reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotowanie na ekranie- przepisy :)

A macie pomysły jeszcze na jakieś typowe sałatki świateczne??
Nie mam pomysłu na sałatkę poza jarzynową, a tak to robię rybe po grecku, barszcz z uszkami, kapustę zasmażaną z grzybami, karpia, śledzie i trzy ciasta, a, jeszcze pasztet z dziczyzny (o ile uda mi się ją kupić :confused:), mięsa pieczone. I chciałabym coś jeszce ale nie mam pomysłu. Bigosu w te święta nie robię, bo zrobię po świętach, kiedy zostaną mi mięsa. Krokietów, gołąbków nie robię, bo jakoś dziwnie mnie odrzuca.

reklama
Oliwka - dzięki, a ten por to surowy? To samo pytanie do Pianki - ten seler to surowy?
Pscółka ja kupuje taki seler cięty w słoiku, on jest w zalewie ale ja za nią nie przepadam więc płuczę go z tej zalewy i tak jeszcze troszkę drobniej posiekam i do miski :)

A u nas sałatki na Święta to góra jedna do sniadanka, więcej robi się na Sylwestra

Ostatnia edycja:
reklama
śledzie pod pierzynką

6 filetów śledzi, matijasow, drobni pokrojonych( wymoczyć w wodzie)
1 cebula , drobno posiekanan w kostkę
2 ugotowane buraki, starte na tarce na dużych oczkach, ja daję więcej
3 ugotowane marchewki, też starte na tarce, też można dać ciut więcej
2 jajka na twardo, pokrojone w kostkę, też daję wiecej
poł szkl majonezu
pieprz, sól , cukier, cytryna, śmietana lub jogurt naturalny

Sos: majonez , sól, cukier, pieprz, cytryna jogurt

Układać warstwami
sledz, cebula, pieprz,majonez,marchew,sól , majonez , burak, sól , majonez, jaja

smacznego

Do góry