reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak wybrać bezpieczny fotelik samochodowy dla dziecka ? - Poradnik

reklama
Witam szykuje sie do zmiany fotelika dla mojego synka w zwiazku z tym mam pytanie do Pana ktory z wymienionych fotelikow bedzie najrozsadniejszym zakupem,- romer safefix,king plus,maxi cosi tobi badz priori fix?Moje auto to opel vectra B sedan auto nie posiada isofixa lecz za nie caly rok zamierzam zmienic auto na nowsze wyposazone w iso...Ktory wg Pana bedzie najwygodniejszy no I bezpieczny;)pozdrawiam

Decydując się na fotelik rozważałam wiele opcji, również marki, o których wspominacie. Ostatecznie doszłam do wniosku, że najlepiej będzie kupić fotelik od producenta samochodu, w którym będę wozić moją pociechę :) Mam 100% pewności, że fotelik idealnie pasuje do samochodu oraz, że mała jest w nim bezpieczna. Więc jeśli macie w swoich garażach VW, to powinnyście sprawić ten adres vw-sklep.pl :)

Witam. Mamy fotelik Hauck Varioguard 0-18 kg, kupiliśmy go do Audi A4, był tam mocowany na isofixie, teraz mamy niestety inne auto, mianowicie Forda Mondeo z 2006 roku hatchback, gdzie isofixów nie ma :( i największy problem jest z zamocowaniem fotelika. Synek waży ponad 9 kg, jest wysoki i w foteliku zamontowanym tyłem już nie mieszczą mu się nóżki, płacze, prostuje je i krzyczy. Prz montażu tyłem fotelik jest stabilny. Po zamontowaniu przodem mamy problem z wpięciem fotelika w bazę, wpina się jedynie przód, a tył trzyma tylko taki pas kotwiczący zamontowany zgodnie z instrukcją. Nie wiem czy robimy coś źle, czy po prostu fotelik jest aż tak niekompatybilny z tym samochodem? Czy musimy wymienić go na inny?

reklama
Może tak być, dlatego fotelik trzeba przymierzać do samochodu - przy zmianie auta może się okazać, że dotychczasowy fotelik nie będzie dobrze zamontowany.

Do góry