reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gotowanie na ekranie- przepisy :)

A macie pomysły jeszcze na jakieś typowe sałatki świateczne??
Nie mam pomysłu na sałatkę poza jarzynową, a tak to robię rybe po grecku, barszcz z uszkami, kapustę zasmażaną z grzybami, karpia, śledzie i trzy ciasta, a, jeszcze pasztet z dziczyzny (o ile uda mi się ją kupić :confused:), mięsa pieczone. I chciałabym coś jeszce ale nie mam pomysłu. Bigosu w te święta nie robię, bo zrobię po świętach, kiedy zostaną mi mięsa. Krokietów, gołąbków nie robię, bo jakoś dziwnie mnie odrzuca.

reklama
Oliwka - dzięki, a ten por to surowy? To samo pytanie do Pianki - ten seler to surowy?
Pscółka ja kupuje taki seler cięty w słoiku, on jest w zalewie ale ja za nią nie przepadam więc płuczę go z tej zalewy i tak jeszcze troszkę drobniej posiekam i do miski :)

A u nas sałatki na Święta to góra jedna do sniadanka, więcej robi się na Sylwestra

Ostatnia edycja:
reklama
śledzie pod pierzynką

6 filetów śledzi, matijasow, drobni pokrojonych( wymoczyć w wodzie)
1 cebula , drobno posiekanan w kostkę
2 ugotowane buraki, starte na tarce na dużych oczkach, ja daję więcej
3 ugotowane marchewki, też starte na tarce, też można dać ciut więcej
2 jajka na twardo, pokrojone w kostkę, też daję wiecej
poł szkl majonezu
pieprz, sól , cukier, cytryna, śmietana lub jogurt naturalny

Sos: majonez , sól, cukier, pieprz, cytryna jogurt

Układać warstwami
sledz, cebula, pieprz,majonez,marchew,sól , majonez , burak, sól , majonez, jaja

smacznego

Do góry