotować do rozpuszczenia margaryny. Ostudzić. Amoniak rozpuścić w śmietanie. Do masy miodowej dodać zołtka, mąkę przyprawy, amoniak. Wyrobić ciasto, na koniec dodać ubite białka, wyrobic. Ciasto jest dosyć rzadkie, ale to nie szkodzi, zostawić na noc, trochę zgęstnieje i później przy wałkowaniu podsypywać mąką. Ja piekę tak na 180 stopni 15 min, i wałuje cieńko bo my takie lubimy, każdy robi według siebie.

zdjęcia jak będzie czas:-p

Pchełka cuuuuuuudne!!!!! Wyglądają profesjonalnie.
Ja też tak ostatnio mam- piekę babeczki (bo uwielbiam to robić) i nie jem ich zupełnie (zazwyczaj nawet nie spróbuję) bo jakoś nie mam ochoty na słodkie.

Świąteczne pierniczki kids

a przepis wzięłam stąd: Przepis na pierniczki świąteczne na Boże Narodzenie - przepisy WINIARY

ja kupiłam lukier kolorowy dr Oetkera w tubkach dr-oetker-pisaki-cukrowe-4x19g-Product2.jpeg

a tu zdjęcie udekorowanych już pierniczków, pachną cudnie 20121210.jpg

Dotkass chyba jutro zaczne piec, tylko teraz nie wiem cz twoje pierniczki czy cupcakes od Pchły, ale chyba będą pierniczki :-)

a powiedz mi ile mniej więcej wychodzi sztuk z takich proporcji jak podałaś??

beti około 20-25 szt. zależy jakie będziesz wycinała, ja te okrągłe wycinałam sporą szklanką, wycięłam kilka księżycy, choinek i innych wzorów samodzielnie, bo nie miałam foremek :dry::zawstydzona/y: no i jak piec to koniecznie teraz, bo muszą poleżeć w metalowym pudełku, bo inaczej będą twarde jak skała na święta

Dotkass super pierniczki!!!Ja pierniczki robie jutro, wyslalam dzisiaj meza po foremki:)))

Za to wlasnie pod posciela rosnie mi....moja pierwsza w zyciu, domowa CHALKA :)))
CO z tego bedzie, zobaczymy...:))

Dotkass chyba jutro zaczne piec, tylko teraz nie wiem cz twoje pierniczki czy cupcakes od Pchły, ale chyba będą pierniczki :-)

a powiedz mi ile mniej więcej wychodzi sztuk z takich proporcji jak podałaś??

beti pierniczki lepsze, bo swieta nadchodza, cupcakes ladnie wygladaja i bardziej ciesza oko, to sam cukier ;)Ja lubie dekorowac i bawic sie detalami i tylko dlatego je robilam:))) Pierniczki pierniczki na swieta:))) Jak zrobisz wklejej zdjecia:)

reklama
Do góry