reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotowanie na ekranie- przepisy :)

nie u nas moczki się nie je, w zeszłym roku robiłam kutie a tak to co roku robimy makówki. Pychotka

Ja wróciłam ze sklepu i zakupiłam składniki na pierniczki Dotkass i jutro zabieram się do roboty. Od mamy muszę wziąć foremki.

Lenka wow ale dużo Ci tego wyszło :szok:

reklama
A ja nie miałam nic słodkiego w domu i właśnie ciasto stygnie. Ciasto czekoladowe dla leniwych, albo tych którzy nie mają czasu. Nie potrzeba miksera, więc to było moje pierwsze ciasto na nowym mieszkanku na parapetówkę:-D

Ciasto kakaowe dla leniwych:

Składniki:
1) 4-5 średnich jabłek,
2) paczka rodzynek lub orzechów lub dowolnych bakalii
3) opakowanie cynamonu (lub według uznania, lecz powinno go być dosyć dużo),
4) szklanka cukru,
5) 2 szklanki mąki, (dałam 1/2 szklanki mąki razowej)
6) 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
7) 1 łyżeczka sody (obie te "rosnące rzeczy są potrzebne),
8) 2-3 łyżki stołowe kakao,
9) 2-3 jajka (wszystko zależy od wielkości ;)),
10) pół szklanki mleka,
11) pół szklanki oleju.

Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski. Na jabłka W PODANEJ
KOLEJNOŚCI wykładać pozostałe produkty.Odstawić na pół godziny. Po tym czasie
wszystko wymieszać (normalnie łyżką) , przełożyć do formy.Piec w 200 stopniach ok. 40 minut.
Smacznego!

Składniki na tortownicę 24 cm, bo wszystkie blaszki mi zostały u mamy po jej imieninach

Chcialam napisac ze robilam z dziewczynkami pierniczki z przepisu ktory podala Phelania na 7 stronie- wyszly pyszne :tak:

Wyprobuje do swiat pewnie jeszcze przepis ktory lenka ((chyba nie pokrecilam nic) podala troszke dalej (dopiero zauwazylam).
Rok temu robilam z jakiegos przepisu z internetu i bylam zadowolona ale nie pamietam kompletnie z jakiego :-pwiec teraz probuje innych.

Ale tu pysznosci :szok:
Troche sie boje z moim "talentem" kulinarnym ale podejrzewam ze sie skusze by cos wyprobowac :tak:

A właśnie... robiłam zupę carry z kurczaka od Dotkass. SUPER tylko zrobiłam na własnym bulionie bo kostek nie lubię i wykorzystałam wodę z piersi z kurczaka. Jeszcze raz dzięki za przepis.

Teraz ciasto Biała Dama czeka na wypróbowanie

KUrcze musze sprobowac te zupe;))
A oto moja chalka a raczej wielka CHALA :>
JUz polowy nie ma, przepyszna z maselkiem i cieplym mleczkiem...Na zimowe wieczorki:)

Przepis z tej strony.
Chałka - - Moja książka kucharska - bloog.pl
Ja zamianilam w kruszonce cukier na cukier puder-uwazam ze wtedy kruszonka jest smeczniejsza:)I ja robie osobiscie dwa razy wiecej kruszonki:)

Załączniki

• chalka.jpg
    chalka.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 41
reklama
Do góry